Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större ! Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !
Sossemackan slickar så mycket röv !
_____
Jag tycker det är alldeles för låg standard på Sveriges fik och konditorier,
och vill väcka debatt i frågan om hur konditorierna egentligen tänker.
Men också belysa deras eviga rövslickande på sina kunder.
När man går in på ett vanligt fik, eller konditori i Sverige, så möts man ofta av en underbar doft av kaffe, sötsaker och även av en utomordentligt småputtrig atmosfär. Och när man tittar i glasdiskarna, blir man ibland bländad av en överväldigande mängd godbitar.
Där ligger ofta Vanilj-hjärtan, Hallongrottor, Schwarzwaldbakelser, Bananbakelser, Prinsessbakelser osv.
Och detta är för all del gott.
Men kanske framför allt som efterrätt. – Efter att man ätit något rejälare, förslagsvis en smörgås.
Många caféägare som jag känner, klagar ofta över för låg omsättning eller för dålig vinst. Men varför gör de det ? – Det är ju deras eget fel att avansen är dålig. Förstår de inte att man måste locka matgäster också, genom att erbjuda en lika överväldigande mängd smörgåsar ?
Jo, en del har förstått det. Men de har tydligen ändå inte förstått det, fullt ut. För om ett fik har smörgåsar, då har de ofta världsrekord i dålig fantasi, och alltihop verkar vara gjort enligt standardformulär 1 A.
Hur många gånger har jag inte frågat ett cafébiträde om en god smörgås och denne svarat:” – Ja, vi har fralla med ost och paprika.”
- Den i hela landet så berömda Sossemackan, alltså.
Men, hallå ? Om kunden är vrålhungrig och frågar efter en god smörgås, tar man då fram en inplastad fralla med ost och röd paprika ?
Ja, tydligen.
Men på vissa fik har de åtminstone försökt att utöka sitt smörgåssortiment. För där kan man få välja mellan frallor, Baguetter och Ciabatta. Och man kan även få lyxen att skräddarsy sitt pålägg.
Men, halt ett slag. Ciabatta…
.
... Rörande nästa val…
- vem vill äta en Ciabatta ? Den är ju så seg att det enda som händer när man tagit en tugga, är ju att lösgomen följer med ut och lägger sig på assietten.
Och ofta frågar de om man vill ha smörgåsen värmd också. Jo, tack. Då blir den så varm att det tar minst en halvtimme innan smörgåsen svalnat. Och skulle man börja äta den direkt, då får man brännskador i hela käften.
Hur är det här menat, egentligen ?
” – Ja, men kunderna vill ju ha det så här.” ” – Kunderna efterfrågar ju det här.”
JO, men då undrar man ju hur mycket vinsten skulle öka om caféägaren själv hade bestämt smörgåsutbudet. Om caféägaren själv hade haft guts. Själv hade haft kurage. Själv hade haft ett tänk.
- Om man istället för Sossefrallor, sega Ciabattabröd och mackor man bränner sig halvt ihjäl på, hade haft goda mackor som alla människor gillar,
exempelvis landgångar av råg eller vete. Tunnbröd, hällbröd eller knäckebröd.
Och det tuggmotstånd som vi kunder efterfrågar kan man ju få av olika typer av nötter. Macadamianötter eller Cashewnötter till exempel. Men dessa får man ju titta i stjärnorna efter på de svenska fiken.
Istället verkar det viktigaste vara rövslickeri på kunderna. Om en kund efterfrågar Ciabatta, då skall kunden få det ! Och likadant, om en kund säger:” – Hoppa ut genom fönstret !”, då är det bara att hoppa !
Arbetslösheten är ju så stor, det är väl bara att ta in nästa café-värdinna ?
Nej, jag skulle vilja se ett samhälle där fiken och konditorierna hade en egen tydlig plan, eller agenda för hur de tänkt med sitt sortiment. Och där de inte bara slänger fram en fralla med ost och röd paprika, när man är vrålhungrig och efterfrågar något gott.
Kommer jag att få se ett sådant samhälle ?
Förresten, det kanske löser sig i nästa valrörelse,
__________
- då blir det väl både påläggskalvar och valfläsk ?
Kokt Hans o Greta.nu – Sossemackan slickar röv !
Du kanske också gillar: / You may also like:
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >