Kokt Hans o Greta.nu » Kortavgifter

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !

Se upp för bankernas lömska kortavgifter

_____

Har du fått en kortavgift,

som du inte kommit överens med banken om ?

- Då måste du kontakta banken och be att de stryker kortavgiften !

Nu vill jag varna dig för våra svenska banker. Svårigheten med att samarbeta med en bank, är att det ofta uppstår missuppfattningar, och problem med kommunikationen mellan banktjänstemän och kunder.

Det är också mycket vanligt att en kund beställer tid för så kallad kapitalrådgivning, med önskan om att banken, i egenskap av expert, skall ge råd om investeringar, fonder, eller aktieportföljer.

- Vilket jag tycker är lite konstigt, eftersom det ju är vi skattebetalare som alltid får stötta upp bankernas ekonomi, när de har klantat sig, nu senast vid bankkraschen 2008, då staten fick gå in med flera miljarder i bankhjälp. Men ändå är det vi som skall lyssna på bankernas investeringsråd… märkligt.

Och banktjänstemännen har hela tiden en räv bakom örat. Baktanken som rådgivaren har, det är att få knyta dig allt närmare just sin bank. Och låsa upp dig med en massa onödiga tjänster som de erbjuder dig, men som du inte ens behöver.

Ett vanligt problem är att bankerna frekvent erbjuder oss att spara pengar på olika typer av konton. Och ofta är ett kreditkort kopplat till kontot.

När man skall öppna kontot, då är banktjänstemännen väldigt tillmötesgående och trevliga och “måna om sina kunder”, och de får det att låta som att allting är “gratis”.

- Bara för att suga åt sig så många kunder som möjligt.

Men sedan, när fakturan för kontot kommer, då visar det sig att det inte alls var “gratis” att få det där kreditkortet, fast de sagt det från början. Det står likt som fan angivet en årsavgift som man skall betala till banken.

.

..- Luras bäst – tjäna mest ? -

Bankpersonalen är också väldigt sugen på att så snabbt som möjligt få avskeda sig själv. När man går fram till kassan, säger ofta banktjänstemannen, – “borde du inte skaffa ett sådant där kort ? – Vi har ett jättebra…” Men då visar det sig att det kostar pengar att skaffa ett kort. Men det talar de inte om direkt.

- Vad är det för dumheter ? Skall jag betala banken pengar, för att de skall få ha MINA pengar ? – Är inte det skamligt ? Borde inte banken ge mig betalt för det, istället ?

De borde verkligen skämmas för att ha mage att fråga om man vill ha ett kreditkort, och sedan tar de betalt för kortet också. Det är ju inte klokt. Man kan ju undra om det ingår i utbildningen för banktjänstemän, att de skall bli duktiga på att lura av folk pengar, utan att folk märker något ? Och även duktiga på att ge sig själva sparken.

- Fast själva förstår de nog inte att det var det utbildningen gick ut på…

Min väninna Ann-Christine var nyligen på en sådan där kapitalrådgivning hos sin bankman. Han erbjöd henne någon typ av konto, med ett kreditkort kopplat till kontot. Kortet skulle främja en regnskog någonstans. Och kortet skulle vara gratis, påstod han.

Men sedan kom en faktura, där det stod att en avgift för öppnandet av kontot hade “uppstått” på 250 kronor. Hur fan kan den bara “uppstå” ? Min väninna ringde och klagade till banktjänstemannen och sade att han faktiskt lovat henne att kreditkortet skulle vara gratis.

På banken bad de om ursäkt och tog bort kortavgiften.

Men, nu undrar jag: De andra två, tre miljoner svenskar, som också blir lovade “gratis” kreditkort av sina banker,

- Blir de verkligen “gratis” ?

OCH, om man inte ringer till banken och klagar, utan snällt betalar öppningsavgiften för kreditkortet,

__________

- Vart tar de pengarna vägen ?

.

Kittel Kittel Kittel Askungen

   Gå  till  bloggens  start


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=5736

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:
     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)


Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu