Kokt Hans o Greta.nu » Har ni äran att bli lurade ?

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !


    Annons/Ad:

Har ni äran att bli lurade ?

_____

Min bror har gått och dragit med en irriterande huvudvärk i flera månader, en huvudvärk som har suttit som i en linje från mun till hjässa, tills han äntligen uppsökte tandläkaren och fick en rotfyllning gjord.

Eller, ja, FICK, är väl en sanning med modifikation. Han snarare beställde en rotfyllning.

För 4500 svenska riksdaler. Tänk vad det är mycket pengar, egentligen. Om man jämför, så kan man faktiskt köpa en hel båt för det beloppet.

Som håller ett helt människoliv.

Men i min brors fall skulle han även få ynnesten att plågas i fyrtiofem minuter för samma summa. Och det kunde han ju inte säga nej till !

Efter att han berättat för mig om besöket, tittade jag på honom med en kall, men samtidigt undrande blick och frågade: Om du hade gått till tandläkarens kollega,våningen under,hade det då bara kostat 2500 kronor ?

Då svarade han ingenting. För det visste han inte. För det hade han inte kollat.

Det är märkligt, vi svenskar gnäller som surkarter så fort bensinen går upp med trettio öre, eller mjölkpriserna stiger.

Men när man går till tandläkaren, ja då tror man att man står inför någon djävla myndighetsnisse och vi vågar knappt ens fråga hur mycket det kostar, eller vilka ingrepp de tänker göra, eller ännu mindre, be att få tillgång till de senaste röntgenplåtarna.

Det läggs full tillförsikt i att tandläkaren vet vad den gör och att denne/denna inte lurar oss, trots att Robert Aschbergs upplysande dokumentär om olikheterna i bedömningarna om tandstatusen, som visades i TV 3 för några år sedan, faktiskt bevisar att tandläkarvetenskapen inte är någon objektiv, konstant vetenskap, utan istället varierar utifrån vad tandläkaren är på för humör, i princip vilken dag det är och vilken personlig uppfattning den aktuella tandläkaren har.

.

- Konkurrensen ej undersökt –

Går man till Jacobsson ser hon Karies. Går man till Niklasson, ser han början till hål, men att det kommer ordna sig med fluortabletter morgon och kväll. Och går man till tandläkare Johnsson, ser hon tydligt att tanden behöver rotfyllas.

Och går man till den fjärde, ser denne att hela djävla käften är rutten och att det bara är att skaffa löständer.

På grundval av detta ser jag det som märkligt att min bror, som faktiskt är av samma skrot och korn som jag, inte ens hade kollat upp vilka de gängse priserna för en rotfyllning var, eller ens ringt runt lite i stan och kollat vad konkurrenterna tar.

Eller ens ifrågasatt om det överhuvudtaget behövde rotfyllas, förrän han anammade tandläkarens dom: Rotfyllning för endast 4500 Kronor.

Själv försöker jag undvika sektorer i samhället, som inte har blivit tillräckligt ifrågasatta av objektiva krafter, som får agera helt fritt, utan någon insyn varken ifrån media, myndigheter eller från oss patienter.

Därför går jag inte till tandläkaren överhuvudtaget. Och har så inte gjort på många herrans år.

Och jag har en särdeles perfekt tandhälsa.

Nu kommer min fråga till er:

__________

- Är min bror ett unikt fall ?

.


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=125

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:

Andra läser också: (Others also read):

     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Mer på samma ämne: (More on the same topic):

.
Sök vad du vill: / Search what you want: .

Andra närbesläktade ämnen: / More related topics:

.

Skicka in en kommentar: / Leave a Reply:


KHOG/Ih Z 8 (622x250)

Sök i svenska Wikipedia:
Search english Wikipedia:

-----
Sök synonymer:
Search synonyms:

-----
Sök bilder:
Search images:

-----
Sök i Youtube:
Search Youtube:


Gå till artikelns start, här > / Go to Top, here >

Gå till menyn, här > / Go to Menu, here >
Annons/Ad:Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu