Kokt Hans o Greta.nu » Partipolitik

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Är tidningarnas sanningar partipolitiska ?

_____

Tar vi mediernas nyhetsflöde på allvar ?

Känner vi förtroende för de stora dagstidningarna ?

- Det borde vi inte, förrän vi vet vilken partipolitisk agenda de har.

Visste du att det bara är 10 % av alla tidningar, som är politiskt obundna ?

Inte ?

Jo, innan du tar en nyhet på alltför stort allvar, kan det vara bra att först se efter vilken partipolitisk inriktning massmediet har. Det finns väldigt många olika inriktningar, men några av dessa är kommunistisk, obunden moderat, oberoende centerpartistisk, och oberoende socialdemokratisk.

90 % av alla tidningar har en ideologisk eller politisk grund att stå på.

Inte sällan är det så att en tidning har en mycket lång historia bakom sig och dess ledningsgrupp har ofta en mångårig politisk förankring. Därför anställer man gärna medarbetare med samma politiska förankring som man själv har. Man vill känna trygghet och kunna spegla sig i de skribenter som arbetar på tidningen.

För, om man anställer någon med en annan politisk uppfattning än man själv har, då kanske man inte känner igen sig i människan som står framför en. Och det kan ju vara väldigt farligt.

Jag menar, tänk om det kliver in en unge i sandlådan, som talar ett annat språk, och som kanske har ett annat utseende, hur skall man då kunna förmedla att det faktiskt var JAG som byggde sandgaraget. Med MIN hink och med MIN spade ? Personen kanske inte förstår, – Och det går ju inte !

Nej, så det är bäst att anställa endast svensktalande journalister, med enbart svenska värderingar. Och man skall helst av allt vara släkt med journalisten i fråga, gärna på så nära håll som möjligt, så man verkligen kan känna igen sig i allt som journalisten säger och gör.

För, hur skall man annars kunna bo kvar i villaområdet och behålla den lyckade fasaden gentemot grannarna ?

Det är ju dessa grannar som är med och grillar på fredagskvällarna. Det är ju dessa grannar som badar i poolen tillsammans med barnen. Dessa grannar kan man ju inte stöta sig med. – Tänk vad skämmigt det vore !

.

..- Sanningen ? -

Men, om ledningen måste anställa en person från ett annat land, med en annan politisk ståndpunkt, som talar ett annat språk, eller som inte ser ut som man själv gör, då måste hon eller han vara olik på ett politiskt korrekt sätt,

så man slipper skämmas inför grannarna i villaområdet.

Och bäst av allt vore om journalisterna och kolumnisterna bara skrev om vargjakten och vargbeståndet i varenda artikel, för då slipper man diskutera saker som rör människor, tex fattigdom, tiggandet och arbetslösheten, och dessutom stöter man sig ju inte med ägarna eller annonsörerna heller.

- Jackpot !

Och vargbeståndet, det intresserar vi oss verkligen för. Det säljer många lösnummer ! Och ju fler lösnummer man säljer, destå bättre är man. Sedan spelar det ingen roll hur man skriver. Bara man säljer många lösnummer ! För då behåller man sin status i villaområdet. Och kan sparka alla korrekturläsare också. – Jackpot igen !

Men problemet är bara, hur skall man kunna lita på en tidning som har en stenhårt partipolitisk förankring ? Jag menar, om tidningen först berättar att den är obunden moderat och sedan påstår att Gustav Möller misslyckades i sin politiska gärning, hur skall man kunna ta en sådan åsikt på allvar ?

Eller, om tidningen först påstår att den är oberoende socialdemokratisk och därefter anser att Anne Wibble har misslyckats i sitt politiska arbete. Vem tar till sig ett sådant påstående ?

Dessa nyheter resulterar väl bara i att man måste köpa 4-5 olika dagstidningar för att få en någorlunda tydlig bild av vad som hänt ?

Men det kanske är meningen ? Det är väl samma ägare till allihop ?

Jag hävdar absolut inte att man måste läsa en helt igenom objektiv nyhetsjournalistik, flera av våra mest älskade journalister, däribland Ester Blenda Nordström, Rune Moberg och Torsten Ehrenmark var väl allt annat än objektiva,

men de bedrev en nyhetsjournalistik helt med fokus på att upplysa den enskilde människan och med en enda lojalitet – att försöka få fram sanningen. Och de följde framförallt ingen partipolitisk agenda.

Men dagens tidningar, om man skalar av dem deras partipolitiska agendor,

__________

- vad blir kvar då ?

.

Källor:

Wikipedia

http://sv.wikipedia.org/wiki/Lista_%C3%B6ver_svenska_tidningar_ordnade_efter_ideologi

Nationalencyklopedin ( Nordström, Moberg, Ehrenmark, Wibble, Möller )Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=4467

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu