Kokt Hans o Greta.nu » Arbetsliv

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Skyfflar sten eller bygger palats ?

_____

När man kontaktar ett vanligt försäkringsbolag en fredag eftermiddag kan det vara stört omöjligt att få prata med den tjänsteman man söker.

Vill man nå en statlig myndighet, eller kommunal verksamhet är det samma sak där. De verkar ha totalt avskaffat fredagarna.

Och ringer man sin läkare, sätter telefonsvararen in efter bara tre signaler.

Eller ännu värre, om man skall ha tag i en säljare på ett medelstort företag, kan man ge sig den på att nästan hela personalstyrkan redan jobbat in, om inte hela fredagen, så i alla fall delar av den.

Och går man in i företagens foajéer efter kl 14.00 är det så fridfullt och tyst att man kan tro att det varit en kärnkraftsolycka i närheten.

En sunkig vaktmästare, en receptionist som sitter och fikar, VD:ns parkeringsplats står tom. Kom väl inte ens dit i morse…

Men detta är, om man tänker efter, mer komplicerat än det låter.

För scenariot innebär att det sitter en hiskelig mängd människor på våra företag och institutioner och jobbar över de andra av veckans dagar.

Vid en enklare matematik kan konstateras att man måste arbeta fram till klockan 19.00 varje kväll för att kunna jobba in en hel fredag.

.

..- “Halvdag” i dubbel bemärkelse ? -

Det skulle vara intressant att iaktta personalen, där de sitter och sliter fram till 18 – 19, måndag till torsdag i sitt anletes svett, för att få sluta tidigare på fredagen.

Frågan är bara vem som hämtar alla barn på dagis, när större delen av Sveriges arbetskraft inte kan hämta dem förrän framåt halv åtta på kvällarna. Måste väl snarare bli frågan om “nattis” vid den tiden ?

Hämtar barnflickor barnen ? – Eller en anställd kändis ?

Och hur sköts ruljansen hemmavid, vem handlar ? Vem rensar ogräset mellan stenplattorna ? Vem tvättar kläder ? Vem hjälper barnen med läxorna ?

Sparas allt detta till fredagen ?

Blir fredagen en sådan där städa/bädda/diska dag, då man gör allt sådant man inte hunnit med tidigare i veckan ?

Fy Fan, så outhärdligt tråkigt det låter.

__________

– Skulle inte ni hellre vilja jobba en sådan dag ?

.
Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=969

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Detta förbannade manssamhälle !

_____

“NER MED PATRIARKATET !”   SOFFORNA I UPPROR !

I morse när jag gick med min dotter till BVC möttes vi av en receptionist av kvinnlig börd.

När vi hade suttit i väntrummet i en kvart ungefär och var på väg in, hälsades vi glatt av en sjuksköterska.

Som också den var en hon.

Men dotterns åkomma var lite speciell, så vi skulle få träffa Doktor Runborg, Öron-näsa-hals.

Om ni tror att Runborg var en man, så måste jag tyvärr tala om att hon var ovanligt mycket kvinna för att i så fall vara man.

Efter BVC skulle vi gå in på Tempo för att handla. I kassan satt en trevlig tjej i tjugoårsåldern. Hon log mot oss, varpå vi tog en flukt mot tidningshyllan, där ytterligare fyrtiotalet kvinnor log mot oss från tidningarnas framsidor.

På vägen ut hälsade vi glatt på Sonja som har blomsteraffären bredvid Tempo. Hon är syster till min dotters dagmamma, Gun.

Klockan två, när vi skulle låna böcker på stadsbiblioteket gick vi fram till informationsdisken. Den vi skulle fråga var en… Hm… Just det ! – En kvinna. Bakom kommundelsnämndens disk var även där fägringen kvinnlig.

När vi sedan gick rakt över korridoren, till simhallen, möttes vi av två unga Hm… Vad tror ni ? – Just det…tjejer i kassan. Också hon som körde sopmaskinen var kvinna.

Och magistern som höll i vatten QI-gongen var även hon en dam. Av den äldre, barskare sorten.

Min dotter halkade på eternitplattorna och fick ett sår på stjärten. Jag ringde för säkerhets skull till vårdcentralernas jourmottagning. Syster Sirppa svarade med trygg finlandssvenska att dottern inte behövde uppsöka akutvården. – Skönt !

.

..- Dotterns lärare heter förresten Birgitta -

På bespisnings personalens namnbrickor står det Hjördis, Astrid och Ingrid. Skolan har numera också en kvinnlig rektor, Margareta, som under sig har ekonomiassistenten Maud och personalaren Anna.

Städningen sköts föredömligt av sanitetsteknikerna Britt-Marie och Berit.

Fluortanten Anette, som inte alltid hälsas av blida tillrop från barnen, gör ett högst behjärtansvärt arbete på skolan. Även sjuksyster Signe och kurator Ann-Marie fyller en viktig funktion.

För de barn som behöver särskilt stöd, finns specialläraren Bibbi till hands. Och efter skolan möter prästen Malin upp på Kyrkfritids.

Nu sitter dottern och jag här och kollar TV. Hallåan Ana har precis påat Rapport. Cecilia är nyhetsuppläsare. De intervjuar SVT-chefen Eva som just har anställt en ny chef till Rapport. – Anja.

.

Alltså, jag blir så trött på detta nedriga manssamhälle.

Tänk vad påverkat samhället måste bli av alla män som ligger hemma i kökssofforna och så totalt dominerar. Nej, jag tycker vi skall kvotera in fler kvinnor i viktiga positioner !

Om inte annat så av rädsla för att alla sveriges soffor snart kommer göra revolution, barrikadera sig mot männen och starta nya farliga fackförbund.

Jag får nog fanimej gå och rösta i nästa val.

__________

- På Mona.

.


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=697

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu