Kokt Hans o Greta.nu » abonnemang

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Snabbare byta karl än telefonabonnemang ?

_____

Det ringde på min väninnas dörr för ett tag sedan.

Och på trappan stod en ung, rar tjej i en snygg blå jacka.

Hon kom från ett bolag som sålde billiga telefonabonnemang.

- Min väninna skulle få ringa i både vanlig telefon och i mobiltelefon för nästan inga pengar alls.

Väninnan hade ju redan tidigare ett fördelaktigt telefonabonnemang. Men den rara tjejen påstod att om hon gick över till just hennes telefonbolag, så skulle samtalskostnaderna bli så låga, att de knappt syntes.

Och uppkopplingskostnaden skulle bli nästan obefintlig. Ja, om min väninna bytte till den rara tjejens telefonbolag, så skulle det bli pytte, pytte, pytte små kostnader för att ringa.

Undrar vad telefonbolaget tjänar pengar på, då ? – Knarkaffärer ?

Den rara tjejen var så sprudlande glad och positiv, och VAD min väninna än frågade henne om, så sade hon bara:” – Javisst, det ska vi fixa”. Och Javisst, inga problem”.

Får man med en rymdsond på köpet ? ” – Javisst, det ska vi fixa”.

Eftersom min väninna har dålig ekonomi, så gick hon med på att byta till ett nytt telefonbolag. Och den rara tjejen lovade också att min väninna skulle få behålla sitt gamla telefonnummer. Och att det bara skulle ta någon vecka, så hade det nya telefonbolaget “tagit över” abonnemanget.

Hur går det till ? – Trakasserar de ihjäl det gamla telefonbolaget ?

Nåväl… Efter att två veckor gått och det nya abonnemanget ännu inte börjat fungera, så ringde min väninna, på reservmobilen, till den rara tjejens telefonbolag, för att fråga varför telefonerna inte gick att använda.

Min väninna fick plats 196 i telefonkön. Det tog så pass lång tid i kön, att min väninna kunde gå och stryka kläder, ta hand om kattlådan och laga middag, innan en kille på telefonbolaget svarade.

Och då hade min väninna nästan glömt vad hon ville.

Supportkillen på det nya telefonbolaget sade att han inte visste någonting om ärendet, men att han skulle koppla väninnan vidare till någon som kunde. Men den “som kunde” hade semester just i dagarna, så därför fick hon prata med en vikarie.

.

..- Smidigt ? -

Vikarien berättade att de hade GLÖMT en viktig uppgift vid porteringen av det gamla telefonnumret, men att man nu hade rättat till det i datorn. Han bad om ursäkt och sade att det nya abonnemanget skulle börja fungera redan om ett par dagar.

Efter att ytterligare en vecka gått och varken fast telefon eller mobiltelefon fungerade, så ringde min väninna upp telefonbolaget igen.

Plats 207 i kön.

Väninnan hann åka och handla, sortera posten och rulla ut soptunnan, innan telefonisten svarade.

Den här gången hade det blivit fel i “anmälan om autogiro”. Några siffror hade saknats, så inga pengar hade kunnat dras från min väninnas konto. Men, det var helt och hållet telefonbolagets fel. De bad om ursäkt och lovade att abonnemanget skulle komma igång inom kort.

Men inte heller denna gång lyckades det.

Efter att fem veckor gått och det fortfarande var tyst i telefonlurarna, fick min väninna en faktura, där det stod uppradat en massa konstiga tjänster som hon inte ens hade beställt. Där stod att hon skulle betala tusentals kronor, för en sju jädrans massa olika tilläggstjänster.

Min väninna blev rosenrasande och kastade sig på reservtelefonen igen.

Denna gång plats 137 i telefonkön. Och när väninnan kom fram, så tittade telefonisten i sin dator och såg att de skrivit fel typ av abonnemang på henne och att en felaktig startfaktura skickats ut.

Telefonisten lovade att åtgärda problemet så fort som möjligt. – Och mycket riktigt. Efter 6 veckor och nästan 9 timmar i telefonkö, så startades det nya telefonabonnemanget upp.

- Skönt !

.

Min väninna skilde sig nyligen från sin man.

Det gick väldigt smidigt, enligt henne.

Man skickade bara in skilsmässoansökan, personbevis och 400 kronor till tingsrätten.

Efter tre dagar kom ett brev, där det stod att hon var skild.

__________

- Varför går det inte så smidigt att byta telefonabonnemang ?

.

häxkittel   Underskrift

  GÅ  TILL  BLOGGENS  START


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=5577

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu