Kokt Hans o Greta.nu » Mataffärschefen lurar dig på lösviktsbrödet

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !


    Annons/Ad:

Mataffärschefen lurar dig på lösviktsbrödet

- Skriver “3 för 10″ på skylten, men tar ändå “styckpris” framme i kassan.

.

Brukar du köpa lösviktsbröd, i våra svenska mataffärer ?

Då får du hålla hårt, i dina stackars pengar.

Cheferna för mataffärerna skriver “Tre för tio”, men tar likväl betalt med styckpris, framme i kassan.

Denna granskning har vi utfört på ett tiotal av våra största svenska mataffärer.

Vi har granskat prissättningen på bröd i lösvikt, eller så kallat “styckbröd”,

och vår undersökning har visat att det är särdeles vanligt, att mataffärscheferna försöker att lura av dig dina pengar, genom att de på skylten framför brödet, skriver en hurtig slogan, exempelvis “3 för 10″, eller “3 för 20″,

men när kunderna sedan har plockat tre brödbitar, i tron att de skall få åtnjuta denna schyssta mängdrabatt, och går fram till kassan och betalar,

ja, då har butiksägaren istället tagit ut ett styckpris för brödet. – Exempelvis 4,95 styck. Och då blir det ju dyrare för kunderna.

På det här sättet, så får mataffärschefen in mer pengar till sig själv, och lockar kunderna att plocka flerfaldigt mer bröd, än vad kunderna från början hade tänkt sig, genom att erbjuda en mängdrabatt,

- men sedan i kassan, så får kunderna ändå betala det högre styckpriset.

Eftersom många av mataffärernas kunder lever på gränsen, rent ekonomiskt, – de kanske bara har socialbidrag, eller sjukersättning,

- ja, då kan mataffärs-chefernas felaktiga prismärkning, vara den droppe som får den ekonomiska bägaren att rinna över, och som gör att man inte klarar sig, månaden ut.

Vår granskning har visat, att det är viktigare för mataffärscheferna att du handlar så mycket som möjligt, än att prislapparna är tydliga och korrekta, så att du ser vad varorna kostar.

.

..- Vad har man för nytta av aktiebolagsgrisarna… ? -

Mataffärskedjorna lägger ned flera miljoner kronor årligen i forsknings- och marknadsföringskostnader, för att få kunderna att “köpa mer”, – att öka den så kallade “merförsäljningen”,

Och då jobbar kedjorna på flera olika plan, bland annat med att erbjuda mängdrabatter, erbjuda självscanning, ge återbäring, eller erbjuda medlemsskap i medlemsklubbar,

- men kedjorna lägger inte ned en endaste krona på, hur man får prislapparna att bli så tydliga och korrekta som möjligt för kunderna. – Det finns det nämligen inget intresse av…

Våra undersökningar har visat att cheferna till våra svenska mataffärer, ofta är stöddiga, giriga skithögar, som har en nonchalant syn på kunderna, och inte bryr sig det minsta om, ifall du har fått betala för mycket pengar.

Det viktigaste för det här chefspacket, det är att de får riva av en arbetsdag så smärtfritt som möjligt, och sedan gå hem och tända grillen, och sitta där och jäsa i trädgården.

- Man kan se på många av våra svenska mataffärschefer, att de faktiskt är ganska lönnfeta, och man kan märka att de liksom går och vaggar, fram och tillbaka, från sida till sida, mellan varuhyllorna, likt övergödda grisar.

Nästan som om mataffärschefen gick och “kände vittringen” av handikappade, eller socialbidragsberoende människor, som de kan utnyttja…

En riktig gris (ett djur, alltså), den kan man ju i alla fall ha någon nytta av,

- man kan ju till exempel lägga grisen på mitten av matbordet på påskafton, och stoppa ett saftigt Golden Delicious, i munnen på grisen.

men en aktiebolagsgris, vad har man för praktisk nytta av den ?

Mycket av den bukfetma, som har ansamlats kring mataffärschefernas midjor, härstammar från att de dagligen använder sig av dessa hurtiga slogans av typen “Tre för tio”, eller “Tre för tjugo”, men sedan likafullt tar betalt med styckpris, när kunderna skall betala.

- Kunder, som inte kan göra någonting åt det här. Det är bara att se glad ut, medan cheferna lurar av en, alla pengar man har.

Det är ju en rackarns tur, att man inte är god vän med en mataffärschef,

- tänk dig bara, man bjuder hem chefen på kaffe och doppa, och tio minuter senare, så är väl hela ens kåk tömd på värdesaker,

man märker väl ingenting, så snabbt går det…

__________

Man kan ju undra hur vi har kunnat bygga upp ett helt land på en enda sak. - ansvarslöshet…

.

Minska risken att bli lurad på pengar av mataffärs-chefen – 2 knep:

1. Var stentuff mot mataffärschefen, och visa vem som bestämmer. Betala bara så mycket som det stod på skylten. Tänk på att du har med bedragare att göra.

2. Försök även att handla så lite som möjligt i våra svenska mataffärer.

- Ju mindre vi handlar, destå snabbare blir vi av med mataffärscheferna, och sätter dem på “bar backe”. – Man kan ju exempelvis ta som en regel att “Tag två varor, lägg tillbaks en”, det vill säga, att för varannan matvara man plockar i affären, så lägger man tillbaka en, på hyllan.

- Då har man ju använt sig av samma skojiga typ av “slogan” som mataffärscheferna…

Lycka till !

.

LYSSNA PÅ ARTIKELN….LIVECHATTA OM ARTIKELN

ANMÄL  EN  MATAFFÄRSCHEF…..SKRIV DINA ÅSIKTER


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=15854

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:

Andra läser också: (Others also read):

     

ANNONSER / ADS:
.

.
.



KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Mer på samma ämne: (More on the same topic):

.
Sök vad du vill: / Search what you want: .

Andra närbesläktade ämnen: / More related topics:

.

Skicka in en kommentar: / Leave a Reply:


KHOG/Ih Z 8 (622x250)

Sök i svenska Wikipedia:
Search english Wikipedia:

-----
Sök synonymer:
Search synonyms:

-----
Sök bilder:
Search images:

-----
Sök i Youtube:
Search Youtube:


Gå till artikelns start, här > / Go to Top, here >

Gå till menyn, här > / Go to Menu, here >




Annons/Ad:



Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu