Kokt Hans o Greta.nu » Bankverksamhet

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Myntföretagen döljer transaktionstiden

- och suger dig på så mycket pengar som möjligt, på kortast möjliga tid.

_____

Brukar du sätta in mynt och sedlar hos ett insättningsföretag ?

Var då medveten om att överföringstiden kan vara upp till ett dygn.

- Men detta döljer ofta insättningsföretagen för dig !

Nu har jag och redaktionen, granskat ett antal svenska insättningsföretag, som har som affärside att tillhandahålla tjänster för insättning av pengar på bankkonto.

Våra banker har ju ofta en nedre gräns för hur låg summa man får sätta in på sitt bankkonto inne på banken, och ofta är den nedre gränsen etthundra kronor.

Därför har det bildats ett antal privata så kallade insättningsföretag.

Och det är vanligt att dessa företag även utför värdetransporter.

Affärsidén, som har uppstått, sedan våra svenska banker de senaste åren har trappat ned på kontanthanteringen, går ut på att kunderna skall kunna sätta in både mynt och sedlar på sina bankkonton.

Och för denna tjänst, så tar insättningsföretaget en viss procent i provision.

Men vår granskning av dessa företag, har visat att det finns en “överföringstid”, eller en “transaktionstid” som det också kan kallas, från det att kunderna sätter in pengarna, till det att pengarna kommer in på bankkontot,

och den transaktionstiden kan variera, från några timmar, upp till ett helt dygn.

.

..-Varför döljer insättningsföretagen överföringstiden ? -

Men detta håller insättningsföretagen hemligt för oss, trots att det här budskapet borde vara det första som tydligt kommunicerades på en tavla på väggen, då man kommer in i insättningshallen.

- Hur skall kunderna annars kunna fatta ett konsumtionsbeslut ?

Insättningskunden märker inte att det finns en så lång överföringstid, förrän kunden går till en uttagsautomat och försöker att ta ut de pengar, som kunden just satt in.

Då går inte detta, eftersom det kan ta upp till ett dygn, för överföringen att bli färdig.

Det kanske skulle vara på sin plats med en tydligare kundkommunikation hos insättningsföretagen, att det kan ta upp till ett dygn för pengarna att synas på kontot.

Annars finns ju risken att kunderna känner sig lurade.

- Men det kanske är meningen att kunderna skall bli lurade, för då sätter väl alla kunder in sina pengar i tron att pengarna kommer att synas på kontot direkt.

Och sedan kan ju insättningsföretaget förränta pengarna, under överföringstiden, och själva tjäna grova pengar på detta ?

Och sedan har jag avslutningsvis en fråga till er:

__________

- Hur många kunder tror ni skulle vända i dörrn, om de fick reda på att det kan ta ett helt dygn att sätta in pengar på sitt bankkonto ?

.

Att tänka på när du sätter in mynt och sedlar, hos ett insättningsföretag:

1. Räkna med att det kan ta upp till ett dygn, att föra över dina pengar till ditt bankkonto.

Detta kan innebära, att om du sätter in mynten, eller sedlarna klockan 11.00 på exempelvis tisdag förmiddag, så har du inte åtkomst till dessa pengar, förrän nästa vardag, vid 11.00 på förmiddagen.

2. Om du har väldigt bråttom med att få in dina pengar på ditt bankkonto, så rekommenderar jag att du använder dig av din vanliga banks insättningstjänst istället. Då brukar insättningen (överföringen) synas direkt.

3. Om du vill göra en riktig samhällstjänst, så kan du gå till en liten tobaksaffär, en frisör, eller en liten klädaffär eller dylikt, och växla in dina mynt där istället. Dessa butiker är ofta i stort behov av växelmynt, och de brukar bli glada när någon erbjuder dem mynt, då det annars kostar dessa småföretag mycket pengar att växla till sig mynt.

- Lycka till !

.


     Kommentera artikeln,  HÄR

Livechatta om artikeln, HÄR…………Ställ frågor på ämnet, HÄR

Skriv en egen bloggartikel på ämnet, HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=14123

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Vad har vi egentligen bankerna till ?

_____

Är det någon som kan besvara min fråga:

“Vad har vi egentligen bankerna till ?”

- Jag blir glad om du kommenterar artikeln efteråt.

Frågan som jag ställer till mig, och till er, är vad vi har för nytta av våra svenska banker.

Dess funktion verkar ju mer och mer bli att bara suga ur varje medborgare sina sista korvören, utan att ta något som helst samhällsansvar.

Förr, när många banker var statliga, eller icke vinstdrivande, kunde ju “det allmänna” liksom kontrollera bankerna lite bättre, så att vi kunde se till att bankerna gjorde en viss samhällsnytta, och inte bara parasiterade på medborgarna och spekulerade bort spararnas pengar i aktier,

exempelvis kunde man kontrollera att de tog ansvar för den lokala infrastrukturen, hjälpte till att bygga upp lekplatser, och var engagerade i föreningslivet och kulturlivet på orten som banken var förankrad i,

- det vill säga, såg till att bygdens invånare fick del i överskottet.

Men idag verkar bankerna bara ta ansvar för manipulationer, lögner, och rofferier. De liksom krämar ur varje medborgare sina pengar, för att sko de rika direktörerna, som sedan kan flyga till Seychellerna för alla miljarder de tjänat på att lura befolkningen. ( Det är ju perfekt för dem, för då kommer de ju undan att betala skatt i Sverige också.)

Bankerna ger oss inget tack för att de får använda våra pengar. – De ger oss knappt ens någon ränta, och är det ränta på pengarna man sparar, så blir det bara några ynkliga kronor om året.

Och de betalkort som bankerna “erbjuder oss”, kostar allesammans pengar.

- Vi betalar banken, för att de skall få tjäna pengar på våra pengar. Det brukar en kompis till mig kalla för ” legaliserad kriminalitet “. Det vill säga, bankerna har via en manipulation, fått oss att tro att det är vi som behöver dem fast det i själva verket är bankerna som behöver oss…

- Tänk om vi kunder började agera likadant som bankerna, när vi till exempel handlade i mataffärer – Tänk om vi tog betalt av kassörskan, varje gång vi köpte en chipspåse… vilka jävla rubriker det skulle bli i tidningarna.

- Men när bankerna gör likadant, då är det helt plötsligt reko ?

Och de makthavare och politiker i det här landet, som likt fega barnungar, inte har modet att ryta till ordentligt mot bankerna, – Det verkar ju som att de går i ledband med dessa skurkar… – Och följdfrågan blir då naturlig, – Hur kan vi medborgare tillåta sådana makthavare ?

- för vid närmare eftertanke är det väl inte vi medborgare som har nytta av bankerna ? Det är väl de rika direktörer, som kan åka till Seychellerna fyra gånger om året för våra pengar, som har nytta av bankerna ?

Psykopater är verkligen skickliga på att vända allting till sin fördel !

.

..- Göra ett val, utan att göra ett val –

Psykopaterna som arbetar i våra svenska banker, brukar även erbjuda oss ekonomisk rådgivning. Men vem vill ha sådan av en bank ?

De kan ju själva inte sköta sin ekonomi.

Det såg man ju tydligt under finanskrisen i början av 1990-talet, då skattebetalarna ( Bankstödsnämnden ) fick gå in och ta över många av bankerna, för att de inte kunnat sköta sin ekonomi ordentligt. Vad har vi fått för tack för det ? Har bankerna gett oss några föräringar ? Något i gengäld ?

Inte kan väl fler stängda bankkontor, lägre räntor, kortare öppettider, och längre köer vara tacket som vi fick ?

- Nej, det verkar bara vara ruffel och båg och lurendrejerier som de ägnar sig åt. De tar betalt för att få sko sig på svenskarnas bekostnad.

Det är vad jag kallar beteenden från den undre världen, det !

Jag vill också passa på att varna er, svenska befolkning, för de erbjudanden som bankerna skickar ut till oss via posten.

Det kan vara erbjudanden som låter väldigt billiga, exempelvis “39 kronor i månaden”, och då får man ekonomisk rådgivning ( Från någon som alltså inte själv kan sköta sin ekonomi ) och man får ett bankkort ( som egentligen borde utfärdas till självkostnadspris ),

och man får pensionsrådgivning av någon, som troligtvis själv tillhör den berömda 40-talist, eller 50-talist generationen, och som svindlade bort svenskarnas pengar under det glada 80-talet, genom diverse fastighetsspekulationer, och som har gjort att det förmodligen inte finns ett öre kvar i pensionspengar till dagens ungdomar.

- Dessa “39 kronor i månaden” är ju till yttermera visso egentligen våra räntepengar som de roffar åt sig av, utan att fråga oss först.

Och dessa totalt inkompetenta missfoster gör vi således affärer med.

- Är inte det lite konstigt ?

Dessutom trycker bankerna upp svenska folket mot väggen, genom att vi tror att vi blir erbjudna en massa valmöjligheter, men som egentligen inte är några äkta val. Som till exempel att de erbjuder oss en mängd olika kreditkort, betalkort och bankkort, så att vi skall tro att vi har gjort ett eget val, när vi beställer dessa.

Men egentligen har vi inte gjort något val alls, för vi kan inte välja om vi vill kunna betala med kortet i affärer, eller endast kunna använda kortet som uttagskort i uttagsautomater. Korten är alltså bara till för att göda rika, inkompetenta bankdirektörer och aktiesparare.

- Psykopaterna har verkligen lyckats med att få hela svenska befolkningen i sin rävsax.

Ibland undrar man hur man skall se på företeelsen “bankrån” egentligen.

De som kommer in och rånar en bank, de tar väl bara tillbaka de pengar som bankerna redan har lurat av den svenska befolkningen ?

__________

- Vilken handling är mest kriminell ?

.

Kommentera artikeln här..Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=9590

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Så blir vi lurade av bankpsykopaterna

_____

Jag har wallraffat och smugit på fem av Sveriges banker under några år, och resultatet blev slående. – Alltihop är bara ruffel och båg, och legaliserad kriminalitet. – Det svenska banksystemet är en hopkok av manipulationer, lockräntor, utnyttjande av desperata ensamstående föräldrar, plågande av strokedrabbade, och skojerier rörande de “Allmänna villkoren”.

.

När man skall ta ett lån på en svensk bank, blir man utsatt för en rad manipulationer. Först måste man genomgå en process som kallas “kreditprövning”. Det är en kontroll som bankerna gör, för att se om deras lånekunder är kreditvärdiga. När kundens ansökan om lån har beviljats, så säger banktjänstemännen ofta: Det lyckades ! Grattis ! Du fick klartecken ! Eller något i den stilen.

Men det här är bara rent trams. Psykopaterna har vänt argumentationen, och gjort en “felprojicering”. De får det att låta som att det är kunden som har “lyckats” med någonting, och att man därför måste gratulera kunden. Men i själva verket så är det bankpsykopaten själv, som har lyckats med någonting.

Bankerna är nämligen beroende av att vi kunder lånar, och sparar pengar i deras tramsverksamheter. – Utan kunder, som ringer och tar lån, så faller deras tramsiga korthus ihop. Men det berättar de inte. Utan de får det att låta som att det är kunden som har “lyckats” med någonting.

Så här fungerar psykopater. De projicerar allting på motparten, och de gör aldrig några fel själva. De själva är störst, bäst och vackrast. Och motparten, skall vara glad för att den överhuvudtaget får umgås med personen.

Efter att kreditprövningen har lyckats, så utsätter banken kunden för nästa manipulation. Då vill de teckna en tillägsförsäkring med kunden. – En slags försäkring, där man bara behöver betala halva summan varje månad om man skulle råka bli arbetslös.

För, nu jävlar. Nu passar psykopaten på att lura av kunden ännu mer pengar. För eftersom kunden ju har beviljats sitt lån, hamnar nu kunden i ett slags tacksamhetsskuld, gentemot banken. Och Det innebär, att det erbjudande som kunden får, direkt efter att lånet har beviljats, kommer kunden att svara “JA” på.  Dessutom, hamnar banken i ett överläge här, eftersom det är kunden som har hört av sig till banken, och inte tvärtom.

Självklart bör man inte ta större lån, än att man kan betala tillbaka lånet, under överskådlig framtid, och med en normal månadsinkomst. Annars kan det bli en finanskris, liknande den vi såg 2008, då bostadslånemarknaden kraschade i USA, med resultat att 50-100 miljoner människor helt plötsligt blev fattiga. Men detta upplyser oss inte bankerna om, utan de passar på att kräma ur kunden, deras sista pengar istället. – Smarta är de, psykopaterna !

En annan manipulation, som bankfjantarna sysslar med, är att de kan säga att man måste ha en “buffert”, det vill säga ett säkerhetskapital, innan man tar sitt lån. Och det låter väl vettigt. Men istället för att begära ett skriftligt bevis, på att man har en buffert i en annan bank, så säger de självklart att man skall öppna ett konto i just deras bank. – Detta gör de för egen vinnings skull. De jävla krämarna.

..- Orealistiska räntor -

- Som om inte det här räckte, så dränker de människor, som inte är kapabla att fatta egna beslut, i så kallad “adresserad reklam”. Det är reklam, som är förpackad som ett brev. Sedan har banken ett namn som skall låta som en myndighet. Exempelvis “Informationsbanken”, “Banken för dig” eller något i den stilen. Trots att det är oanvändbar tramsverksamhet som de sysslar med. Till slut ligger det så mycket adresserad bankreklam i hallen, så man måste hyra en grävskopa och gräva sig ut ur hallen för att komma ut genom ytterdörren.

Storskurkarna – bankerna, ger ofta exempel i sina reklambrev, vad det kostar i månaden, om man lånar 50.000, med en återbetalningstid på 4 år. Men då tycker jag det skall stå vad den totala lånekostnaden blir på 4 år, det vill säga, hur mycket man har betalat in i samlade avgifter under hela perioden. Men det står oftast bara själva månadskostnaden. De jävlarna tror att vi kunder tänker kortsiktigt, och inte på hela lånekostnaden. Man borde anmäla dem för vilseledande marknadsföring…

Och hela samhället understödjer tydligen denna typ av kortsiktiga ekonomi, med snabba klipp ? Annars skulle väl bankerna inte få hålla på som de gör ?

Om man lånar exempelvis 50.000 kronor, med en återbetalningsfrist på 12 år, då skriver de att det blir 600 kronor i månaden i avgift. Men de skriver inte att det kan komma att höjas om några år, i takt med att räntorna går upp. – De rackarns fifflarna.

Dessutom skriver de att det blir en administrativ avgift på 19 kronor. Men det är NU det. Om några år kanske den höjs också ??? Min granskning av bankerna har visat att de faktiska avgifterna för att ta ett lån ligger på cirka 20 % av lånekostnaden, det vill säga en femtedel. Inte 10,9 %, som skurkarna har skrivit.

Bankerna använder sig också av så kallade lockpriser. De lockar med låg ränta, för att suga åt sig så många kunder som möjligt. De kan exempelvis skriva att räntan är “Från 5, 25 %”, men när de sedan skall göra ett räkneexempel, är de uppe i det dubbla i ränta. – redan i exemplet.

5,25 % är inte en realistisk ränta. Och inte 10,9 % heller. Den totala lånekostnaden slutar ofta på 30.000 – 40.000 kronor, om man tar sitt lån på 12 år och lånar 100.000 kronor, och om man tar ett lån på 250.000, kan lånekostnaden bli så hög som 150.000 i amorteringar, räntor och avgifter till slut.

Och detta skickar de ut till personer som har sjukersättning, sjukbidrag, bostadstillägg och socialbidrag. Hur skall de ha råd med dessa kostnader ?

De jävla bankdårarna…

Ofta skriver bankerna inte ut några totalsummor överhuvudtaget, och de döljer ofta den effektiva räntan, som är högre än den normala räntan.

Dessutom erbjuder bankerna också en så kallad “prisgaranti”. Men den garantin förutsätter faktiskt att man i princip arbetar heltid med sitt banklån, för att man skall kunna kontrollera avkastningen. Och vem har tid att göra det ?

..- Kronofogden kommer -

Och de “Allmänna villkoren”, som står skrivna på baksidan av bankernas reklambrev, är ofta skrivna med så liten text, att det är omöjligt att läsa den. Texten är dessutom grå, och smälter in i bakgrunden. Det skulle vara kul att ringa till banken och be att de skickar en förstorad kopia av de allmänna villkoren. Men det skulle de nog aldrig våga. För då skulle väl ingen ta några lån, om man verkligen såg vad det stod…

Faran med bankernas verksamhet, är att ensamstående föräldrar mer eller mindre tvingas att ta banklån, eftersom deras döttrar och söner tjatar hål i huvudet på mamma eller pappa, om att köpa en ny datorskärm, eller en ny storbilds-TV. Pressen från andra barn och föräldrar, och den sociala pressen från skolans håll, gör ju att föräldern blir helt desperat efter att ta ett lån. Sedan får de betala skiten av sig, utan att ordentligt ha blivit upplysta om det.

- De kanske tar ett lån på 5 år, för att det skall bli så “billigt” som möjligt, men sedan klarar de inte av lånet ändå, utan om några år står kronofogden utanför deras dörr och kommer att ta allting som familjen inte behöver för dess överlevnad. – Och de får leva på existensminimum.

- De kanske får sälja datorskärmen eller storbilds-TVn, som de tagit lån för att köpa, sedan får de betalningsanmärkningar på sig också. Och då kan de inte ta några lån alls, utan någon som “går i borgen” för dem.

Det finns ingen i det svenska samhället som står på dessa ensamstående föräldrars sida, utan alla vill bara roffa åt sig så mycket pengar som möjligt, och “skaffa sig fördelar” och “plocka poäng” ur det redan havererade systemet Sverige. Sedan för de ut pengarna till Peru, för att komma undan skatten också.

Och alltsammans blir ju inte direkt bättre av att bankkontoren läggs ned ett efter ett, och att de få bankkontor som finns kvar, får ta alla bankkunder, med resultat att köerna blir extremt långa inne på bankerna, så människor ramlar ihop av ren utmattning inne på bankkontoren, så de måste tillkalla ambulans, för att människor ligger raklånga på golven i utlåningshallarna.

Och inte tänker de på alla strokedrabbade människor, som inte orkar stå i kö för att få ut sina kontanter, utan står och svettas och plågas i bankernas långa köer, så de riskerar att få ytterligare en hjärnblödning…

Och det som gör mej mest ledsen, är att Polisen verkar stå helt och hållet på bankernas sida, när de är med och stödjer dem i deras “kontantfria dagar” och så vidare. Hur kan Polisen stödja bankerna i att alla människor skall använda kontokort när de handlar ? Hur skall en 93 årig gammal dam, med gråstarr kunna stå och stoppa in ett kontokort på ett korrekt sätt i kortläsaren, och sedan komma ihåg sin kod ? Märkligt, Polisen brukar ju annars stå på de svagastes sida.

__________

Bankerna och Polisen tycks tro att den ekonomiska brottsligheten kommer minska, om man går över till kontokort istället ? – Jag som trodde att den ekonomiska brottsligheten bara är ett symptom på att något annat i samhället är fel ?

.

Kommentera artikeln HÄR.


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=7212

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu