Ladda ned virusskyddet  ”Clamwin”,  HÄR >>>

Sponsrat:

.

.

.

Ladda ned brandväggen  ”Comodo”,  HÄR >>>

Sponsrat:

.

.

 .

Ladda ned spybooten  ”SpywareBlaster”,  HÄR >>>

Sponsrat:

.

.

.

Varför skall jag ha antivirusprogram till min dator och hur fungerar dessa ?

Virusskydd, brandväggar och spybot-förstörare kan vara bra att ha, för att förhindra att skadliga filer, även kallade Malwares, tar sig in i ens dator.

Dock gäller det att vara noga med vilka virusskydd man laddar ned, för vissa virusskydd agerar nämligen själva som virus.

Man märker att man har fått ett virus, genom att datorn börjar bete sig konstigt, exempelvis att man får upp en fryst helsida om att man är påkommen av ”polisen” eller dylikt, eller att datorn helt plötsligt börjar att klicka själv, utan att man rör musen.

Virusskydd fungerar som datorns immunförsvar och signalerar till oss varje gång ett nytt angrepp har gjorts och fångats in. Då kan man sedan välja exakt vilka åtgärder man vill vidta med viruset.

En brandvägg fungerar mer bakom – i det tysta – och man kanske inte märker alla intrång som brandväggen har förhindrat.

Och en spybot-förstörare försöker att förhindra trojaner, bots, kapningar, Ddos-, I Love You-, Melissa-, Code Red-, Zeus-attacker och andra ovälkomna inkräktare som försöker att få tillgång till datorn.

Eftersom Windows är det största operativsystemet på datormarknaden, är det också mest utsatt för virus, även om självklart andra plattformar också kan drabbas av virus.

Störst risk att få in ett virus i datorn är det om man ofta besöker webbplatser som har väldigt mycket trafik, exempelvis pornografiska sajter eller stora företags sajter.

Andra besöker också:
37639245

Antal besökare sedan start

123948857

Antal klick

6358847564

Antal nedladdningar

.

.

.