Kokt Hans o Greta.nu » Kost

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Leverpastej ger ditt barn cancer

_____

Min dotter och jag var och handlade idag.

Jag tycker det är svårt att gå i affärerna med henne, för hon tjatar alltid på mig att hon vill köpa olika saker. Köpa, köpa, köpa…

I dag var det leverpastej hon absolut ville köpa.

Dottern har ätit leverpastej ända sedan hon var en liten bebis. Av morfar får hon alltid macka med grovt bröd, leverpastej och saltgurka. Morfar säger:“-Ät nu så du blir stor och stark, så du orkar brotta ner killarna.”

Nåväl, efter mycket tjat fick hon köpa med sig leverpastejen hem. Men sedan, när vi kommit hem så läste jag på leverpastejens förpackning. Och då visade det sig att pastejen innehöll två cancerframkallande ämnen, nämligen Rött kött och Nitrit (E 250).

Det tyckte jag var konstigt.

Rött kött

Leverpastejen var tillverkad av grislever och allt som kommer från nöt, lamm och gris är rött kött. Och det är cancerframkallande, enligt Världscancerfonden.

Nitrit

Leverpastejen innehöll även Nitrit, som har visat sig orsaka cancer. Men ämnet Nitrit har även direkt dödat små barn. Det heter E 250.

.

..- Skojig fläskkorv ? -

Till saken hör också att leverpastejen som min dotter köpt, var designad som en liten leksaksbil. Med glada färger, som tilltalar barn. Man kunde se passagerare i sätena, som också de var barn. Ja, pastejen var inte helt olik en liten leksaksbil min dotter redan hade här hemma.

Och går man in på tillverkarens hemsida, som är en av Sveriges största matproducenter, visar det sig att de utformat en hel serie av produkter som direkt riktar sig till våra barn.

De hade varor som exempelvis Pastej till kidsen, Hejiga korvar, Skojig fläskkorv osv.

Så här skriver de:

“Vår populära satsning på ett speciellt Kidsens-utbud fortsätter. Kidsens Hejiga korvar, Pastej och blodpudding gör nu grillkorven, varmkorven och fläskkorven sällskap. Varorna är goda och näringsriktiga, med så få tillsatser som möjligt. De kan tryggt ätas av hela familjen till frukost, lunch och mellis.

– Köper du Kidsens vet du vad du får.Varorna ger bra energi. Smakerna är milda, naturliga och tilltalar barn.”

Egendomligt, hur kan de skriva så här ? Vet de inte själva om att leverpastej är cancerframkallande ? Och ännu värre, när jag gick tillbaka till affären och kikade, då visade det sig att ALLA leverpastejer på hyllorna innehöll Rött kött och Nitrit.

Och det konstigaste av allt, när man går in på alla dessa olika “Mamma-sajter” på internet, så rekommenderar de ofta att man skall ge sitt barn leverpastej.

Märkligt.

__________

- Hur kan de göra det ?

.

Källor:

Svenska Dagbladet

http://www.svd.se/nyheter/inrikes/rott-kott-ger-cancer_577387.svd

Livsmedelsverket

http://www.alltombarn.se/halsa/livsmedelsverket

-dra-in-pa-barnens-favoriter-1.2915

Expressen

http://www.expressen.se/1.364956

Click here for english, please.

UPPÅT…..< Leverpastej ger ditt barn cancer >…..UPPÅT


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=3970

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

LÄS FLER ARTIKLAR...> / READ MORE ARTICLES...> »

Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu