Kokt Hans o Greta.nu » Integritet

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Medlemskap i FRA ?

_____

Matbutikernas medlemskort viker ut hela vårt liv.

De  “sociala medierna”  viker ut hela vår själ.

Men det är FRA-lagen vi är heligt förbannade på !

Jag vill verkligen varna dig för att gå på bedrägerierna som alla matbutiker håller på med. Nämligen att de erbjuder dig att bli medlem hos dem.

Trodde DU att det är för DIN skull som de vill att DU skall bli medlem ? För att de vill vara snälla och ge DIG rabatt ?

I helvete.

Medlemskorten är ett girigt och roffigt sätt att registrera hela ditt liv på. Korten är personliga och bedragarna som äger mataffärerna vill ha ditt namn, personnummer, din gatuadress och din mailadress innan du får bli medlem. Ungefär som om de skulle vara en myndighet.

Super-fifflarna nöjer sig dock inte med dessa personuppgifter, utan vill ofta ha hela numret på ditt kontokort också, och även kortets CVC- och CVV-kod.

..- Man ger dem ett finger och de tar hela armen, alltså.

Medlemskapet kostar ofta 100 kronor och det är till för att manipulera dig och lura av dig pengar.

Om affärerna hade haft rent snus i dosan, så hade de sänkt priserna generellt för alla kunder, istället för att ge bara sina medlemmar rabatter. För det skulle skapa ett mer solidariskt och ett mindre tävlingsinriktat samhälle. Ett samhälle där vi inte hela tiden skall hålla reda på koder, samla poäng och jämföra oss med andra.

Det skulle dessutom stimulera konsumtionen och öka BNP:n.

Men istället väljer livsmedelsbutikerna att kartlägga hela ditt livsmönster och får genom ditt medlemskap tips om hur de skall placera varorna för att kunna styra dig och kunna styra sin försäljning. – Ren egoism, alltså !

En mataffär får reda på mer om dig på ett år än Sveriges samlade myndighetsväsen får reda på under hela ditt liv.

- JÄVLA FRA-LAG !

.

Och på internet, i de sociala medierna, där hänger vi ut oss utan att blinka. Hela världen skall få se hur bedårande vackra vi är ! Jag menar, då mår vi ju så mycket bättre !

- Se på mig,  Se på mig,  Se på mig !

Jag skulle vilja ha provision hos dem som marknadsför och säljer web-cams. Där har man nog en hacka att tjäna.

Många sociala medier har dessutom krav om inbjudan. Dvs, man måste bli inbjuden i någon jävla hemlig klubb för att få bli medlem. Och många sajter är också lösenordsskyddade.

Men varför är de det ? Samhället blir väl inte bättre av att alla startar hemliga nätverk och hemliga klubbar överallt ? Detta fenomen utestänger ju bara dem som inte förstår hur de skall kunna bli medlemmar. Det skapar ju bara ett uppschåsat och ett, åter igen, tävlingsinriktat samhälle.

Dessutom ökar det ju kriminaliteten.

Eftersom folk sitter och berättar för 300 miljoner människor vad deras barn heter, visar bilder på hur familjen och huset ser ut, avslöjar exakt var de bor och när de skall åka på semester.

Dessutom vilken dag i veckan tant Rosy skall komma och vattna blommorna. Så att inbrottstjuvarna får en hel vecka på sig att riktigt ordentligt tömma hela kåken.

Och sedan skyddar de sin profilsida med ett lösenord, som det tar cirka två minuter att cracka.

- JÄVLA FRA-LAG !

.

Försvarets radioanstalt (FRA) har ju arbetat en del i motvind de senaste åren. För svenska folket tycker inte det är så viktigt att bekämpa terrorism och att nysta upp barnporr-härvor.

Men jag har ett tips till er som arbetar på FRA.

Erbjud oss medlemskap !

Lösenordsskydda sedan sajten och ha också en sida med “web-cams”, där vi kan få filma oss själva.

__________

Då skulle väl alla älska FRA och vilja bli medlemmar ?

.

Faktakällor:

Stöldskyddsföreningen,

Brottsförebyggande rådet


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=4408

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

LÄS FLER ARTIKLAR...> / READ MORE ARTICLES...> »

Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu