Kokt Hans o Greta.nu » Så blir vi mutade av näringslivet

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !


    Annons/Ad:

Så blir vi mutade av näringslivet

_____

Tycker du att Sverige är ett framåtsträvande land ?

Då får du nog tänka om…

- Nästan hela BNP:n är uppbyggd på korruption !

Här går vi och tror att vi lever i ett fritt land, och att vi är fria individer som gör egna val. Men när man tittar lite under ytan på Sverige, så är det ju inte många val vi egentligen har gjort, utan det är ofta näringslivet som har mutat oss, för att vi skall göra som de vill…

- Jag syftar på alla virusskydd till datorn, som man får prova “gratis de första 60 dagarna”, som de så fint kallar det. Men hur gratis är de egentligen ? Det kommer ju upp “pop-up fönster” hela tiden, som tjatar hål i huvudet på en om att man skall uppgradera till “premium”, så att det börjar kosta pengar, så att de kan få roffa åt sig, och bada i pengar. – De här bedragarna som tillverkar virusprogrammen, de gör väl inget annat än planerar för hur de skall lura folk att köpa dessa virusskydd, genom att först slicka oss i arslet i 60 dagar, för att sedan få kräma oss på pengar, och tynga ned vår dator med sitt skräp ?

Och de här streamade musiktjänsterna, som näringslivet har erbjudit oss “gratis” under en rad år… Men sedan smalnar begreppet långsamt av, från att ha varit en bred motorväg, till att bli en oskottad byväg. – Det sätts upp fler och fler restriktioner. Helt plötsligt kan man inte spela alla låtar, – för man får bara spela dem fem gånger. Och sedan kommer det upp ett varningsmeddelande om att “all fri tid har löpt ut”. Men oj, då. Då måste man ju uppgradera till “Premium edition”. – Så det kan slumpa sig…

När man uppgraderar sitt internetabonnemang, då passar de på att skicka med ett “gratis” sim-kort till vår mobiltelefon också. Men oj vad bra, säger vi. Men det enda som inträffat är att ett fifflarföretag, har börjat samarbeta med ett annat fifflarföretag, och kommit fram till hur de genom ett planerat samarbete, kan manipulera konsumenterna till att börja använda deras mobilabonnemang istället. Fria val… HAHAHA !

Och när vi sitter där på restaurangen och har ätit färdigt, så kommer några ansvarslösa, fjäskande as fram och bjuder oss på kaffe och glass efter maten. – Tack, så mycket säger vi, och tar emot. Men hur gratis var egentligen glassen och kaffet ? – Är våra restauranger verkligen välgörenhets-inrättningar, som har börjat göra saker helt ideéllt ?- Har aktiebolagslagen slutat att gälla ?

- Bjuder de oss inte på kaffe och glass, bara för att vi skall tycka att det är gott, och köpa detta nästa gång vi äter på den restaurangen. För det är ju på efterrätten de har den största vinsten, för den har de ju sällan sänkt utpriset på, efter att restaurangmomsen blev sänkt.

.

..- Hur mycket får en befolkning mutas ? -

Och alla “gratis”-frukostar som de nyöppnade livsmedelsbutikerna åker omkring och delar ut. Då kan vi ju bara inte tacka nej. – “De kom precis lagom till frukosten också”, med nyvärmda frallor, gott pålägg och kaffe. – Tänk vilket sammanträffande. Och butikens namn stod ju på frukostpåsen. Där måste vi handla nästa gång…

Och när man hittar en reklamannons i morgontidningen för en trevlig konsert som man vill gå på, och det inte står något pris utsatt på annonsen, utan vi måste ringa och fråga vad konserten kostar. – Tror ni att det är en slump att det svenska gangster-näringslivet, så sällan sätter ut priser på sina annonser ? – Knappast. För står där inget pris, då vet de att den naiva befolkningen ringer och frågar vad konserten kostar, och när folk ringer, då passar de verkligen på att kränga biljetter till oss.

- Är det dessa knep som man får lära sig på marknadsföringslinjen på universitetet ? – På Handelshögskolorna ? Är det dessa knep som de delar ut “entreprenörspriser” för ?

- Är det de här knepen som “imponerar” på den svenska befolkningen, och som gör att vi “höjer upp” alla som blir kallade “duktiga entreprenörer” ?

När skall näringslivet sluta med att vädja till våra allra lägsta instinkter ? Förstår de inte att vi människor har fått hjärnan påbyggd, sedan däggdjurshjärnan skapades för många miljoner år sedan ?

Medlemmarna i näringslivet kanske själva bara har de lägre delarna av hjärnan i behåll ?

Jag menar, det kanske inte krävs så mycket intelligens för att tjyva åt sig pengar ?

Och om näringslivet bara har de lägre delarna av hjärnan kvar, hur skall de då kunna ta ett företagaransvar ? Och hur skall de då kunna begripa att det beteende som näringslivet har, det kan smitta av sig på den övriga befolkningen, vilket kommer göra att Sverige går bakåt i utvecklingen för varje år, istället för framåt ?

- Och vad gör de förlamade myndigheterna och politikerna egentligen åt det här ? – De som skall se till att landets uddlösa lagar effektueras ? – Är inte lagarna om mutbrott tillämpningsbara i de här sammanhangen ?

Inom den offentliga sektorn har man ju noga koll på att ingen aktör på marknaden får några konkurrensfördelar. Men konsumenterna får tydligen mutas hur mycket som helst ?

Kanske man resonerar så här: “Om alla mutar alla, så går det ju jämnt upp i slutänden” ?

När skall Sverige, liksom många andra länder, få en fri marknadsekonomi ?

- En ekonomi som utgår från kundernas behov, och där inte företagarna sitter och planerar för hur de skall manipulera och muta oss konsumenter.

Den ekonomi vi har i Sverige idag, liknar ju mer och mer en planekonomi.

__________

- Är det verkligen planekonomi vi vill ha ?

.

 Kommentera inlägget HÄR


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=11001

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:

Andra läser också: (Others also read):

     

ANNONSER / ADS:
.

.
.



KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Mer på samma ämne: (More on the same topic):

.
Sök vad du vill: / Search what you want: .

Andra närbesläktade ämnen: / More related topics:

.

Skicka in en kommentar: / Leave a Reply:


KHOG/Ih Z 8 (622x250)

Sök i svenska Wikipedia:
Search english Wikipedia:

-----
Sök synonymer:
Search synonyms:

-----
Sök bilder:
Search images:

-----
Sök i Youtube:
Search Youtube:


Gå till artikelns start, här > / Go to Top, here >

Gå till menyn, här > / Go to Menu, here >




Annons/Ad:



Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu