Kokt Hans o Greta.nu » Världsmiljö

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Är vi alla sociopater ?

_____

Vi människor kallar oss “sociala” och “intelligenta”.

Men vi förstör hela vår jord.

Hur “Socialt” och “intelligent” är det ?

Visserligen var vi i rymden redan 1961, och landade på månen så tidigt som 1969. Och vi behärskar avancerad radioteknologi för att ta emot signaler från andra planeter.

Men, är det någonting vi absolut inte behärskar, så är det en sådan enkel sak som att ta hand om vårt eget jordklot. – Kan vi verkligen kalla oss “intelligenta varelser” när vi inte ens tar hand om jorden på rätt sätt ?

- De giriga svenska skogsbolagen skövlar vår skog, så det bara finns kalhyggen kvar överallt, bara för att de skall få något att skryta om inför släkten. – “Mest skog när den dör vinner”. Vi borrar upp olja från jordens inre regioner, så att jordklotets rotation förändras. Vi utför atomsprängningar under vattenytan. Vi förstör ozonskiktet, genom att åka runt till alla stormarknader i våra stadsjeepar.

- Varför håller vi på så här ?

Det spelar väl ingen roll hur många gånger vi än landar på månen, om vi inte ens kan sköta vårt eget jordklot ?

Måste inte alla människor i Sverige dra sitt strå till stacken och ta ansvar för att vi skall få en bra jord att leva på ?

Jag tycker vi är dåliga på att ta ansvar för vår jord idag, när vi bara är giriga och konsumerar mer och mer. Ingen verkar bry sig.

Måste vi inte någon gång sätta ned foten och tänka efter litegrann, – “Är det verkligen det här vi vill ?” Nej, istället kör vi bara på med gasen i botten,

- Nytt videospel – Ny DVD-film – Ny TV – Ny man. .Och ny fru.

Vore det inte bättre att ta tillvara på våra kunskaper och tillgångar, istället för att bara köpa nya saker hela tiden ?

.

..- Tomt skal kvar ? -

Vi människor har ju till och med börjat konsumera varandra. Redan tre dagar efter att en kändis har dött, så har kvällstidningarna glömt bort kändisen. Och det har vi läsare också gjort. Och på våra svenska företag spelar “åren i yrket” inte någon roll längre.

Nu skall vi följa företagens “uppsatta mål” istället. Oavsett om man är 70 år, eller 24. Och den som följer de uppsatta målen bäst, får mest pengar. Girighet igen, alltså. – Men frågan är:

Vad gör vi med alla pengar vi tjänar ?

Vi människor fortsätter ju bara att konsumera, utan att egentligen känna efter vad vi behöver. Till slut kommer vi att bli helt blasé.

Om man äter för mycket choklad, så smakar ju chokladen inte någonting till slut. Men istället för att då dra ned på chokladkonsumtionen, så ökar vi istället mängden choklad, för att få den där åtråvärda kicken. Men, det är ju då som kicken inte kommer.

Hur skall man kunna förklara det här för människor, som är fullt upptagna med att tjäna mer pengar, för att ha råd att köpa den senaste bilen ?

Jag vill dra en parallell till den typ av människor som kallas för “sociopater”. Det är människor som inte kan känna empati med andra. I skolboken stod det att cirka 5 % av oss är sociopater. Sociopater finns inom alla samhällsskikt och de är ofta rastlösa och impulsiva, charmiga och vältaliga, och ser inte sällan mycket snälla ut.

Men, de är farliga. För det enda de tänker på, det är hur de skall roffa åt sig så mycket status, makt och pengar som möjligt. Och för att kunna göra det, så utnyttjar de andra människor och “går över lik” för att till exempel få möjlighet att köpa den där Lamborghinin, som de vill ha.

De känner ingen ånger, utan de bara suger ut sina medmänniskor, tills det endast finns ett tomt skal kvar. Då slänger de människan på “soptippen” och går vidare till nästa människa, de kan suga ut.

Jag tycker jag känner igen det beteendet.

- Är det inte SÅ vi gör med vårt eget jordklot ?

__________

- Har vi alla förvandlats till sociopater ?

.

 Kärl  Kärl  Kärl  Askungen

 Kommentera inlägget HÄR

 HÄR börjar bloggen


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=5806

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu