Kokt Hans o Greta.nu » Så blir vi lurade av bankpsykopaterna

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !


    Annons/Ad:

Så blir vi lurade av bankpsykopaterna

_____

Jag har wallraffat och smugit på fem av Sveriges banker under några år, och resultatet blev slående. – Alltihop är bara ruffel och båg, och legaliserad kriminalitet. – Det svenska banksystemet är en hopkok av manipulationer, lockräntor, utnyttjande av desperata ensamstående föräldrar, plågande av strokedrabbade, och skojerier rörande de “Allmänna villkoren”.

.

När man skall ta ett lån på en svensk bank, blir man utsatt för en rad manipulationer. Först måste man genomgå en process som kallas “kreditprövning”. Det är en kontroll som bankerna gör, för att se om deras lånekunder är kreditvärdiga. När kundens ansökan om lån har beviljats, så säger banktjänstemännen ofta: Det lyckades ! Grattis ! Du fick klartecken ! Eller något i den stilen.

Men det här är bara rent trams. Psykopaterna har vänt argumentationen, och gjort en “felprojicering”. De får det att låta som att det är kunden som har “lyckats” med någonting, och att man därför måste gratulera kunden. Men i själva verket så är det bankpsykopaten själv, som har lyckats med någonting.

Bankerna är nämligen beroende av att vi kunder lånar, och sparar pengar i deras tramsverksamheter. – Utan kunder, som ringer och tar lån, så faller deras tramsiga korthus ihop. Men det berättar de inte. Utan de får det att låta som att det är kunden som har “lyckats” med någonting.

Så här fungerar psykopater. De projicerar allting på motparten, och de gör aldrig några fel själva. De själva är störst, bäst och vackrast. Och motparten, skall vara glad för att den överhuvudtaget får umgås med personen.

Efter att kreditprövningen har lyckats, så utsätter banken kunden för nästa manipulation. Då vill de teckna en tillägsförsäkring med kunden. – En slags försäkring, där man bara behöver betala halva summan varje månad om man skulle råka bli arbetslös.

För, nu jävlar. Nu passar psykopaten på att lura av kunden ännu mer pengar. För eftersom kunden ju har beviljats sitt lån, hamnar nu kunden i ett slags tacksamhetsskuld, gentemot banken. Och Det innebär, att det erbjudande som kunden får, direkt efter att lånet har beviljats, kommer kunden att svara “JA” på.  Dessutom, hamnar banken i ett överläge här, eftersom det är kunden som har hört av sig till banken, och inte tvärtom.

Självklart bör man inte ta större lån, än att man kan betala tillbaka lånet, under överskådlig framtid, och med en normal månadsinkomst. Annars kan det bli en finanskris, liknande den vi såg 2008, då bostadslånemarknaden kraschade i USA, med resultat att 50-100 miljoner människor helt plötsligt blev fattiga. Men detta upplyser oss inte bankerna om, utan de passar på att kräma ur kunden, deras sista pengar istället. – Smarta är de, psykopaterna !

En annan manipulation, som bankfjantarna sysslar med, är att de kan säga att man måste ha en “buffert”, det vill säga ett säkerhetskapital, innan man tar sitt lån. Och det låter väl vettigt. Men istället för att begära ett skriftligt bevis, på att man har en buffert i en annan bank, så säger de självklart att man skall öppna ett konto i just deras bank. – Detta gör de för egen vinnings skull. De jävla krämarna.

..- Orealistiska räntor -

- Som om inte det här räckte, så dränker de människor, som inte är kapabla att fatta egna beslut, i så kallad “adresserad reklam”. Det är reklam, som är förpackad som ett brev. Sedan har banken ett namn som skall låta som en myndighet. Exempelvis “Informationsbanken”, “Banken för dig” eller något i den stilen. Trots att det är oanvändbar tramsverksamhet som de sysslar med. Till slut ligger det så mycket adresserad bankreklam i hallen, så man måste hyra en grävskopa och gräva sig ut ur hallen för att komma ut genom ytterdörren.

Storskurkarna – bankerna, ger ofta exempel i sina reklambrev, vad det kostar i månaden, om man lånar 50.000, med en återbetalningstid på 4 år. Men då tycker jag det skall stå vad den totala lånekostnaden blir på 4 år, det vill säga, hur mycket man har betalat in i samlade avgifter under hela perioden. Men det står oftast bara själva månadskostnaden. De jävlarna tror att vi kunder tänker kortsiktigt, och inte på hela lånekostnaden. Man borde anmäla dem för vilseledande marknadsföring…

Och hela samhället understödjer tydligen denna typ av kortsiktiga ekonomi, med snabba klipp ? Annars skulle väl bankerna inte få hålla på som de gör ?

Om man lånar exempelvis 50.000 kronor, med en återbetalningsfrist på 12 år, då skriver de att det blir 600 kronor i månaden i avgift. Men de skriver inte att det kan komma att höjas om några år, i takt med att räntorna går upp. – De rackarns fifflarna.

Dessutom skriver de att det blir en administrativ avgift på 19 kronor. Men det är NU det. Om några år kanske den höjs också ??? Min granskning av bankerna har visat att de faktiska avgifterna för att ta ett lån ligger på cirka 20 % av lånekostnaden, det vill säga en femtedel. Inte 10,9 %, som skurkarna har skrivit.

Bankerna använder sig också av så kallade lockpriser. De lockar med låg ränta, för att suga åt sig så många kunder som möjligt. De kan exempelvis skriva att räntan är “Från 5, 25 %”, men när de sedan skall göra ett räkneexempel, är de uppe i det dubbla i ränta. – redan i exemplet.

5,25 % är inte en realistisk ränta. Och inte 10,9 % heller. Den totala lånekostnaden slutar ofta på 30.000 – 40.000 kronor, om man tar sitt lån på 12 år och lånar 100.000 kronor, och om man tar ett lån på 250.000, kan lånekostnaden bli så hög som 150.000 i amorteringar, räntor och avgifter till slut.

Och detta skickar de ut till personer som har sjukersättning, sjukbidrag, bostadstillägg och socialbidrag. Hur skall de ha råd med dessa kostnader ?

De jävla bankdårarna…

Ofta skriver bankerna inte ut några totalsummor överhuvudtaget, och de döljer ofta den effektiva räntan, som är högre än den normala räntan.

Dessutom erbjuder bankerna också en så kallad “prisgaranti”. Men den garantin förutsätter faktiskt att man i princip arbetar heltid med sitt banklån, för att man skall kunna kontrollera avkastningen. Och vem har tid att göra det ?

..- Kronofogden kommer -

Och de “Allmänna villkoren”, som står skrivna på baksidan av bankernas reklambrev, är ofta skrivna med så liten text, att det är omöjligt att läsa den. Texten är dessutom grå, och smälter in i bakgrunden. Det skulle vara kul att ringa till banken och be att de skickar en förstorad kopia av de allmänna villkoren. Men det skulle de nog aldrig våga. För då skulle väl ingen ta några lån, om man verkligen såg vad det stod…

Faran med bankernas verksamhet, är att ensamstående föräldrar mer eller mindre tvingas att ta banklån, eftersom deras döttrar och söner tjatar hål i huvudet på mamma eller pappa, om att köpa en ny datorskärm, eller en ny storbilds-TV. Pressen från andra barn och föräldrar, och den sociala pressen från skolans håll, gör ju att föräldern blir helt desperat efter att ta ett lån. Sedan får de betala skiten av sig, utan att ordentligt ha blivit upplysta om det.

- De kanske tar ett lån på 5 år, för att det skall bli så “billigt” som möjligt, men sedan klarar de inte av lånet ändå, utan om några år står kronofogden utanför deras dörr och kommer att ta allting som familjen inte behöver för dess överlevnad. – Och de får leva på existensminimum.

- De kanske får sälja datorskärmen eller storbilds-TVn, som de tagit lån för att köpa, sedan får de betalningsanmärkningar på sig också. Och då kan de inte ta några lån alls, utan någon som “går i borgen” för dem.

Det finns ingen i det svenska samhället som står på dessa ensamstående föräldrars sida, utan alla vill bara roffa åt sig så mycket pengar som möjligt, och “skaffa sig fördelar” och “plocka poäng” ur det redan havererade systemet Sverige. Sedan för de ut pengarna till Peru, för att komma undan skatten också.

Och alltsammans blir ju inte direkt bättre av att bankkontoren läggs ned ett efter ett, och att de få bankkontor som finns kvar, får ta alla bankkunder, med resultat att köerna blir extremt långa inne på bankerna, så människor ramlar ihop av ren utmattning inne på bankkontoren, så de måste tillkalla ambulans, för att människor ligger raklånga på golven i utlåningshallarna.

Och inte tänker de på alla strokedrabbade människor, som inte orkar stå i kö för att få ut sina kontanter, utan står och svettas och plågas i bankernas långa köer, så de riskerar att få ytterligare en hjärnblödning…

Och det som gör mej mest ledsen, är att Polisen verkar stå helt och hållet på bankernas sida, när de är med och stödjer dem i deras “kontantfria dagar” och så vidare. Hur kan Polisen stödja bankerna i att alla människor skall använda kontokort när de handlar ? Hur skall en 93 årig gammal dam, med gråstarr kunna stå och stoppa in ett kontokort på ett korrekt sätt i kortläsaren, och sedan komma ihåg sin kod ? Märkligt, Polisen brukar ju annars stå på de svagastes sida.

__________

Bankerna och Polisen tycks tro att den ekonomiska brottsligheten kommer minska, om man går över till kontokort istället ? – Jag som trodde att den ekonomiska brottsligheten bara är ett symptom på att något annat i samhället är fel ?

.

Kommentera artikeln HÄR.


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=7212

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:

Andra läser också: (Others also read):

     

ANNONSER / ADS:
.

.
.



KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Mer på samma ämne: (More on the same topic):

.
Sök vad du vill: / Search what you want: .

Andra närbesläktade ämnen: / More related topics:

.

Skicka in en kommentar: / Leave a Reply:


KHOG/Ih Z 8 (622x250)

Sök i svenska Wikipedia:
Search english Wikipedia:

-----
Sök synonymer:
Search synonyms:

-----
Sök bilder:
Search images:

-----
Sök i Youtube:
Search Youtube:


Gå till artikelns start, här > / Go to Top, here >

Gå till menyn, här > / Go to Menu, here >




Annons/Ad:



Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu