Kokt Hans o Greta.nu » Dekoration

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Vik stjärnor av papper – 9 steg !

.

Behöver Du dekorera ett paket, eller ett brev ?

Eller pryda ditt köksfönster, eller din julgran ?

Här är “9-stegsmodellen” för att vika “snöstjärnor” !

Nu har vi på redaktionen, testat att vika stjärnor av pappersremsor. Och resultatet blev små rara stjärnor, som man kan använda i alla möjliga situationer – man kan exempelvis hänga dem i fönstret, fästa dem på ett julklappspaket, eller utanpå ett brev som man skall skicka. Användningsområdena är väldigt många ! Vi använde en 9-stegsmodell när vi tillverkade våra stjärnor, vilken vi kommer att illustrera tydligt nedan.

.

En av stjärnorna vi tillverkade, hängde vi upp med ett snöre i fönstret. Snöret fäste vi med en bit tejp på baksidan. Och det går naturligtvis att använda valfria färger, som passar ens egen smak:

.

.

Man kan använda vilken typ av remsor som helst, exempelvis av papper eller av kartong, men vi valde att använda ett “färdigt paket” med remsor, som är anpassade för att vika stjärnor med. Pappersremsorna var glatta och enkla att jobba med, och principen är att man skall arbeta på en plan yta – på ett bord – med dubbelvikta remsor. Man arbetar omväxlande med underdel och överdel, vikningar och instoppningar, för att få till en snygg stjärna. Så här såg det ut när vi hade fyra uddar klara:

.

.

Så här gör Du – 9 enkla steg:

Vi kommer nu att gå igenom alla 9 stegen, och illustrera hur vikningen skall gå till, med hjälp av ritade linjer.

.

Steg 1:

Börja med att ta fyra remsor som är ungefär lika långa, vik dem dubbelt, och klipp dem så att de får vassa (spetsiga) ändar. De vassa ändarna gör så att det blir enklare att trä remsorna igenom rutorna. Lägg sedan remsorna i ett skov, så som bilden visar, och dra ihop dem till en fast botten, så att hålet i mitten försvinner.

.

.

Steg 2:

Vik nu de remsor som ligger överst, rakt ned över bottnen, på samtliga fyra ställen. Den remsa som du avslutar med, drar du igenom den nedersta rutan. Sedan bör du ha en dubbel botten färdig.

.

.

Steg 3:

Nu tar du de vänstra remsorna, och viker dem bakåt och nedåt på alla fyra ställen, så som bilden visar:

.

.

Steg 4:

Nu viker du de snedvikta remsorna åt höger, och över den uppkomna triangeln. Vrid remsan, och dra den igenom den översta rutan i bottnen. – Så, nu är den första udden på stjärnan klar !:

.

.

Steg 5:

Nu gör du fyra likadana uddar av de snedvikta vänsterremsorna. Så här:

.

.

Steg 6:

Vänd nu hela stjärnan upp och ned. Ta sedan den översta remsan på samtliga fyra ställen, och vik precis som du gjorde på baksidan. När du är klar, bör du ha åtta uddar färdiga. Så här:

.

.

Steg 7:

Ta nu en av remsorna, och vik den bakåt åt höger (Vik undan framförvarande remsa). Vrid sedan remsan så att den ser ut som en “krage”. Dra därefter remsan helt igenom den nedersta rutan:

.

.

Steg 8:

Fortsätt med de andra tre remsorna, på samma sätt. Var noga med att dra igenom remsan, så att den kommer ned igenom rutan, under den undanvikta, framförvarande remsan:

.

.

Steg 9 – Sista steget !

Vänd nu stjärnan upp och ned, och gör fyra likadana uddar på den här sidan. Sedan kan du klippa bort överflödiga remsbitar. Klipp så nära uddarna som möjligt !:

.

.

Så här blev den färdiga stjärnan. Observera att vi har klippt väldigt nära uddarna, så att inget överblivet papper sticker ut någonstans:

.

Så här ser stjärnan ut, där den hänger och dinglar i köksfönstret. Men, som sagt, man kan använda denna stjärna på många, många olika sätt.

.

Varför inte, i en skål tillsammans med lite belysning ?

.

.

Lycka till !

.

Kommentera gärna vikningen, HÄR >>>

.

Se en sammanfattning av artikeln, HÄR >>>

.

Se en annan typ av stjärnvikning, HÄR >>>

.


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=19330

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

LÄS FLER ARTIKLAR...> / READ MORE ARTICLES...> »

Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu