Kokt Hans o Greta.nu » Vad har vi egentligen bankerna till ?

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !


    Annons/Ad:

Vad har vi egentligen bankerna till ?

_____

Är det någon som kan besvara min fråga:

“Vad har vi egentligen bankerna till ?”

- Jag blir glad om du kommenterar artikeln efteråt.

Frågan som jag ställer till mig, och till er, är vad vi har för nytta av våra svenska banker.

Dess funktion verkar ju mer och mer bli att bara suga ur varje medborgare sina sista korvören, utan att ta något som helst samhällsansvar.

Förr, när många banker var statliga, eller icke vinstdrivande, kunde ju “det allmänna” liksom kontrollera bankerna lite bättre, så att vi kunde se till att bankerna gjorde en viss samhällsnytta, och inte bara parasiterade på medborgarna och spekulerade bort spararnas pengar i aktier,

exempelvis kunde man kontrollera att de tog ansvar för den lokala infrastrukturen, hjälpte till att bygga upp lekplatser, och var engagerade i föreningslivet och kulturlivet på orten som banken var förankrad i,

- det vill säga, såg till att bygdens invånare fick del i överskottet.

Men idag verkar bankerna bara ta ansvar för manipulationer, lögner, och rofferier. De liksom krämar ur varje medborgare sina pengar, för att sko de rika direktörerna, som sedan kan flyga till Seychellerna för alla miljarder de tjänat på att lura befolkningen. ( Det är ju perfekt för dem, för då kommer de ju undan att betala skatt i Sverige också.)

Bankerna ger oss inget tack för att de får använda våra pengar. – De ger oss knappt ens någon ränta, och är det ränta på pengarna man sparar, så blir det bara några ynkliga kronor om året.

Och de betalkort som bankerna “erbjuder oss”, kostar allesammans pengar.

- Vi betalar banken, för att de skall få tjäna pengar på våra pengar. Det brukar en kompis till mig kalla för ” legaliserad kriminalitet “. Det vill säga, bankerna har via en manipulation, fått oss att tro att det är vi som behöver dem fast det i själva verket är bankerna som behöver oss…

- Tänk om vi kunder började agera likadant som bankerna, när vi till exempel handlade i mataffärer – Tänk om vi tog betalt av kassörskan, varje gång vi köpte en chipspåse… vilka jävla rubriker det skulle bli i tidningarna.

- Men när bankerna gör likadant, då är det helt plötsligt reko ?

Och de makthavare och politiker i det här landet, som likt fega barnungar, inte har modet att ryta till ordentligt mot bankerna, – Det verkar ju som att de går i ledband med dessa skurkar… – Och följdfrågan blir då naturlig, – Hur kan vi medborgare tillåta sådana makthavare ?

- för vid närmare eftertanke är det väl inte vi medborgare som har nytta av bankerna ? Det är väl de rika direktörer, som kan åka till Seychellerna fyra gånger om året för våra pengar, som har nytta av bankerna ?

Psykopater är verkligen skickliga på att vända allting till sin fördel !

.

..- Göra ett val, utan att göra ett val –

Psykopaterna som arbetar i våra svenska banker, brukar även erbjuda oss ekonomisk rådgivning. Men vem vill ha sådan av en bank ?

De kan ju själva inte sköta sin ekonomi.

Det såg man ju tydligt under finanskrisen i början av 1990-talet, då skattebetalarna ( Bankstödsnämnden ) fick gå in och ta över många av bankerna, för att de inte kunnat sköta sin ekonomi ordentligt. Vad har vi fått för tack för det ? Har bankerna gett oss några föräringar ? Något i gengäld ?

Inte kan väl fler stängda bankkontor, lägre räntor, kortare öppettider, och längre köer vara tacket som vi fick ?

- Nej, det verkar bara vara ruffel och båg och lurendrejerier som de ägnar sig åt. De tar betalt för att få sko sig på svenskarnas bekostnad.

Det är vad jag kallar beteenden från den undre världen, det !

Jag vill också passa på att varna er, svenska befolkning, för de erbjudanden som bankerna skickar ut till oss via posten.

Det kan vara erbjudanden som låter väldigt billiga, exempelvis “39 kronor i månaden”, och då får man ekonomisk rådgivning ( Från någon som alltså inte själv kan sköta sin ekonomi ) och man får ett bankkort ( som egentligen borde utfärdas till självkostnadspris ),

och man får pensionsrådgivning av någon, som troligtvis själv tillhör den berömda 40-talist, eller 50-talist generationen, och som svindlade bort svenskarnas pengar under det glada 80-talet, genom diverse fastighetsspekulationer, och som har gjort att det förmodligen inte finns ett öre kvar i pensionspengar till dagens ungdomar.

- Dessa “39 kronor i månaden” är ju till yttermera visso egentligen våra räntepengar som de roffar åt sig av, utan att fråga oss först.

Och dessa totalt inkompetenta missfoster gör vi således affärer med.

- Är inte det lite konstigt ?

Dessutom trycker bankerna upp svenska folket mot väggen, genom att vi tror att vi blir erbjudna en massa valmöjligheter, men som egentligen inte är några äkta val. Som till exempel att de erbjuder oss en mängd olika kreditkort, betalkort och bankkort, så att vi skall tro att vi har gjort ett eget val, när vi beställer dessa.

Men egentligen har vi inte gjort något val alls, för vi kan inte välja om vi vill kunna betala med kortet i affärer, eller endast kunna använda kortet som uttagskort i uttagsautomater. Korten är alltså bara till för att göda rika, inkompetenta bankdirektörer och aktiesparare.

- Psykopaterna har verkligen lyckats med att få hela svenska befolkningen i sin rävsax.

Ibland undrar man hur man skall se på företeelsen “bankrån” egentligen.

De som kommer in och rånar en bank, de tar väl bara tillbaka de pengar som bankerna redan har lurat av den svenska befolkningen ?

__________

- Vilken handling är mest kriminell ?

.

Kommentera artikeln här..



Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=9590

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:

Andra läser också: (Others also read):

     

ANNONSER / ADS:
.

.
.



KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Mer på samma ämne: (More on the same topic):

.
Sök vad du vill: / Search what you want: .

Andra närbesläktade ämnen: / More related topics:

.

Skicka in en kommentar: / Leave a Reply:


KHOG/Ih Z 8 (622x250)

Sök i svenska Wikipedia:
Search english Wikipedia:

-----
Sök synonymer:
Search synonyms:

-----
Sök bilder:
Search images:

-----
Sök i Youtube:
Search Youtube:


Gå till artikelns start, här > / Go to Top, here >

Gå till menyn, här > / Go to Menu, here >




Annons/Ad:



Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu