Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större ! Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !
Näringsidkarna lockar dig med cancermat
- för att de själva skall bli så rika som möjligt, på din bekostnad…
______
“Välkommen till vår nya butik, – vi bjuder på korv med bröd !”
Har du läst den reklamslogan någon gång ?
Gå inte på den. - Korv med bröd är cancerframkallande !
Det har blivit populärt inom näringslivet, att locka in människor i butikerna med hjälp av billig mat.
Ofta rör det sig om korv med bröd, för endast tio kronor.
Och i många fall så bjuder butiksägarna på detta, som ett öppningserbjudande.
Men det har visat sig att korv med bröd, ökar risken att få cancer.
Och det är både det vita brödet, och själva korven som är cancerframkallande.
Beträffande en studie som presenterades år 2009, gjord av Karolinska Institutet, så skulle kvinnor som äter mycket så kallade “snabba kolhydrater” (vitt bröd, potatis, och vitt ris), öka risken att drabbas av bröstcancer med 13%.
Och när det gäller korven, så innehåller den bearbetat rött kött, och är dessutom konserverad med det cancerframkallande saltet natriumnitrit.
Enligt den amerikanska tidskriften Archives of Internal Medicine, så har forskare vid Harward-universitetet studerat 121.000 kvinnor och män, och funnit att de som äter mycket rött kött, ökar risken att få cancer och hjärt- och kärlsjukdomar. Och det var cancerformen tjocktarmscancer, som tydligen ökade mest.
I samband med presentationen av den här studien, så rekommenderade forskare vid Karolinska Institutet, att man kan äta kyckling, fisk, och baljväxter istället, och dra ned på konsumtionen av rött kött.
.
..- Cancer “god äffärsmodell” för näringslivet ? –
Att charkvaror kan vara cancerframkallande har man misstänkt länge, och till och med vetat om, åtminstone sedan år 2007, då världscancerfondens vetenskapliga studie “Food, nutrition, physical activity, and prevention of cancer” presenterades.
Men trots att man alltså borde vara försiktig med dessa matvaror, så har näringslivet fortsatt att locka in konsumenter till sina butiker, med hjälp av billig varmkorv.
Man har anammat korv med bröd som en “god affärsmodell“, då man har märkt att det skapar en stor kundtillströmning, och vinsterna för företagsledarna ökar.
Vi har serverats korv med bröd för tio kronor, i nästan trettio års tid. Och det var en viss möbelaffär, som var först med detta koncept.
Men under senare år har även andra butiker, så som mataffärer, radiohandlare, bilaffärer, och så vidare, härmat möbelaffärens “goda” affärsidé.
- Och då förstår man ju hur “människovänliga” och “ansvarsfulla” de svenska näringsidkarna egentligen är…
Jag tycker att det är oerhört märkligt att vi dessutom belönar dessa näringsidkare, med fina utmärkelser i form av näringslivsmedaljer…
- Det visar väl hur det är ställt med landet ?
Är det inte viktigt att vi föräldrar tar ansvar, och föregår med gott exempel inför våra barn,
och visar för affärsägarna, att vi inte går på deras torftiga lockelser med billig korv med bröd ?
Näringsidkarna verkar ju själva bete sig som barnungar, som inte klarar av att ta ansvar,
__________
- så, då måste väl vi ta ansvar åt dem ?
.
Så här minskar DU risken att få i dig cancerframkallande mat:
1. Undvik att äta korv med bröd. – Både korven, och korvbrödet, är cancerframkallande.
2. Gå inte på företagarnas lockelser, om att du skall få gratis korv med bröd, eller “korv med bröd för bara 10 kronor”. Dessa lockelser är endast till för att du skall komma till butiken, och för att du sedan skall handla där, så att affärsägaren själv skall få så hög vinst som möjligt.
Men det är du och dina barn, som drabbas i slutändan.
- Lycka till !
.
Faktakällor:
.
Studie om vitt bröd, och bröstcancer, HÄR
Information om natriumnitrit, HÄR
.
.
Hittar du faktafel i artikeln ? - Kommentera HÄR
Livechatta på detta ämne, HÄR………..Blogga om ämnet, HÄR
Du kanske också gillar: / You may also like:
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >