Kokt Hans o Greta.nu » Omvärlden

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Är alkoholism “kvalitét” för staten ?

_____

Blir en produkt bättre, för att många har köpt den ?

Blir ett TV-program bättre, för att det har många tittare ?

- Blir ett höghus bättre, för att det har många hyresgäster ?

Varför är det svenska samhället så fokuserat på mängd, istället för på kvalitét ?

Varför hör vi reklambudskap som “5.000 kunder kan inte ha fel”, eller “Gör som 2.000 andra redan har gjort – köp vår senaste bil”, eller “100.000 kunder har redan köpt produkten”, och så vidare ?

Och går man in i en butik så säger de ofta “Den varan har vi sålt väldigt mycket av, faktiskt”.

- Varför använder företagen mängden, som ett försäljningsargument ?

En produkt kan väl inte bli bättre, av att många människor har köpt den ?

- Kvalitét, är väl ett objektivt begrepp, som inte kan förändras, bara för att 5.000 människor har köpt en vara ? – Kvalitét handlar väl om genuinitet i hantverket, råvarorna som har använts, och om själva konstruktionen.

- Kan konstruktionen bli bättre för att fler, likvärdiga som jag, har köpt produkten ?

För det är väl kvalitét vi kunder vill ha ? – Eller ?

Jag undrar varför företagen inte använder kvalitétsargument istället för kvantitétsargument, när de säljer sina varor.

Har de inte ett företagaransvar, och ett ansvar över hela mänskligheten, när de säljer någonting ?

Och, har de inte tagit till sig av författaren Bodil Jönssons egenmyntade ordspråk: “Mer är inte bättre, – mer är något annat ?

- Nej, istället verkar köpmännen använda de mest elementära och simpla marknadsföringstrick, som de någonsin fått lära sig på sina säljkurser, när de säljer varor till oss.

Fast det är klart, inte ens Public service-TV i det här landet, kan ju hålla fingrarna borta från alla dessa publikmätningar. – De började ju redan i mitten av 50-talet, med att mäta tittarmängden, och med att åsiktsregistrera den svenska befolkningen, och har så fortsatt, ända in i modern tid.

.

..- 20 procent av medborgarna otillfredställda…  -

Skall inte “Public service” fokusera på att ge alla medborgare kvalitet ?

Varför mäter de då inte kvalitén, utan istället antalet tittare ?

Mycket märkligt. – Har de missförstått grunderna i Public service ?

När till och med “pappa staten”, likt ett skolbarn som räknar hur många stenkulor den har lyckats spela av sina klasskamrater på rasten, räknar antalet TV-tittare, – hur skall då vi medborgare kunna kräva av företagen att de riktar in sig på kvalitét, istället för på kvantitet ?

Och som skapare av en webbplats, får man ofta frågan:

” – Hur många besökare har du ?”

Undrar varför man får den frågan så ofta…

Blir internetbesökarna bättre, smartare, eller snällare av att de är fler ?

- Startar de färre krig ?

Man kan ju undra om det finns någon egenskap hos internetbesökarna som blir bättre, bara för att de är fler…

Devalverar inte detta mängdtänkande istället vårt människovärde ?

Minskar inte varje enskild människas värde, och värdighet, när vi har kvantitét som mått för allting, i det här landet ?

- Människan tycks bara vara värd något, om den befinner sig i en köpstark grupp.

Och, – finns det inte en risk, att detta mängdtänkande, gör så att det går omkring en herrans massa människor här på jorden, och känner sig otillfredställda,

… som känner att det här samhället egentligen inte är konstruerat för just dem, utan bara är konstruerat för de köpstarka 70 – 80 procenten av mänskligheten, som alla företag, TV-program, och utbildningar, likt utsvultna hyenor, inriktar sig på ?

- Vad tar den svenska staten för ansvar över alla dessa människor, som på grund av vårt kvantitativa tänkande, går omkring och känner sig otillfredställda ?

Har inte staten något ansvar för dem ?

- Men, man kanske medvetet skiter i alla dessa människor…

För, tänk om folk helt plötsligt skulle börja känna sig nöjda och tillfredställda i det här landet,

__________

- Hur skulle då staten kunna kränga sprit till dem ?

.

 Kommentera HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=9803

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Så vet du om takläggaren är oseriös – 5 steg

_____

Behöver du lägga nytt tak på din fastighet ?

- Då måste du vara mycket vaksam.

Risken är stor att du blir bedragen av takläggarföretaget !

Jag har granskat några av Sveriges mest anlitade takläggarföretag, och jag har hittat stora brister i deras sätt att arbeta. Jag har därför sammanställt en fempunks-lista, över de saker som är troligast att ett takläggarföretag slarvar med, och som du som husägare behöver vara uppmärksam på.

Naturligtvis behöver du vara uppmärksam även på andra saker, så följ inte min lista allt för slaviskt, utan använd den bara som riktlinje och stöd för dig själv, när du anlitar en takläggare.

.

Dessa fem bristområden har jag hittat :

1. Takläggarna arbetar svart.

2. De spikar in alldeles för långa spikar, rakt igenom taket.

3. De tjuvkopplar elen till sin utrustning.

4. De använder ojordad anslutning, till saker som kräver jordning.

5. De använder ingen egen skyddsutrustning.

.

Djupare analys av dessa 5 punkter :

1. Takläggarna arbetar svart.

Det är vanligt att takläggare åker omkring och gör så kallade “svartjobb”. Det vill säga jobb, där takläggaren tar betalt av en fastighetsägare, och sedan inte betalar in skatt och sociala avgifter till staten. Ofta pratar fastighetsägarna “tyst” om detta, för man vill ju inte sprida det runt till andra fastighetsägare. – Det är ju lite “skämmigt”.

Att anlita en takläggare svart, är dock mycket riskabelt. Om du anlitat en takläggare svart, kommer du aldrig i efterhand att kunna klaga på någonting som denne gjort. För jobbet har ju officiellt “inte gjorts”. Det kan också bli mycket problematiskt, rent försäkringsmässigt. – Ofta gäller inte takläggarens företagsförsäkringar, om en svart överenskommelse har gjorts.

Och det innebär, att om en takläggare arbetar “svart” på ditt tak, och skulle ramla ned och slå ihjäl sig, och takläggarens aktiebolags försäkringar inte gäller, då skulle takläggarens anhöriga kunna starta en civilrättslig process mot dig. Och då ligger du mycket risigt till.

- Då kan det bli du som husägare, som får böta, eller hamnar i fängelse. Så mitt råd är att alltid anlita takläggare “vitt” och ha kvitto och kontrakt på allting. På så sätt är både du och takläggaren säkrare i sina respektive roller, och staten får dessutom in sin skatt, så de kan ge alla cancersjuka, handikappade och döva, sina välbehövliga bidrag.

_____

Bildexempel på ett hantverkarkontrakt HÄR

_____

.

2. De spikar in alldeles för långa spikar, rakt igenom taket.

Det förekommer att takläggarföretag slarvar med spiklängden, och spikar ned spikar långa som tältpinnar, rakt igenom taket, så att spikarna sticker ut en decimeter genom innertaket. Ofta är det ett 500-tal spikar vi talar om, och takläggarna sparar både tid och pengar på att inte ha rätt längd på spiken.

Spikarna härstammar från träläkten, och även från underlagspappen som ligger uppe på taket, och takarbetarna struntar ofta i att “bocka” spikarna, efter att de spikat ned dem, vilket i och för sig inte är att rekommendera det heller, då nästa takläggning, kanske kräver att man drar ur de gamla spikarna, och då är ju hela taket perforerat, med risk att vatten droppar in på vinden.

Självklart går det inte att sälja en fastighet, om det sticker ned ett 500-tal halvrostiga spikar genom vindstaket. – Tänk dig bara om en barnfamilj i framtiden, skulle vilja inreda vinden och använda den som bostad, och hela taket ser ut som en nåldyna. – Det vore kanske inte så roligt. I ett sådant läge, är det viktigt att man stämmer takläggarföretaget. Och då är det bra att du har kontrakt och kvitto kvar på själva arbetet !

- Anledningen till att takläggare använder för långa spikar, kan vara att de kommit över ett parti spik till ett lågt pris, exempelvis 6 tums-spik. Och då passar de på att använda den spiken, på de jobb, där de tror att fastighetsägaren är lite “puckad”, och inte märker det.

Att använda för lång spik, som går rakt igenom ett vindstak, är olagligt. Det kallas för “kapitalförstöring”, och medför att du som fastighetsägare måste dra ut all spik igen och spackla igen alla 500 hålen, alternativt isolera både insidan och utsidan av taket. För efter några år, när takbrädorna torkat litegrann, kan spikarna bli till “vattenledare” , som leder regnvatten in på din vind.

- Och då kan du ju varken bo i, eller sälja din kåk.

När man spikar i tak, så är det därför viktigt att man använder en speciell typ av spik, som har “hullingar” på sig, och att spiken inte går helt igenom brädorna. Träet i taket, kommer att omsluta spiken, och hullingarnas funktion är att de förhindrar att taket “drar med sig” spiken upp.

Har man inte möjlighet att använda spik med hullingar på, så kan man istället spika in spikarna snett ned i taket, med spikspetsarna riktade mot varandra. På det sättet förhindrar man att spiken “drar sig ur”, efter några år.

_____

Bildexempel på spikar rakt igenom taket HÄR

_____

.

3. De tjuvkopplar elen till sin utrustning.

Det händer att takläggarföretag “leker elektriker”, och kopplar in sina arbetsredskap, till exempel en slaghammare, direkt till en strömkabel i din fastighets elcentral. Detta för att de skall kunna dra nytta av de 16, eller 25-amperes-proppar, som finns i denna. Men detta är mycket riskabelt.

- Om de skulle koppla lite fel, eller om någon skulle råka stänga luckan till elcentralen, när kabeln sitter inkopplad, så kan ditt hus bli strömförande, en mätarsäkring kan gå, eller hela din kåk kan brinna upp.

Därför måste man som husägare se till att takläggarna kopplar in sin utrustning i en vanlig väggkontakt, eller i ett bärbart ställverk, som de i vissa fall har med sig.

OBS: Det måste finnas en stickpropp på sladden ! – Inga lösa kabeländar !

_____

Bildexempel på en stickpropp HÄR

_____

.

4. De använder ojordad anslutning, till saker som kräver jordning.

Det är vanligt förekommande, att takläggare använder ojordad sladd, till utrustning som skall vara jordad. Och detta är mycket farligt. Både för dem själva, och för dig som villaägare.

- Du kan lätt kontrollera om deras utrustning kräver jordning, genom att titta på vilken typ av sladd som går ut från deras utrustning. – Är det en kraftig kabel, med en kraftig, rund stickpropp i änden – Då måste den kopplas in i ett jordat uttag. ( Ett eluttag med jordningstungor i. )

OBS. Detta är DITT ansvar att kontrollera. Det skiter ofta takläggarföretaget i. – De vill hellre tjäna pengar än överleva !

_____

Bildexempel på jordad kontakt HÄR

_____

.

5. De använder ingen egen skyddsutrustning.

Det är knappt någon takläggare som använder skyddsutrustning idag. Man vill vara så “macho” man bara kan, och gå omkring med bar överkropp på taken och bättra på solbrännan. Men detta är fullständigt idiotiskt.

Du som fastighetsägare har stort ansvar för dem som arbetar på dina ägor, och du måste kräva av takläggarna, att de använder hjälm, säkerhetslinor som de fäster i taknocken, armbågsskydd, knäskydd, och hörselskydd.

- Annars har de ta mej fan ingenting på ditt tak att göra !

_____

Bildexempel på takläggare med skyddsutrustning HÄR

_____

.

Så här undviker du oseriösa takläggare :

1. Anlita alltid takläggare vitt.

2. Stå och kontrollera så att spikarna inte går igenom vindstaket.

3. Kräv att de har ett eget ställverk med sig.

4. Se till att de ansluter sina apparater i en jordad kontakt.

5. Kräv att de har hjälm, rep, armbågsskydd, knäskydd, och hörselskydd.

__________

Om de ej uppfyller dessa 5 punkter, kan du inte anlita takläggarföretaget.

- Lycka till !

.

Extra information om artikeln:

Många av våra svenska takläggare är riktiga “golddiggers”, det vill säga, personer som “gräver guld” på människors olycka. De har insett att det finns många tak i landet, och många “korkade” villaägare att tjäna pengar på.

Takläggarna har ofta flera olika firmor registrerade, och takläggarna kan också ha en eller flera anställningar, inom helt andra branscher, vid sidan av sitt takläggarföretag. Om du blir chockad eller förvånad över att yrkesmoralen är så låg bland takläggare, kan jag bara försöka förklara det med att många av fuskbyggena inte kommer upp till ytan, och fram till media, på grund av att fastighetsägarna har betalat svart. – Då vågar de ju inte anmäla fuskbygget…

.

 Kommentera HÄR

Juridiska fakta är hämtade från boken “Vardagsjuridik”, bokförlaget Bra böcker, Höganäs, och tekniska fakta är hämtade från boken “Teknos el-arbete II”, Teknografiska institutet, Stockholm.

Läs mer om oseriösa takläggare HÄR

…och HÄR

..


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=6851

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Varför lever vi så linjärt ?

_____

- Varför styckar vi upp vårt liv i så korta och obegripliga sekvenser ?

Vi arbetar mellan 8 och 17. – En tydlig början och ett tydligt slut.

Jobb-mötena pågår mellan 14 och 16. – Tydlig tidslinje där också.

En musiklåt är cirka 2.5 minuter lång. Och en konsert är slut på tre timmar, inklusive extranummer.

Tvättstugan har vi mellan 06.00 och 10.00. ..Sen är det kört.

- För den här veckan.

.

Vi verkar leva våra liv på en ständig tidslinje, där början alltid är A. Och slutet alltid är Ö.

Till och med när vi besöker en gammal kompis, så är tiden hårt kontrollerad.

- Klockan 21.00 skall barnen gå och lägga sig. Klockan 22.30 skall det vara tyst i trappuppgången. Och klockan 23.30 skall maken hämtas på Elitloppet.

- Är det detta vi kallar “fritid ?”

Och när man har blivit utbjuden till bästa väninnans sommarstuga, och man sitter där på baksidan, strax under syrénbersån…

…och tänker på alla telefonsamtal man borde ringa. Alla mejl man borde skicka. Och allas födelsedagar man har glömt bort.

- Då spelar den vackra fågelsången, och det underbara avlägsna dånet från ladugårdsfläktar inte så stor roll…

När jag besökte min gamla pappa på ålderdomshemmet, så sade han till mej: “Du är ju här så sällan”. Trots att jag inte gör annat, än är på besök hos honom.

- Vilken tidslinje lever han efter ? – Sin egen ?

Och när pappas undersköterska kom fram till mej, och sträckte fram sin hand och sade:” – Hej, dig har jag inte träffat tidigare”, trots att min almanacka har varit fulltecknad av vårdplaneringar, och möten med överläkare. Ja, jag har varit där varannan dag i tio år.

- Är det ingen som har märkt det ?

Jag kanske får en stjärna på “Hollywood Walk of Fame”, om jag besöker honom ytterligare en gång…

.

..- Livet som en mjuk cirkel istället ? -

Hur skall vi kunna få ut någonting av livet, om vi bara styckar upp det i korta, osammanhängande satser ? – Vill vi inte ha vårt liv som en helhet ?

Eller är detta kanske en försvarsmekanism, för att vi skall slippa ta ansvar över helheten ?

Och tänk bara på alla armbandsklockor som säljs…

Urtavlorna ser ju så inbjudande och “.runda.” ut.

Men är inte den runda urtavlan bara ytterligare en tidslinje ?

- Bara lite lömskt tillböjd, för att vi inte skall märka att livet är ett schema…

.

Varför lever vi inte vårt liv lite mer cirkulärt ?

- Arbetar till vi är klara. Går och lägger oss när vi är trötta. Håller möten tills samtalsämnena är slut. – Och ger fan i att hämta maken på Elitloppet ?

- Varför lever vi inte så ? Jag menar, solen är ju rund. Och jorden, och månen är rund.

- Hur kan då vi gå här på jorden och leva efter en rak linje. Från A till Ö ?

Är det inte emot hela universum ?

När vi tänker tillbaka på den där sommaren för tio år sedan, när vi blev utbjudna till bästa väninnans sommarstuga, och vi satt där på baksidan, strax under syrenbersån. Då är minnena bara glada och långa.

- Vi minns det som om det var en enda lång njutning.

I minnet är alla måsten borta. Alla telefonsamtal, alla mejl som behövde skickas. Alla räkningar som skulle betalas. Vi minns den där stunden, som en lång, solig upplevelse. Hur vi satt där och njöt av tiden…

__________

- Varför kan vi inte njuta så av tiden, medan den pågår ?

.

Kommentera artikeln HÄR..


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=7252

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Har vi slutat att vara nyfikna ?

_____

Är vi fortfarande nyfikna på vår omgivning ?

Ser vi dom vackra träden, och hör vi den vackra fågelsången ?

- Eller har våra rädslor gjort att vi inte vågar det ?

Har ni tänkt på att de flesta barn,

verkar vara nyfikna på sin nära omgivning ? – Nyfikna när mamma gör en rolig grimas, eller när pappa beter sig lustigt.

Till och med farliga stickproppar och väggkontakter – diskmedel -  tvättmedel, – eller brummande dammsugare, brukar fånga barnets uppmärksamhet.

Och världen blir ju inte direkt mindre komplex, ju äldre vi blir. – Det blir ju bara fler och fler människor, som vi kan vara nyfikna på, i takt med att befolkningen växer, – och fler och fler spännande saker att utforska.

- Hur var det nu den gamle professorn sade ? - Jo,

” – Ju mer jag lär mej, destå mindre vet jag.”

Borde inte vi människor fortsätta att vara nyfikna på vår närmiljö hela livet ?

- Se de vackra blommorna vid vägkanten. – Betrakta de ståtliga granarna i skogen, eller titta på solnedgången. – Förundras över hur katten kan se så liten ut på håll – Iaktta grannen, när hon går ut med hunden. Och så vidare, och så vidare…

Det är ju väldigt mycket intressanta saker som händer i vår närmiljö, och som vi verkligen skulle kunna ta tillvara på lite bättre…

Men istället verkar vi människor vilja fly.

Ständigt vilja vara någon annanstans.

.

- Vilja att arbetsveckan skall ta slut så fort som möjligt. – Försjunka djupt in i mobiltelefonen. Ta på oss våra freestyle-hörlurar, och fly bort från vår omgivning.

Vi berusar oss på “bag in box”-viner, för att vi skall slippa uppleva för starka känslor. Och när semestern kommer, då tar vi första bästa plan ner till Alicante. Och sitter där och mobilbloggar på svenska, för att slippa prata med spanjorer.

Vad är det vi försöker fly ifrån ?

- Rädslor ?

- Stolthet ?

- Självupptagenhet ?

- Eller har vi kanske helt missförstått världen ?

Vi kanske tror att vi är sociala och lyckliga, när vi går där med våra freestyle-lurar, och glor i våra multimedia-apparater.

Fast, vi kanske skulle vara destå lyckligare, om vi gjorde precis tvärtom ?

- Tittade upp mot våra medmänniskor, och log mot dem…

- Log mot dem, även om man mår piss och skit och hela helvetet själv. För cirka hälften av befolkningen kan nämligen inte känna igen ett falskt leende…

…så de tror att man är lycklig, ändå.

Kul, va ?

.

På åttiotalet, när mobiltelefonerna kom, fick man som anställd ofta välja om man ville ha en bil-telefon, eller en mobil-telefon. Alltså, endera ha en telefon som satt fast i bilen, eller ha en liten mobil telefon, att bära med sig.

Den kloke, valde då att få en bil-telefon från företaget man var anställd på. För, när man valde biltelefonen, så var man inte anträffbar, när man hade lämnat bilen för att äta lunch, när man gick på toaletten, eller när man hade ställt av bilen för kvällen. För biltelefonen var ju så tung att bära med sig, så den lämnade man ju ofta kvar under instrumentbrädan i bilen.

Men den mindre kloke personen, valde istället en mobil-telefon, för att man tyckte att den verkade smidigare att bära med sig överallt.

Men, det man inte förstod, var att chefen/arbetsgivaren då förväntade sig att man skulle svara i denna mobiltelefon, i princip när som helst på dygnet. Chefen, och alla arbetskamrater också för den delen, kunde ringa en klockan 22.00 om kvällarna, och störa.

Detta gjorde att man var väldigt närvarande för dem som var långt borta, men hopplöst frånvarande för dem som stod en nära…

- Är det så vi gör idag också ?

Är vi tillgängliga för dem långt borta, 24 timmar om dygnet, men missar det liv som pågår i vår närmiljö ?

Om vi gjorde som barnet gjorde – när det såg mamma göra en kul grimas, varje gång vi ser en ny, livs levande medmänniska. – Är intresserad, och ler mot den…

- och slutade upp med att vara så introverta -

Vore det inte enklare att knyta nya kontakter då ?

.__________

- Och skulle inte samhället utvecklas framåt fortare då ?

.

Kommentera min lilla artikel HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=7904

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Lite in och mycket ut eller stor insats utan sats ?

_____

En av mina närmaste manliga bekanta sedan många år tillbaka skrevs just ut från Infektionskliniken efter en tre veckor lång vistelse där.

Han hade dragit på sig fågelinfluensan vid ett utlandsbesök. – Otur !

Han berättade att han hade umgåtts med ganska många kvinnor i utlandet.

Han sade att de var trevliga. Speciellt mot oss svenskar.

Kompisen berättar:

Citat:” Det går till så att man först går fram till en söt (utländsk) tjej och ger henne sitt visitkort. Sedan ringer man upp och går ut och äter tillsammans, sedan går man hem till henne. Där har man het, passionerad sex i ett par timmar. Sedan betalar man för sig och går.” Slutcitat.

( ! )

När kompisen berättade det fylldes jag av en stolthet över att få tillhöra den nation som förmodligen mest av alla medverkat till att bygga upp t.ex.Thailand igen efter tsunamikatatrofen.

Jag frågade av nyfikenhet:” – Finns det ingen som har sex gratis, för njutningens skull ? ”

Kompisen svarade:Citat:” – Nej. Betalar man inte för sig blir man betraktad som ett svin av kvinnan och av alla i hennes umgängeskrets.” Slutcitat.

.

I dagarna två grunnade jag över ifall vårt svenska system är så mycket bättre egentligen.

Här betalar mannen först. Genom att hämta oss med bilen.

Sedan står han för inträdet till en lyxig restaurang, varefter han även betalar notan.

Kanhända går man på en teaterföreställning. Som även den tillfaller mannens utgiftskonto.

När man sedan skall hem har kvinnan ofta huvudvärk och har ingen lust till sex alls…

__________

- är den prostitutionen bättre  ?

.Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=776

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Är vi nöjda i glaskulan ?

_____

Har vi en tendens att vara lite inåtvända ?

- att rikta blickarna inåt, och nästan se oss själva som ett objekt ?

vara nöjda med det vi har, – vår hund, vår bil, vår pojk-, eller flickvän…

- Vi kanske är oss själva nog ?

Tänk om vi kunde lyfta på hakan och titta ut över den stora världen, och våga vara lite osäkra ?

Hur farligt kan det vara ?

- har rädslan blivit som en autopilot ?

Varför inte ikläda oss rollen som nyfikna subjekt, som tittar på hur världen ser ut, eller kunde se ut.

Är det inte lättare att komma på nya uppfinningar, hitta nya smarta lösningar på jordens problem, om man tar på sig rollen som iakttagare ?

- Om vi bara inte vore så in i bängen okritiska, och nöjda med det vi har…

Och knyta nya kontakter, det behöver man ju inte göra, för vi har ju 1900 “vänner” på Facebook,

och 260 “like”-klickningar…

så det är väl lika bra att sätta sig ned och vara nöjd…

.

..- Självsäljande reklampelare -

Eller är vi verkligen nöjda ?

- Går vi inte och väntar på att den där toppheta arbetsgivaren, skall höra av sig och erbjuda oss ett jobb,

eller på att den där snygge grabben, eller tjejen där borta skall komma fram och prata…

eller att sambon äntligen skall fria ? – Det kunde man få gå och vänta på tills man blev gråhårig, på 1800-talet också…

Och själva sitter vi där, som en konstnär, som väntar på att inspirationen skall komma.

Den där vackra reklampelaren, som vi tycker att vi är,

- säljer den sig, av sig själv ?

och vilka kunder får den ?

Tänk om vi går igenom hela livet, och aldrig har tagit några initiativ…

och en dag så befinner man sig på vårdhemmet, och där har personalen betalt för att ta initiativen åt en.

- äntligen ! Pust !

Och sedan när vi har dött,

Skall det då stå på gravstenen:

__________

“Här vilar en som har all stolthet kvar” ?

.

    Skriv vad du tycker, härDu kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=13039

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

LÄS FLER ARTIKLAR...> / READ MORE ARTICLES...> »

Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu