Kokt Hans o Greta.nu » Är Krims norm en antisocial tankevurpa ?

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !


    Annons/Ad:

Är Krims norm en antisocial tankevurpa ?

_____

I många år har man kunnat läsa om mördarnas framfart i samhället.

Då tänker jag dels på vanliga mördare, men framför allt på massmördare och på seriemördare.

Ordet “seriemördare” ( serial killers ) uppfanns i USA i slutet av 1970-talet för att kategorisera den typ av beteende och gärningsstruktur som de individer hade som var orsak till den enormt uppblossande mordvåg man vid den tiden såg.

Sedan dess har forskare och kriminalexperter ofta använt termen Antisocial personlighetsstörning när de beskrivit dessa personligheter.

Men jag får ibland en känsla av att man har varit för forcerad när man uttalat sig i media om gärningsmännen och av att man nästan per automatik använt termen Antisocial i samband med de här människorna.

Är inte ordet lite vilseledande ?

Finns det inte mördare som begår mord för att de tex är sexuella sadister ?   (Chikatilo) Eller för att de har en Murder addiction, d.v.s. ett beroende av att döda ? (Se filmen Mr. Brooks så förstår ni nog vad jag menar.)

En del är väl även beroende av pornografi. Det finns bevisligen nekrofiler (Bundy) bland våra mördare och flera av dem är väl också psykopater ?

Så varför används inte dessa termer mer ?

Och en faktor som jag tycker glömts bort lite är alkoholens och alkoholen och störningarnas sammanlagda inverkan på mördarna och på gärningarnas utgång, då många av våra seriemördare faktiskt druckit sprit strax innan de begått mord.

Störningar, förresten. Är inte störning ett märkligt ord i sammanhanget, som insinuerar att det skulle finnas någon form av behandling, vilket mig veterligen inte finns ?

.

-.Vilken norm tillskriver vi ordet social ? -

En eremit som har levt större delen av sitt vuxna liv i en låda i skogen och som plötsligt kommer ut på våra gator. Är den social bara för att den har ett trevligt och tillmötesgående sätt ?

Åtminstone får eremiten ofta det epitetet av oss människor.Trots att denna kanske inte har något socialt behov alls.

En otrevlig, oförskämt jobbig typ, kan inte den vara social, i benämningen ha ett socialt behov, trots att vi ofta säger:” Det var en “osocial” djävel ” om personen ?

- Och tillbaka till seriemördarna -

Enligt ordboken betyder ordet social att man har ett behov av att vara nära andra människor. Uppvisar då inte seriemördarna en betydande grad just av detta behov ?

Ibland till den nivå att de begår mord eller blir beroende av mord ? Kan man, p.d. komma närmare en annan människa än att mörda den ?

Och lever inte en seriemördare under mycket mer sociala former än både du och jag ? Tillbringande stora delar av sina liv i gemenskap på våra fängelser, i rättegångssalar och i undersökningsrum.

De gör intervjuer och medverkar till forskningsrapporter.

Utöver det får de ibland hundratals kärleksbrev om dagen från giftaslystna kvinnor.

_________

- Är det att vara antisocial ?

.
Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=845

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:

Andra läser också: (Others also read):

     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Mer på samma ämne: (More on the same topic):

.
Sök vad du vill: / Search what you want: .

Andra närbesläktade ämnen: / More related topics:

.

Comments are closed.
Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu