Kokt Hans o Greta.nu » Lotterier

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Pensionärsföreningens lott – ekobrott ?

_____

Har du en anhörig som är funktionsnedsatt ?

Och som köpt lotter av sin pensionärsförening ?

- Läs det här !

Nu måste jag gå ut och varna dem som är funktionsnedsatta, dementa eller lågbegåvade, för den mycket aggressiva lotteriverksamhet som Sveriges olika pensionärsföreningar sysslar med.

Jag vill i samma veva varna dem som arbetar inom vården, som “goda män”, eller är anhöriga till förståndsnedsatta människor, och be de anhöriga att vara uppmärksamma på lottförsäljningen.

Sveriges olika pensionärsklubbar försöker roffa åt sig pengar, genom att med hjälp av ett “Call-center” ringa runt och sälja lotter till förbundens medlemmar. Men denna lottförsäljning går mycket otäckt tillväga.

Många av pensionärsföreningarnas medlemmar har Parkinsons sjukdom, MS, lider av Senil demens, eller av förståndsnedsättning.

Och försäljarna på call-centret ringer upp även de som inte ens vet vad de heter, eller vad klockan är, och frågar om de vill köpa lotter. Och om den förståndsnedsatte svarar “JA”, så frågar Callcenter-tjejen ( Ja, det är oftast en tjej, faktiskt ) hur många lotter den förståndsnedsatte vill köpa. Och då kanske den nedsatte svarar “10 lotter” !

Och då blir callcenter-tjejen jätteglad och ser framför sig den där semestern hon kan åka på, eller den där bilen hon kan köpa, vid årets slut. Och den senildemente sitter där utfattig, och förstår ingenting.

Vilket ansvar tar bemanningsföretagen för det här ? – Och callcenter-tjejen, vilket ansvar tar hon ? Och VD:n på callcenterföretaget,

- Är de giriga puckon hela bunten ?

Jag trodde lottförsäljning gick till så att man går fram till ett lottstånd och köper några lotter, för ett par femmor. Men det som pensionärsklubbarna sysslar med, är ju att de prackar på vanligt folk väldigt dyra lotter, genom att ringa och “terrorisera” på telefon.

Och, vet de anhöriga till förståndsnedsatta om att det inte hjälper att ansluta sig till “NIX-registret”, eftersom pensionärsförbunden använder personuppgifterna från sin medlemsstock när de ringer, och där finns inte några uppgifter om vilka som är NIX-anslutna ?

.

..- Ekonomisk brottslighet ? -

Vet de anhöriga om, att när försäljarna märker att det är en förståndsnedsatt människa de pratar med, så “trycker de på” lite extra, för att öka säljvolymen ?

- Och, vet de förståndsnedsatta, att det är större chans att bli träffad av blixten, än att vinna på de här lotterna ?

Vilket ansvar tar pensionärsklubbarna, för att reda upp en totalt ödelagd ekonomi, efter deras jävla lottförsäljningar ? – De vill väl att man skall köpa någon lurendrejeri-försäkring som de erbjuder, vid sidan av de andra ruffel & båg-annonserna som finns i deras medlemstidningar ?

De som ringer till de funktionsnedsatta och sjuka, är ofta väldigt slipade försäljare. Och om den funktionsnedsatte svarar nej idag, så ringer försäljaren igen i morgon. Och de ringer ända tills den funktionsnedsatte råkar säga “JA”.

- Då har callcenter-tjejen lyckats att få ett “JA” på sin bandupptagning.

Många av dem som arbetar på bemanningsföretag och på call-center, känner inget grundläggande engagemang för människor, utan de vill bara tjäna pengar till sig själva. De är människofrånvända, lata, giriga och saknar kompetens om vad de skall göra med pengarna som de tjänar.

De kanske är studenter som vill dryga ut sin ekonomi med att ringa och lura av svaga människor deras pengar. Eller också har de blivit anvisade dit av Arbetsförmedlingen.

- Vet Arbetsförmedlingen om detta ? Vad har de för åsikter om det ? Tar de hänsyn till dessa faktorer, när de anvisar människor till olika arbetsplatser ? Eller försöker de bara få ut människor i arbete, till vilket pris som helst ?

Slutligen undrar jag om det inte är ekonomisk brottslighet som pensionärsföreningarna egentligen sysslar med ? I begreppet ekonomisk brottslighet ingår väl att man på något sätt “luras”, eller undanhåller sanningen, för att själv tillskansa sig pengar.

Stämmer inte det in på försäljningen av lotter ?

- När de kan ringa till svårt MS-sjuka, Parkinsonsjuka, eller hjärnskadade, som inte ens vet vad en lott är för något, och sälja lotter till dem, och dessutom inte självmant berätta hur små oddsen är att man vinner ?

Och sedan har de kaffedoftande pensionärs-fjantarna mage att säga “Vår senaste lottförsäljning blev en enorm ekonomisk framgång”.

__________

- Hur kan de kalla det här “framgång” ?

.

 Häxkittel   Häxkittel   Häxkittel   Askungen

  Kommentera HÄR

  Gå till de senaste inläggen


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=5969

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu