Kokt Hans o Greta.nu » Hälsa

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Tunnsått för ovanliga pillesnopp-mått ?

_____

Behöver du köpa gummi ?

- Hoppas i så fall att pillesnoppen är “normalstor” !

Annars kan det bli klurigt att hitta kondomer…

Alla har ju olika storlek på sina penisar.

Vi är ju människor, och det innebär att vi är olika, även om en del vill få in oss i samma form.

- Vissa personer har “48″ i skostorlek, och de har ofta svårt att få tag i passande skor i vanliga skoaffärer, utan de får specialbeställa skor, eller gå omkring i gummistövlar.

Vissa människor har extremt stora bröst, medan andra nästan ser “planhyvlade” ut. Vissa människor har besvärliga synfel, som gör att de måste byta glasögonlinser flera gånger om dagen. – Medan andra människor har överdrivet skarp hörsel, så de måste ha öronproppar på sig jämt och ständigt.

Alltså, vi är olika.

Och när man skall köpa kondomer, så verkar diskrimineringen vara total i landets livsmedelsbutiker och apotek. För där förväntar de sig att kunderna skall ha snorrar i normalformatet, dvs 5,3 centimeter breda, och 18 centimeter långa. Och passar kunden inte in i den mallen, kan man tydligen inte använda kondomer…

- Eller, hur är det tänkt ?

Efter att ha granskat ett flertal av landets apotek och mataffärer, kunde jag konstatera att den längsta kondomen som jag hittade, var 19 centimeter lång, och 5,8 centimeter vid, och kostade 99 kronor, i 5 – pack.

Och den minsta kondomen som jag hittade, var 18 centimeter lång, och 5,1 centimeter vid.

Men, då undrar jag en sak,

Alla människor som har mindre, eller större snorrar än dessa mått, vad skall de använda för skydd ? – Kondomer är väl det enda skydd mot könssjukdomar som finns ?

- Eller ?

Jag känner flera människor som har penisar, som är en centimeter långa, i erigerat tillstånd, och som man måste locka fram, med en sockerbit.

Och jag känner flera människor, som har mellan 25 och 30 centimeter långa penisar, så att apparaten hänger ned, längsmed ena benet.

- Vad skall dessa människor använda för kondomer ? – Köper de latex i lösvikt och “stöper” egna kondomer ?

.

.. - Vad hade John Holmes gjort ? -

När man frågar apotekspersonalen, ifall de har kondomer som är cirka 25 centimeter långa, så tittar de på en som om det var ett “aprilskämt”, och säger ” – Jag kan ingenting om det där.

Och frågar man expediterna hur hårt slitage en viss kondom klarar, så vet de inte det heller.” – Det har jag ingen erfarenhet av.”, som de kallar det.

- Är de utbildade överhuvudtaget, de som står inne på apoteken, eller har man dragit in folk direkt från gatan, och ställt dem där bakom disken ?

- Har de aldrig haft samlag själva ? – Har de aldrig ens sett en penis ?

Och dessutom verkar apotekspersonalen bli generad, så fort man börjar prata om penisstorlekar. – Är inte det konstigt ?

Är det inte 2012 nu, och vi lever i ett civiliserat samhälle ? Att gå in på ett apotek idag, känns som att komma tillbaks till 1800-talet. – Märkligt.

Jag tycker det är konstigt att vi fick lära oss att använda kondom, redan när vi gick i skolan, både som barnbegränsande medel, och som preventivmedel mot sjukdomar.

Och ända sedan Sighsten Herrgård kom ut som AIDS-sjuk den 30 juli 1987, har ju 1000-tals kampanjer ägt rum, för att vi alla skall använda kondom, för att förebygga könssjukdomar, såsom Herpes och HIV.

Men varför är det bara vissa människor som skall ha rätt till detta skydd ?

- De med “normalstora” penisar.

Alla små-vekade och stor-vekade individer, skall tydligen inte få chansen att ha “säker sex” ?

- Hur gör ni, som har ovanliga pillesnopp-mått ? - Skriv och berätta !

Förvirringen blev ännu större, när jag surfade på internet och hittade en kondom, som de kallade för “Världens största kondom”, och den var 22 centimeter lång, och 6,4 centimeter vid. Alltså endast marginellt större, än de största kondomerna ute i butikerna…

Och den minsta internet-kondomen som jag hittade, var 16 centimeter lång, och 4,5 centimeter vid. Men, en pillesnopp som är 4,5 centimeter bred, kallar i alla fall inte jag för en “liten snopp”.

…Och då utestänger man väl några tusental ur den svenska befolkningen från möjligheten att använda preventivmedel. – Både kvinnor och män…

__________

- Hur kan det vara så här ?

.

 Kommentera HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=7854

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

“Billig” PVC-plast ?

_____

Världens vanligaste plast – PVC-plasten, är livsfarlig.

I åttio år, har företagen lurat på oss denna plast.

Utan att berätta vad den egentligen innehåller.

Du har den överallt i ditt hem. I plastfolie. Som isolering runt sladdar. I dina fönsterkarmar. Som beståndsdel i mattor och i klädseln till din bil.

- Och förmodligen också i din platt-TV !

Den sk “PVC-plasten” HAR VARIT och ÄR fortfarande den vanligaste plasten, när det gäller hushållsprodukter och hemelektronik.

Men forskning har visat att flera tillsatser i termoplasten PVC, är giftiga. Bland annat de ämnen som gör den hårda PVC:n (Polyvinylkloriden) mjuk, de så kallade “mjukgörarna”.

Dessa mjukgörare kan till exempel heta DEHP, eller BBP och de är farliga på två sätt.

Dels direkt farliga, genom att PVC-plasterna konstant utsöndrar giftiga mjukgörare, genom så kallad avdunstning. Och dels farliga, när man förbränner mjukgörarna, efter att vi slängt exempelvis vår widescreen-TV.

När man förbränner mjukgörare, bildas DIOXINER.

Dioxiner är väldigt giftiga ämnen och de kan orsaka fosterskador, fortplantningsproblem och cancer.

.

..- Dags att bojkotta PVC-produkter ? -

Förutom mjukgörare, innehåller PVC-plast ännu en särdeles skadlig ämnesgrupp, sk “bromerade flamskyddsmedel”, som också de bildar dioxiner när de förbränns.

Bromerade flamskyddsmedel har man tillsatt för att minska risken för brand i bland annat elektroniska produkter. Men, sanningen är att dessa medel har tillsatts av ett annat, mycket besynnerligt skäl,

- för att elektroniken varit feldesignad.

Man har nämligen i alla tider, placerat de värmealstrande delarna i elektronisk utrustning alldeles för tätt. Så, om man från producenters håll inte varit så lat och trångsynt, utan hade designat utrustningen lite annorlunda, hade de bromerade flamskyddsmedlen inte behövts överhuvudtaget.

Dessutom har det visat sig att utrustning som innehåller flamskyddsmedel ÄNDÅ TAR ELD och till råga på allt, gör så att rökutvecklingen blir ÄNNU STÖRRE och rökgaserna ÄNNU GIFTIGARE, än om man inte tillsatt flamskyddsmedel.

Det är, med ledning av detta, särskilt viktigt att man frågar i butiken, innan man köper sina mattor, sina nya fönster, eller sin platt-TV, ifall sakerna innehåller PVC eller bromerade flamskyddsmedel och i sådant fall undviker att köpa produkterna.

Detta, för att vi skall kunna minska förekomsten av fosterskador, minska fortplantningsproblemen och minska cancerfallen, som nu börjar upptäckas som en direkt följd av användandet av PVC.

Det främsta argumentet som företagen använt på oss kunder, för att få oss att köpa produkter med PVC-plast i, är ju att dessa är så “billiga”.

Men,

__________

- är det nu vi får betala det egentliga priset ?

.

Fakta från:

Naturvårdsverket – DEHP, BBP

Nationalencyklopedin – Vinylkloridplast

Vetenskapsradion, Klotet – Bromerade flamskyddsmedel

Häxkittel Häxkittel Underskrift

Svara på inlägget HÄR

Gå till sajtens början HÄR,

Du kan läsa mer om PVC-plast, i en nyhetsartikel från TT HÄR

- Eller läsa mer om bromerade flamskyddsmedel HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=5120

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Vill TV-kockarna ta livet av oss ?

_____

Jag var hemma hos min väninna häromdagen,

och hennes TV stod på.

Det var någon fjantig tramskärring som stod och lagade en efterrätt.

Ett sådant där bak-program, alltså. Jag minns inte exakt vad tramskärringen skulle göra för något, men det jag minns är att hon hällde i en halv liter grädde. Och nästan ett helt kilo socker i satsen.

Vitt, raffinerat socker.

- Varför ta brun Farin, eller råsocker ? Det kunde väl hon inte stava till…

Sen tog hon en klick honung också. För att ge smaken en “extra touch”. Sedan i med ordentligt mycket smör. Det skulle bli någon typ av bakelse, tror jag.

Vi bytte sedan kanal.

Där stod det en tjockgubbe, med hela magen i vädret och tillredde någonting med “fläsk” i.

Nåt riktigt gôtt. Han hällde i väldigt mycket grädde i maträtten och “spetsade” det hela med socker. Mycket salt också. – Redan innan mat-jäveln hade kokat upp. För varför låta middagsgästerna salta själva, efter eget tycke ? – Nej, I med 5 dl salt på en gång. Det är lika bra.

I en tredje TV-kanal stod där någon filur som påstod att han skulle göra en “riktig söndagsmiddag” till sin familj. Det var någon kötträtt han tillagade. Sedan en sås som bestod av stekskyn från stekpannan, grädde, socker, salt och svartpeppar.

Därefter hällde han i tomatsås. Varpå han brände köttet i en stekpanna så att det blev tjocka, svarta ränder på köttstycket.

- Ingen honung ?

.

..- Vem ska köpa böckerna ? -

Men då undrar jag en sak: Vad håller TV-kockarna på med egentligen ? Skall de ta livet av oss ?

Visst, jag kan förstå att man någon gång vill göra en lite extra god maträtt med honung, grädde, smör och socker att överraska sin familj med.

- Men i varenda TV-kanal och varenda kväll ???

Vill vi verkligen ha det så här ?

Och tänk er alla människor i Sverige som dessutom röker. Ovanpå att de äter mycket grädde, smör och socker. ( kaloririk mat med hög energihalt.)

Och alla barn som sitter vid sina dataspel hela dagarna. Och som äter den här dyngan. Bara för att deras föräldrar tittat på de här “Mat-Greta” och “Kock-Stina” och tror att det är nyttig mat de lagar. Vilket ansvar tar TV-kockarna för dem ?

De kanske inte tar något ansvar alls ? De kanske bara är ena giriga tramsfjantar som är ute efter att sälja så många böcker som möjligt ? Och utbildning har de sällan heller. Det är ofta sångare, musiker och skådespelare som står och leker i sina kök.

Sen om våra barn får blodproppar i lungorna och människor som röker och äter deras onyttiga skitmat får hjärtinfarkt av allt kolesterolplack som bildas i blodkärlen, det skiter väl de i ? De har väl själva aldrig suttit i en TV-fåtölj i mer än 2 minuter, eller ens hållit i en cigarett…

Nej, bara de får sälja så mycket böcker som möjligt. .Då blir de lyckliga !

Men jag har en fråga till TV-kockarna:

Om vi dör i hjärtinfarkt av all onyttig skitmat ni lagar,

__________

- hur skall vi då kunna köpa era böcker ?

.

GÅ TILL BLOGGENS START

Referens för inlägget HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=4932

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

EXTRA: Så kan DU ge ditt barn CANCER !

Var med och påverka DITT BARNS cancerrisk

_____

Är du en av de föräldrar som ofta använder vanlig, rökt skinka som pålägg på ditt barns matsäcks-smörgåsar ?

Fortsätt läsa detta i så fall !

Att lägga bearbetade charkprodukter på barnets mackor, kan nämligen öka ditt barns risk att i framtiden drabbas av cancer, har stora oberoende analyser visat.

Och jag vet precis hur det är. Din son eller din dotter skall gå ut i skogen med skolklassen på fredag förmiddag. Matsäcksansvaret vilar tungt på dig som förälder.

Det är ju DU som förväntas jäkta in i någon halvdreggig livsmedelsaffär och med andan i halsen, mellan dotterns hockeyträning och sonens balettuppvisning, införskaffa de rätta varorna till dina barns skogsutflykt.

Och till råga på allt, när man är stressad, då minskar ens förmåga att tänka långsiktigt och “nyttigt”. Och då köper man lätt de produkter som vi VET att våra barn alltid uppskattar, eller de produkter som det för tillfället är REA på i butiken. Ju mindre tid vi har, destå mer konservativa blir vi.

Men, skall du verkligen låta ditt barn, eller chefen för livsmedelsbutiken bestämma ? Är det inte VI som föräldrar, som skall bestämma över våra barn, fram tills det att barnen är myndiga ?

.

..- “Något ska man väl dö av” ? -

Att erbjuda sitt barn nyttiga och goda pålägg kan väl även påverka de andra barnen i klassen, så att även DE och deras föräldrar öppnar ögonen för att bearbetade charkprodukter faktiskt bör ses som en ouppnåelig lyx, som man inte skall äta alls ?

Enligt Världscancerfonden ökar risken att drabbas av tarmcancer, om man äter bearbetat kött. Som bearbetat kött räknas exempelvis rökt skinka, rökt korv och bacon. Bearbetat blir köttet först då man gjort någon form av åtgärd med det, såsom saltning, rökning eller inläggning.

Så om man läser noga på skinkans förpackning, då kan man alltså få en mycket god vägledning i om man skall köpa den till sitt barn eller inte.

Världscancerfonden rekommenderar att man på smörgåsen i första hand bör lägga obearbetat kött från fågel eller fisk. Mager ost går tydligen också bra. Och självklart sallad.

Och nu säger väl vän av ordning att”-Allt är ju cancerframkallande nuförtiden” och”-Det är väl lika bra att sluta äta helt“.

Men den förälder som använder en sådan argumentation,

__________

- packar den ned en flaska likör och ett paket cigaretter i sitt barns matsäcksväska ?

.

Källor

Världscancerfonden

http://www.wcrf-uk.org/audience/

media/press_release.php?recid=71

Livsmedelsverket

http://www.alltombarn.se/halsa/

livsmedelsverket-dra-in-pa-barnens-favoriter-1.2915

Click here for english, please.

Click here for chinese, please.


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=3370

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Njutningens överflöd är njutningens död

_____

Jag lyssnade på radion idag igen. Nyheter som vanligt.

Vid sändningarna har de upprepat i stort sett alla nyheter som i en centrifugerande tvättmaskin.

En av nyheterna de centrifugerade, var den om att en forskningsrapport nyligen hade presenterats.

Den hade visat att var tionde student dricker för mycket sprit.

Det jag frågar är bara vad detta egentligen har i en nyhetssändning att skaffa ?

Jag har själv vetat om, i minst tjugo år, att vissa människor inte kan kontrollera sitt drickande och då speciellt inte studenter.

- Men däremot, om de i radion hade sagt:

Nio av tio studenter slutar dricka alkohol av rädsla för kassörskan”. Ja, då djävlar, – Snacka om nyhet.

Så för mig var det varken nytt eller hett..Var det det för er ?

- Eller visar detta kanske på att de inte hade några brandfacklor att slänga fram på TT och att de helt enkelt var tvungna att återanvända tjugofem, trettio år gamla nyheter ?

Kan inte någon tala om för mig varför det ses som något konstigt, eller uppseendeväckande, att universitetsstudenter, som ofta vistas långt ifrån sina respektive hemorter, kanske lever som singlar, har en alldeles för stor studierelaterad press på sig, på tok för låg inkomst och bor i kåkstadsliknande förhållanden, med för dyr hyra, nyttjar alkohol ?

Tio procent gör det i övermåtta.

Att det inte är ett högre procenttal förvanar mig destå mer.

Jag tycker också det är svårt att skära ut en liten pusselbit ur samhället och analysera den och ifrågasätta vad man där har gjort för fel.

För rätta mig om jag är galet ute, är det inte hela grundstrukturen i studentkulturen som egentligen är felaktig ?

- Är det till exempel rätt att man sätter en extremt hög studiepress på människor, när en sjuttio, åttio procent av studieinsatserna kanske skulle räcka för att bli en fullgott yrkesarbetande människa ?

Det man från samhällets sida sedan vill, är ju bara att de skall bli så bra konsumenter som möjligt, så de medverkar till att höja BNP:n.

Och då spelar det väl ingen roll om man skalar bort de där sista trettio procenten ?

Om de sedan är lite lågbegåvade och har en del kunskapsluckor är väl det bara en fördel ?- Då köper de ju reklamens budskap lättare !

.

..- Någon lösning ? -

När man sedan har låtit eleverna studera, så att de är både lila och gröna och så att förrådet av koffeintabletter tagit slut på det lokala apoteket, ja då välkomnar man dem till Kårens nattklubb.

Där de kan dricka nästan till inköpspriser.

Jag har själv varit på åtskilliga kårfester och köpt stor stark för endast tjugofem kronor.

- Märkligt att jag minns det, förresten…

Jag minns också vad Ingenjör Andrée sade till Nils Strindberg, när denne hade satt i sig nästan hela den grillade isbjörnen själv,  så här :

“Njutningens överflöd är njutningens död.”

- Hade han inte en poäng i detta, den käre Andrée, när han menade att man skulle försöka njuta med måtta och balans.

Jag tror nämligen aldrig att alkoholen kan vara ett bra hjälpmedel för att gå ned i varv, då tror jag att t.ex. grönt te, eller Rooibos är betydligt bättre, speciellt eftersom de har en lugnande effekt på magen.

Sedan att de även innehåller ämnen som bromsar upp åldrandeprosessen, det kan man väl se som en extra bonus i sammanhanget ?

Men alkohol är fint det också. .Som njutningsmedel. .Inte som lugnande medel.

Jag vet inte, – Vad skall vi göra åt att var tionde student dricker för mycket sprit ?

Eller att säkert ännu fler än så, kanske var fjärde person av resten av befolkningen dricker för mycket sprit ?

Ja, det är en fråga man ställt sig sedan Jesu födelse.

Jag har inget svar på den frågan.

__________

- Har ni ?

.


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=271

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu