Kokt Hans o Greta.nu » Lurendrejeri

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Dörrförsäljning – Rena bedrägeriet

_____

Med denna artikel vill jag varna vanligt, hederligt folk för samhällets största bedrägeri. – Dörrförsäljningen.

Dörrförsäljarna livnär sig på att åka runt i förorter som Tensta, Rinkeby och Hallonbergen och parasitera på fattiga och outbildade människor och lura av dem deras pengar.

De kan sälja kaffebryggare, symaskiner, bokserier, eller dammsugare och de inkräktar ofta på människors besittning ( lägenheter ) genom att med manipulation ta sig in genom dörren. De kan till exempel använda frasen “Oj, vad fint du har ! – Får man gå in med skor ?”

- Och om de bara lyckas komma innanför dörren, så är halva segern vunnen. Då sänker nämligen hyresgästerna garden, och blir mer lättövertalade.

Dörrförsäljare är enormt skickliga och rika och bor inte sällan i stora villor med marmorportaler och har garage med plats för flera bilar och de åker ofta på långa jet-set semestrar till Paris eller Malaysia, för att roa sig.

De manipulerar och bedrar DIG och MIG. – För att de själva skall bli rika.

Och ingen gör något. Detta är fullt lagligt.

- Ut och lura av barn deras godispåsar också. Lördagar är bästa dagen !

En dörrförsäljare manipulerar nämligen med dina “köpsignaler”, så att du kommer tro att du behöver en ny produkt, fast du inte behöver det.

En köpsignal skall ju komma ifrån ett äkta behov som kunden har, varpå kunden själv skall ta initiativ till ett köp, men när det gäller dörrförsäljning, så är det försäljarens behov som står i fokus !

Och försäljarna går ofta långa utbildningar i detta på universiteten. Utbildningar i “Entreprenörskap” eller “Kundkonvertering”, som syftar till att lura av outbildade människor deras pengar.

För, det är ofta outbildade, ensamstående, och äldre människor som köper hemförsäljarnas produkter, – inte barnfamiljerna, det vill säga, de som kanske i realiteten skulle få nytta av produkterna.

Försäljarna påskyndar dessutom ditt köpbeslut, det vill säga, de snabbar på den naturliga process som leder till att en kund köper en produkt. De ger dig ingen betänketid och de visar dig ingen skriftlig information före köpet.

Detta för att försäljarna skall hinna lura av många människor deras pengar innan arbetsdagen är slut. Men dörrförsäljarna själva uttrycker det ibland som att de “hjälper” människor att “komma till avslut”.

- De får det att låta som om de är sågon sorts kringresande medicinmän, som botar folk från sjukdomar…

.

..- På lika villkor ? -

Det största bedrägeriet är det dammsugarförsäljarna som står för.

De knackar på din dörr och låtsas som att det är DU som behöver köpa en dammsugare, trots att det var DE som ville komma in hos dig.

Dammsugarna säljs ofta till extrema överpriser i förhållande till hur bra de är, och man hittar inte sällan dammsugarna liggande i sopcontainrar bara några år senare, för att motorn har börjat ryka, eller för att de 90-åringar, som blev glatt förvånade över att någon äntligen kom och ringde på hos dem,- och som har köpt dammsugarna, inte orkat använda dem.

Dessutom har forskning visat att det inte ens är särskilt bra att dammsuga inne i sin bostad, på grund av att dammsugningen tar bort de naturliga mikroorganismerna, och att det därför skulle vara bättre att slänga ut alla heltäckningsmattor och sopa golven med en sopborste istället.

Men det talar försäljarna självklart inte om.

Man kan ju undra vad de svenska politikerna gör för att skydda allmänheten från dessa parasiter – Dörrförsäljarna.

Politikerna kanske inte gör någonting ?

De kallar väl det här för att “MARKNADEN REGLERAR SIG SJÄLV”, eller “FRI KONKURRENS”, och hävdar att det är bra att lägga över allt ansvar på arbetsmarknadens parter.

Men då har jag en fråga: – Om den ena parten har gått kurser och utbildat sig i försäljning, medan den andra parten, kunderna, är helt outbildad,

hur skall man då kunna “konkurrera” på lika villkor ?

Särskilt som säljcoacherna på många säljutbildningar bankar i eleverna att “Den siste idioten är inte född” (och syftar på kunderna), eller “Så säljer du sand i Sahara”, och så vidare

det verkar nästan som om vi har byggt upp ett samhälle som går ut på att lura av de outbildade deras pengar.

Och sedan, när de inte har några pengar kvar, utan riskerar att svälta,

då ger vi dem socialbidrag, vilket kostar samhället enormt mycket.

Så nu har jag bara en fråga,

__________

- Behöver Sahara verkligen mer sand ?

.

Faktakällor om dörrförsäljning:

“Bedrägerihandboken”, Pagina Förlags AB

Boken “Ny försäljning”, andra upplagan, IHM Läromedel AB

Forskning om dammsugning:

http://www.bt.se/lasvart/halsa/finsk-forskares-rad-till-allergiker-sluta-dammsuga-borja-sopa%281918716%29.gm

häxkittel häxkittel Askungen

KOMMENTERA HÄR

GÅ TILL BLOGGENS START


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=5062

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu