Kokt Hans o Greta.nu » Konsumtion

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

O-verktyg:

Räknare> ….Kalender>….. Väder>…. Vägbeskrivningar>…. OCR-hjälpen>

Handlingshjälpen> .Tankehjälpen>.. Sök> ..Ordbehandl.>.. Skärmreng.>

__________________________________________________

Butikschefen snuvar oss på lampskärmarna

- skriver “19 kronor” i reklambladet – tar 60 kronor i kassan / Skrattar en rakt i ansiktet, när man påpekar prisskillnaden…

_____

Behöver Du köpa lampskärmar ?

Var då extra försiktig,

detaljhandlarna skriver “19 :-” i reklamen, men tar 60 :- i kassan !

Nu har vi på redaktionen, granskat ett antal butikschefer inom den svenska detaljhandeln.

Som detaljhandel har vi i den här artikeln räknat de butiker som säljer detaljvaror, – såsom exempelvis parasoller, köksredskap, färg, gräsklippare, mattor, och innetofflor, etcetera.

- Alltså någon form av diversebutiker inom hemfixarsektorn.

Och vår granskning, som har pågått från den 11 april år 2011, till den 16 september år 2014, visade att det är mycket vanligt att butikscheferna inom detaljhandeln, försöker att lura dig på pengar,

genom att de anger ett visst pris i det reklamblad som butiken skickar ut,

- men sedan tar ett annat, högre pris, i kassan när man skall betala.

Och våra granskningar har visat, att det framför allt är i samband med marknadsföring och försäljning av lampskärmar, som butikscheferna försöker att lura pengarna av oss.

Butikscheferna inom detaljhandeln tar ofta hem ett förvånansvärt stort sortiment av just lösa lampskärmar i alla möjliga modeller och färger, och det är därför extra enkelt för butikscheferna att manipulera med priserna, just när det gäller lampskärmar.

Lampskärmar skiljer sig också inbördes i pris mer än andra varor, och kan befinna sig i ett prisspann mellan cirka 19 kronor, och upp till cirka 800 kronor, i en ordinär butik avsedd för medelklasskonsumtion.

Våra tester har visat att prisbedrägeriet går till så, att butiksägarna först gör ett så kallat massutskick av reklamblad (hemreklam), till en viss kundkrets.

Och i detta reklamblad lockar butikschefen med väldigt låga priser, – för att kunderna skall tycka att det är billigt, och av den anledningen komma till butiken.

Det kan exempelvis vara en bild på en lampskärm, och sedan står det med stor text “19 kronor”, under bilden.

Att butikscheferna väljer just “19 kronor”, är för att priset skall vara tillräckligt högt för att butikschefen inte skall gå back alltför mycket på lampskärmen, men tillräckligt lågt för att kunderna skall lockas till butiken av priset, och därefter köpa fler varor i butiken,

för det är på hög volym i försäljningen (att sälja många varor), som butikscheferna tjänar de riktigt stora pengarna.

När den presumtiva kunden sedan kommer till butiken och går fram till avdelningen för lampskärmar, möts kunden ofta av en kolossal mängd lampskärmar, – kanske en hel vägg full.

- “Här var det lampskärmar, så jävlar anamma”, kanhända kunden tänker ?

.

..- Butikschefen Kluckar, Bubblar, och river av ett Gapskratt… -

Och det som är frapperande, det är att det inte finns några priser angivna någonstans.

Varken på själva lampskärmarna, eller på hyllkanterna.

För – att sätta ut priser på varor, det ingår tydligen inte i butikschefers “utbildning”…

Och nu går således kunden fram och plockar en likadan lampskärm som finns på bilden i reklambladet, i tron att lampskärmen skall kosta endast 19 kronor,

plus att kunden kanske lastar på ytterligare varor i kundvagnen.

När kunden därefter har betalat, och kommit hem och kontrollerat sitt kvitto -

ja, då då kryper det fram, att butikschefen har tagit mellan 60 och 80 kronor, för den lampskärm som kunden trodde skulle kosta 19 kronor.

Detta, trots att kunderna ofta tar ett reklamblad när de går in i butiken, och verkligen går och gör direkta jämförelser mellan den bild som finns i reklambladet, och den verkliga lampskärmen, för att kontrollera att det är samma produkt.

- Och det är inte heller ovanligt att kunden dessutom har köpt flera lampskärmar, eftersom de till synes var så billiga – vilket alltså lurar kunden dubbelt upp, på priset.

På det här sättet, bedrar våra svenska butikschefer inom detaljhandeln, kanske tusentals människor varje dag, – genom att locka med låga priser i reklamutskicken, men sedan ta högre priser i kassan,

och har så gjort, i många många år.

Och det är ju inte lätt att få tillbaka alla dessa pengar, så här i efterhand…

- eftersom mycket av de här pengarna, har redan butikscheferna konsumerat upp, på lyxvaror till sig själva och till sina nära och kära,

så de pengarna är ju för länge sedan förbrukade.

Och resten av slantarna sitter tryggt och säkert placerade i lågskattefonder, på någon söderhavsö.

Och vår granskning har visat, att när man går fram till butikschefen och påpekar att priset på lampskärmar skiljer sig väldigt mycket åt (flera hundra procent), från de priser man såg i reklambladet,

då kan man höra att det justsom börjar “klucka” i halsen på butikschefen,

- men i övrigt, så säger butikschefen inte mycket.

När man gör ett nytt försök att ifrågasätta varför det står ett visst pris i reklambladet, och sedan tas ut ett högre pris i kassan,

ja, då märker man att det liksom börjar “bubbla” i halsen på butikschefen…

Och när man sedan gör ett avslutande försök att ta reda på varför det är olika priser i reklambladet, mot de priser som tas ut i kassan,

och att man faktiskt känner sig lurad på sina sista sjukersättningspengar, på grund av den här prissättningen på lampskärmar,

- ja, då kan butikschefen inte “hålla tillbaka” längre, utan börjar skratta högt och länge, rakt i ansiktet på dig,

ofta fullständigt okontrollerat,

så att hela lampskärmsavdelningen skakar…

- “HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA HA…”, och så vidare.

___________

Och av den anledningen, har det varit svårt att fastställa varför butikscheferna använder den här typen av differentierade priser på lampskärmarna.

.

Så här minskar Du risken att bli lurad av en detaljhandlare – 2 steg:

1. Låt dig inte lockas av de billiga priser som ofta finns i reklambroschyrerna, för det kommer ändå att bli dyrt för dig i längden. Många priser stämmer inte, och de varor som finns i broschyren, finns sällan “hemma”.

2. Vi får tillsammans försöka att minska ned på shoppandet i den svenska detaljhandeln, så att vi någon gång, äntligen, kan svälta ut dessa bedragare som driver butikerna inom detaljhandeln.

Den här granskningen är gjord under tre års tid – mellan den 11 april år 2011, och den 16 september år 2014 – och resultatet visade att det framför allt är med priset på lampskärmar, som butiksägarna försöker att luras. Men var ändå uppmärksam på alla varors priser, när du handlar inom detaljhandeln.

.

Lycka till !

.

     Kommentera artikeln,  HÄR

kokthans2

.

Kolla vad andra har kommenterat på artikeln, HÄR >>>

.

Version för synnedsatta, HÄR > Version för dyslektiker, HÄR >

Version för funktionsnedsatta, HÄR > Version för RP-drabbade, HÄR >

Version för astigmatiker, HÄR >

.


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=18504

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Varför överkonsumerar vi känslor ?

_____

Det har länge förts en omfattande debatt om huruvida man skall få ladda ned film, spel och musik gratis på internet.

Men varför förs en sådan debatt ?

Varför är behovet av mediekonsumtion så stort ?

Och varför är andras skapelser så viktiga för oss ? Det är väl bara en annan människas visioner och känslor förpackade i en datafil ? Det är väl inget märkvärdigt ?

Jag frågar mig om det inte är ren känslokonsumtion det handlar om. Av både våra egna och andras känslor. Och jag undrar om inte uttrycket konsumtion är lite av ett understatement i sammanhanget. Vore inte orden överkonsumtion eller missbruk mer relevanta ?

Vad är det då vi saknar, som vi försöker ersätta med film, spel och musik ?   Eller försöker vi fly ifrån något ?

Det tomrum vi vill fylla, kommer det någonsin att bli fyllt ? Eller är alltsammans som den där stenen som kung Sisyfos tvingades rulla upp för berget ?

Nåväl, en sak är i alla fall säker,

om vi människor hade konsumerat alkohol, tagit droger, eller spelat poker i samma omfattning som de flesta av oss konsumerar media, då hade vi förmodligen blivit förpassade till både avgiftningar och Minnesotamodeller, efter många års kraftiga reaktioner från omgivningen.

.

..- Utredning ? -

Men överkonsumerar vi media, då är omgivningen tyst som en folkpark två timmar innan dans.

Det enda man möjligen kan höra är:”-Jag har aldrig mött någon som har 20.000 MP3-låtar på hårddisken. Hon måtte älska musik !”

Men har inte omgivningen förstått att missbruk av exempelvis musik, är lika farligt som allt annat missbruk ? – Lika farligt som missbruk av mat, missbruk av shopping, missbruk av kaffe, ja, det finns till och med de som dött av att dricka för mycket vatten.

Så…

borde inte alla dessa nedladdare i första hand bli föremål för utredning ifall deras beteende bottnar i en psykisk störning och i så fall erbjudas exempelvis psykoterapi, eller ifall misstanke om beroende finns, erbjudas fallspecifik beroendeterapi, innan man funderar på om deras handlande är olagligt eller ej ?

Det kommer väl i andra hand ?

Och borde inte ett normalt, friskt beteende vara att man köper en skiva, eller en film då och då, begagnad eller ny och njuter av den. Sedan ställer man upp dyngan i bokhyllan och sedan är det bra med det ?

Nej, istället skall här tydligen överkonsumeras och hamstras. Och garderas.

Jag har en fråga till er som tankar hem enorma mängder musik på internet, lyssnar på en halv fil, förkastar den och byter till nästa,

__________

- gör ni likadant med människor ?

.

Click here for chinese, please.

GÅ UPP….“Varför överkonsumerar vi känslor ?”….GÅ UPP


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=3884

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Som prostituerad får man väl betalt ?

_____

Ja, så går man här igen då.

Uppköpt och bitter.

Med en rosa shoppingpåse i handen.

- Som jag betalat för själv !

När man går och handlar, är man manipulerad och bedragen från det att man kliver in i affären tills man kommer hem.

Allt ifrån om vi som kunder skall ta vänstervarv eller högervarv och var grönsaker befinner sig i förhållande till ingången, till hurudan musik som spelas i högtalarna och vilken färg kassörerna har på kläderna, är noga analyserat och uppstyrt från koncernledningens sida.

Men det viktigaste är, trots detta, inte vad som sker inne i affären, utan hur vi agerar på vägen hem.

Det är nämligen väldigt avgörande för de enskilda butikerna att vi går och bär på just deras handlingskassar.

Därför är konkurrensen om mest iögonfallande påse idag närmast mördande.

Den ena är mer fabulös än den andra gällande skönhet eller modern estetik.

På varje kund, som har en egen, neutral tygbag med sig, förlorar butiken avsevärda summor. Både i renommé och i reda reklamintäkter.

- Men varför reagerar vi som om det vore tvärt om ? – Som om VI borde vara jättetacksamma för att få en så fin kasse för endast en och femtio ?

Och om biträdet någon gång skulle skänka oss en påse, får vi nästan dåligt samvete för att vi ser så fattiga ut.

- Makabert…

.

..- Vill vi ge tillbaka ? -

Inte sällan har butikerna barn; PRAO-elever, som står och packar ned våra varor efter att vi handlat.

Detta är ypperligt smart, faktiskt.

För vem vill be ett barn att först och främst ta upp varorna igen och stoppa upp sin påse i häcken, och därefter säga till barnet: “-Jag har egen påse” ?

Och runt jul är det ofta extra mycket “kärlek och värme” i affärerna.

Då står personalen med tomteluvor på sig och packar ned varorna åt oss.

I AFFÄRENS KASSAR MED AFFÄRENS LOGOTYPER PÅ.

“- ÅÅÅhh, vilken service !” säger vi.

.

Jag har förstått att samhället är uppbyggt på att kamma hem så mycket pengar det bara går på kortast möjliga tid.

Men får det ske på detta sätt och på bekostnad av den enskilde medborgaren ?

Jag kan inte begripa hur butikerna har mage att sätta sina egna logotyper på handlingskassarna och sedan ta betalt för dem.

Det verkar som om vi konsumenter behandlas sämre än hororna på Tabu i São Paulo.

__________

- För som sådan får man väl åtminstone betalt  ?

.Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=2655

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu