Kokt Hans o Greta.nu » Hygien/teknik

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

GRANSKNING: Duschslangar är alldeles för korta

- Människor över 175 cm har svårt att sköta sin grundläggande hygien – Så lång behöver Din duschslang vara – Så hög behöver Din dusch minst vara – Så tänker du när du skall duscha i ett badkar -

.

Funderar Du på att renovera ditt badrum ?

Tänk då efter ordentligt,

- din duschslang bör vara minst 2,5 meter, och duschskenan minst 1,8 meter !

Nu har vi granskat svenska badrum och offentliga duschar, och kommit fram till den häpnadsväckande slutsatsen att en stor del av våra badrum har för korta duschslangar:

Bild på en typisk duschslang med standardlängden 1,5 meter

Våra tester har visat att vi ofta “sparar in” på just längden på duschslangar när vi installerar ett nytt badrum, eftersom vi tycker att badrummet blir tillräckligt dyrt ändå.

Vi lägger alltså hellre pengar på att exempelvis kakla ett badrum, än att ha tillräckligt långa duschslangar.

Detta gör att människor som är längre än 175 cm ofta måste böja sig ned för att kunna duscha huvudet och överkroppen, alternativt måste de sitta ned och duscha.

- Men att lyckas få in en pall att sitta på i detta trånga utrymme, det kan ju vem som helst förstå, innebär betydande svårigheter.

Om man är över 175 cm lång, blir det alltså svårt att sköta sin grundläggande hygien i ett modernt badrum.

Har man för kort duschslang, blir det även svårt att använda duschen när man skall spola av toalettstolen eller handfatet.

Vår granskning har också visat att dagens duschslangar håller väldigt låg kvalitet, och att det är spiralslangar i förkromad plast som är sämst.

De börjar ofta läcka redan efter cirka fyra månader, om man använder sin dusch dagligen.

De äldre modellerna av duschslang, som var av slät plast, håller ofta betydligt längre än de moderna duschslangarna av veckad, förkromad plast.

- Längre duschslang om man har badkar -

Man behöver vara extra uppmärksam på duschslangens längd om man har badkar, eftersom vattenblandaren och anslutningen för duschslangen då sitter längre ned mot golvet.

Och då behöver man ofta ha ännu längre slang, – cirka 3 meter lång.

Bild på en duschanordning till ett badkar, med en alldeles för kort och lågkvalitativ duschslang

Vi på redaktionen tycker att det är ofattbart att kroppslängden skall avgöra vem som skall få sköta sin grundläggande hygien och inte:

Skall kroppsstorleken avgöra vem som skall få sköta sin grundläggande hygien ? Mannen till vänster som är cirka 175 cm lång och normalt byggd, kommer förmodligen inte ha några större problem att duscha stående, medan den långe mannen till höger, som är cirka 190 cm lång och kraftigare byggd, kommer ha märkbara svårigheter att komma in i en vanlig duschkabin och dessutom kunna stå rak och duscha.

Så här lång duschslang behöver du ha:

Om man skall köpa en duschslang till en vanlig dusch, bör duschslangen vara minst 2,5 meter, och skall man köpa en duschslang till ett badkar, behöver duschslangen vara minst 3 meter lång.

- Detta för att en lång person skall kunna stå i badkaret och duscha om så önskas.

Duschskenan, det vill säga, den stång som man hänger upp handduschen på, bör var minst 180 cm lång, och sitta placerad en meter över golvet,

- för att både barn och långa vuxna skall kunna stå och duscha.

Detta ger en total höjd på cirka 280 cm, vilket bör räcka för att de flesta långa människor skall kunna sätta upp duschhandtaget på skenan och duscha:

Information om granskningen:

Granskningen av duschar, är gjord mellan åren 2013 och 2019.

.

    Kommentera här !

.

    HEM


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=25977

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu