Kokt Hans o Greta.nu » Folkhälsa

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Baconburgare = cancer + barn !

_____

Brukar du äta på hamburgerrestaurang med familjen ?

- Då måste du vara mycket försiktig.

Baconskivorna på hamburgarna, ger våra barn tarmcancer !

Det har blivit vanligare och vanligare, att hamburgerrestaurangerna gör specialhamburgare, och kör vecko-driver eller månads-driver på sitt sortiment. – En månad, kan de pusha för en hamburgare med lök på. För att nästa månad sälja en hamburgare med nachokrydda på, etcetera.

Det är också vanligt, att snabbmatskedjorna lägger på bacon, ovanpå hamburgarna. Och självklart blir dessa hamburgare populära hos våra små barn. – Hamburgarna är både läckert avbildade, och det riktigt läskar sig i munnen, när man ser hamburgaren på fotografiet.

Men, var mycket försiktig !

- Bacon innehåller det cancerframkallande ämnet natriumnitrit, eller Sodium nitrite, som de kallar det i England och i USA. Dessutom är bacon tillverkat av Rött kött, vilket har visat sig vara cancerframkallande.

Bacon tillhör också livsmedelsgruppen “processed meat”, eller på svenska “processat kött”, som innebär att man har gjort någon form av förändring av köttet, vilket för oss människor, är särskilt farligt.

- Och som framför allt innebär en onödig risk att utsätta sig för, då man lätt kan undvika allt processat kött, genom att köpa själva råvarorna av köttet istället, exempelvis hela frysta kycklingar, hela kalkoner, och dylikt.

Du som förälder måste förstå, att hamburgerkedjorna inte tar något som helst ansvar över våra barns hälsa, utan de är bara ansvarslösa, giriga roffare, som struntar fullständigt i våra barn.

- Restaurangerna försöker bara göra sina matkampanjer så “populistiska” de kan, för att locka så många kunder som möjligt, och göra sina aktieägare glada.

.

..- Vi ärver inte jorden av våra föräldrar… -

Så, har inte vi föräldrar, ett ganska stort ansvar över vad vi ger våra barn att äta, egentligen ?

- Jag menar, den mat vi ger barnen när de är små, den kommer ju sedan att följa med dem hela livet, och ligga till grund för deras hälsa, deras eventuella övervikt, och för deras syn på ätande överhuvudtaget.

-  Är det inte dumt att vi då, “ger med oss”, när våra barn tjatar på oss om att de vill ha hamburgare med bacon på, för att det “ser så gott ut”, bara för att några giriga direktörsgrisar, har bestämt sig för att köra en reklamdrive på just baconburgare ?

Du, som förälder måste förstå att hamburgerkedjorna bara följer de normer, och de lagar vi har i det här landet, – Aktiebolags-lagen, bland annat. Som innebär att ett företag kontinuerligt måste öka sin vinst.

Och, i och med att företagen hela tiden måste öka sina vinster, så är det väldigt lätt för dem att bli fartblinda, och glömma bort både etiska, och moraliska aspekter, när det gäller vilken mat de säljer.

- Det kanske är därför som det ofta är bilder på barn, på framsidan av frysta baconförpackningar, som vi köper i livsmedelsbutikerna ?

.

Men, mitt i allt detta, är det väl ändå just våra barn, som är det absolut viktigaste ?

För glöm inte bort att det är av dem, som vi har lånat jordklotet.

- Det är våra barn som skall ta hand om jordklotet, efter att vi lämnat det.

Förhoppningsvis med bra hälsa, och med goda matvanor i bagaget.

Och vem skall ta ansvar för barnens matvanor,

__________

- om inte vi föräldrar gör det ?

.

Läs mer om processat kött och cancer HÄR

Läs om sambandet mellan rött kött och cancer HÄR

.

Kommentera artikeln HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=8853

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu