Kokt Hans o Greta.nu » Överföringar

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Så slipper du företagens utbetalningskort

_____

Har du betalat för hög medlemsavgift ?

Eller betalat för mycket i telefonräkning ?

- Då har du förmodligen fått ett utbetalningskort !

Det är mycket vanligt att svenska företag skickar tillbaka pengar med så kallade “utbetalningskort”. För er som aldrig har fått ett utbetalningskort, kan jag berätta att man får ett kuvert hem i brevlådan, och i det kuvertet finns ett papper, där det står vilket företag pengarna kommer ifrån, vilken summa det gäller, och när man senast måste hämta ut pengarna.

Men, det behöver inte nödvändigtvis vara ett företag, som skickar pengarna, utan det kan lika gärna vara en utbetalning från en förening, en organisation, eller varför inte, en utbetalning från ett dödsbo.

Problemet med att få en utbetalning på utbetalningsavi, är att det kostar pengar att hämta ut pengarna. En vanlig, genomsnittlig utbetalningsavi kostar 50 kronor att lösa in på en bank, och 25 kronor att lösa in i en kvartersbutik som har så kallad kassaservice.

Och naturligtvis är det de allra fattigaste i samhället som drabbas. – De som måste vända på varenda krona för att överhuvudtaget överleva. De drabbas oerhört hårt av företagens tramsande med sina utbetalningsavier. Det är ju fruktansvärt att en bank skall kunna sko sig på vanliga, fattiga människor, genom att sno åt sig 50 kronor av den ofta så välbehövliga utbetalningen.

Ponera till exempel att en mycket fattig människa har överbetalat en telefonräkning, och får 90 kronor tillbaka från telefoni-företaget. Om den fattiga kunden då väljer att lösa in utbetalningskortet på banken, så kostar det alltså 50 kronor att få tillbaka 90 kronor. Det vill säga, över hälften av utbetalningen skall gå till banken.

- Till en bank som förmodligen redan är stenrik, ger sina anställda sockrade försäljningsbonusar, skyhöga pensionsavtal, fallskärmsavtal, och orimligt höga löner. Och bankdirektörerna gör knappast heller de skäl för pengarna som utbetalningskorten inbringar.

.

..- Så här gör du istället -

En bankdirektör som jag kände, han kom till kontoret klockan 09.00 på morgonen, och skrev under en trave papper som hans sekreterare lagt fram. Sedan gick han därifrån klockan 10 och kom inte åter till kontoret förrän klockan 15 på eftermiddagen. Tiden däremellan hade han spenderat på Sturebadet. – Jag hoppas att inte alla bankdirektörer gör liknande utflykter…

Är det inte fruktansvärt att Sveriges alla fattiga skall göda dessa giriga banker, med sina futtiga överbetalningar ? – Ja, jag tycker det rent ut sagt är för jävligt !

Jag kan inte förstå varför de svenska företagen håller på och fjantar sig med dessa utbetalningskort. Det skulle ju vara mycket enklare, och dessutom billigare för företagen att göra en vanlig kontoöverföring. Det är ju bara att skicka pengarna i retur varifrån de en gång kom. 90 % av alla företag har ju redan kundernas kontonummer, eftersom man ju skickar betalningar till företagen, månadsvis, och inte sällan via autogiro.

Om DU har drabbats av detta oskick, att få ett utbetalningskort, som du skall lösa in på bank, eller på en kvartersbutik, är det mycket viktigt att du så snabbt som möjligt ringer upp företaget, från vilket pengarna kom, skäller ut dem, och frågar vad de håller på med. Sedan ber du dem att skicka pengarna direkt till ditt bankkonto istället. – Till vilket de förmodligen redan har kontonumret.

Ingen människa skall behöva bli bestraffad för att få hämta ut sina pengar !

Vi måste allihop visa för företagen att vi inte längre accepterar dessa utbetalningskort ! Och det kan vi bara göra genom att vi alla, tillsammans, hjälps åt.

Men, det är klart, det blir ju lite synd om bankerna, som går miste om 50 kronor per kund.

Hur skall de överleva ?

- De kanske kan gå till Frälsningsarméns soppkök, och fråga lite snällt om de har någon mat…

__________

- Kanske från gårdagen ?

.

Häx-kärl Häx-kärl   Autograf

  Sammanfattning  för  synnedsatta

   Läs  senaste  inläggen  HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=5688

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu