Kokt Hans o Greta.nu » Ernst Kirchsteigers team fuskbygger !

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !


    Annons/Ad:

Ernst Kirchsteigers team fuskbygger !

- Använder skruvar som rostar – Lägger golv innan avloppen är dragna – Sätter dit fönsterbleck som flagnar – Täcker inte husgrunden ordentligt innan målning – Tänker för snävt, angående renoveringarna -

.

Vill Du ha ditt hus renoverat,

men vet inte vilken inredare Du skall anlita ?

- akta dig för Ernst Kirchsteigers team !

Nu har vi granskat ett antal hus som har renoverats av Ernst Kirchsteigers team i TV-programmet “Sommar med Ernst”.

Man skulle ju kunna tro att det blir ordentligt utförda arbeten när det är Ernst Kirchsteiger som har varit framme, dels med tanke på hans mångåriga erfarenhet som inredare i TV, men också från hans tid som inredare åt IKEA.

Men vi vill gå ut och varna för att det som Ernst Kirchsteiger håller på med inte är några regelrätta renoveringar som håller senaste byggstandard, utan att det bara är på ytan som dessa gamla gårdar fräschas upp,

- så att TV-tittarna skall få bli underhållna framför sina TV-apparater.

Ernst Kirchsteigers byggteam lämnar många gånger rena fuskbyggen efter sig, som inte kan användas av den som äger fastigheten.

I många fall behöver husen renoveras ytterligare en gång, ibland för miljontals kronor, för att man skall kunna få nytta av de installationer som Ernst Kirchsteiger har gjort.

Ibland lägger hantverkarna exempelvis golv – så att TV-tittarna skall få se hur fint golvet blir – men man struntar i att lägga några avloppsrör.

Fastighetsägaren blir därför tvungen att bryta upp golvet igen för att lägga dit rören…

Och om teamet installerar utrustning i ett kök, då är det bara de ytliga delarna av köket som fungerar. Det vill säga, vattenkranen går att vrida på, köksluckor går att öppna, och så vidare. Men vatten och avlopp måste sedan installeras separat av husets ägare…

Och det är ju inte ens säkert att det över huvud taget går att installera vatten och avlopp på en gård som är byggd på 1800-talet, utan att det riskerar att bli fuktskador i husgrunden.

- Använder inte rostfria beslag -

Ernst Kirchsteigers manskap använder också skruv och spik av väldigt låg kvalitet, vilket gör att beslagen börjar rosta efter bara något år.

Visst kan det vara snyggt med rost på vissa väl valda inredningsdetaljer, men problemet är att man genomgående har använt skruvar och spikar som rostar, i alla bärande delar av konstruktionen – i dörrar, väggar, tak och golv.

Det luriga med detta är att rosten inte visar sig förrän efter lång tid, då vind, fukt och kyla har tvingat rosten att krypa fram. Och det kan då bli svårt för fastighetsägaren att anmäla byggfusket efter så lång tid.

Inredaren och programledaren Ernst Kirchsteiger. Foto: Vogler, Wikimedia Commons

.

Även fönsterbleck brukar Kirchsteigers hantverkare byta ut, men då har fönsterbleck av lägsta kvalitet ofta använts, vilka börjar ärga och flagna efter bara något år.

Det är ju viktigt, när man väl byter dessa detaljer på en gammal fin kulturmärkt gård, att man gör det ordentligt, med material som förvisso smälter in väl i den gamla designen, men som ändå håller en längre tid…

Det fuskas också med skyddandet av husgrunder när man målar om husen, så att det har runnit ned färg på husgrunden i långa stripor.

Vi skall väl tillägga att det generellt sett slarvas med “målardropp” i branschen och att det naturligtvis inte bara är Kirchsteigers målare som slarvar.

- Inredning gjord för pygméer ? -

Många av de nyttoföremål som Ernst Kirchsteiger har installerat eller renoverat, är ofta för klena och rangliga och skulle inte palla för en normalviktig person att sitta på.

Även bänkar, staket, spaljéer, avgränsare, och andra föremål som kan ingå i en trädgård, är ofta för små och gängliga och skulle inte hålla för vanligt slitage – och skulle därmed ännu mindre hålla i så kallade uthållighetstester.

.

Redaktionens slutsats:

De gårdar som Ernst har renoverat, lockar ofta mängder av besökare. Så kommunen har nog fått fler turister tack vare dessa renoveringar. Men samtidigt skall man tänka på att kommunerna får skjuta till miljontals kronor för uppfräschandet av de här torpen.

- Så frågan är om det kostar mer än det smakar ?

Vår granskning har även visat att Ernst Kirchsteiger verkar ha ett stort och välmenande hjärta för äldre och handikappade människor, eftersom rullstolsramper ofta byggts, och bänkar att sitta och vila på ofta finns i anslutning till de gårdar som Ernst har renoverat.

Men vi vill ändå gå ut och varna alla fastighetsägare, att det verkligen inte är några ordentliga “slutgiltiga” renoveringar som görs, utan att det mesta bara är anpassat för att det skall se snyggt ut inför TV-tittarna.

.

Information om granskningen:

Granskningen av de gårdar som renoverats av Ernst Kirchsteiger och TV4:s team, är gjord mellan åren 2010 och 2016.

.

Läs mer om Ernst Kirchsteigers byggfusk, HÄR >

.

.



Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=25257

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:

Andra läser också: (Others also read):

     

ANNONSER / ADS:
.

.
.



KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Mer på samma ämne: (More on the same topic):

.
Sök vad du vill: / Search what you want: .

Andra närbesläktade ämnen: / More related topics:

.

Skicka in en kommentar: / Leave a Reply:


KHOG/Ih Z 8 (622x250)

Sök i svenska Wikipedia:
Search english Wikipedia:

-----
Sök synonymer:
Search synonyms:

-----
Sök bilder:
Search images:

-----
Sök i Youtube:
Search Youtube:


Gå till artikelns start, här > / Go to Top, here >

Gå till menyn, här > / Go to Menu, here >




Annons/Ad:



Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu