Kokt Hans o Greta.nu » Vill vi inte stoppa kvinnovåldet ?

Kokt Hans o Greta.nu

Välkommen till webbplatsen "Kokthansogreta.nu" - En journalistisk webbplats, startad år 2009, som består av konsumentjournalistik, litteratur, kåserier, och molnbaserade appar !

Welcome to our website "Kokthansogreta.nu" - A journalistic website, started in 2009, composed of consumer journalism, literature, columns, and cloud-based apps !


KHOG/Ih Z 2 (982x120)

Använder du en mobil enhet ? - dubbelklicka i detta område, så blir texten större !    Do you use a mobile unit ? - For larger text, doubleclick in this area !


    Annons/Ad:

Vill vi inte stoppa kvinnovåldet ?

_____

Det svenska våldet mot kvinnor, har flyttat från hemmen, och ut till våra parker.

Det är helt oskyldiga kvinnor som drabbas av rånförsök, överfallsförsök och våldtäkter,

- och som inte har någon relation till våldtäktsmännen.

Det har till och med blivit så våldsamt i Sverige, att min väninna Clary från USA, inte vågar komma hit och hälsa på längre. Och det är jättetråkigt, både för henne och för mej.

Polisen gör ALLT för att svara för säkerheten i våra parker. De bevakar med helikopter, sätter upp extra belysning, och patrullerar. Och på våra kommunala skolor står lärare och gör ALLT för att undervisa våra barn i etik och moral, om hur man skall bete sig mot varandra.

Men, Samtidigt sitter de svenska deckarförfattarna och motarbetar både polisen och lärarna, och gör istället ALLT för att idealisera och göra reklam för våldet.

I sina böcker beskriver de utförligt hur man spränger sig själv i luften, hur man rånar en bank, hur man skjuter sig i huvudet, eller hur man spränger en husvagn.

- Eller hur man kör in en bil i ett skyltfönster. Så att verkligen ALLA skall veta hur man gör.

Och till råga på allt, så säger vi som läser böckerna att “det var en bra bok”. Speciellt om det är en välkänd deckarförfattare som skrivit boken.

Men, de människor som säger att böckerna är “bra”, tänker inte de på att deckarförfattarnas böcker fungerar som reklampelare för våldet ? Och medverkar till en långsiktig avtrubbning och attitydförändring av våld ? – Kanske inte för oss, men för kommande generationer.

“All reklam är bra reklam”, brukar det ju heta. Och reklam fungerar. Det finns det bevis för.

Om inte reklam fungerade, skulle väl inte företag ha reklamannonser i tidningar, på bussar, i TV och på internet ? Och den reklam som fungerar allra bäst, det är den reklam, där vi känner ett avståndstagande, eller en direkt avsky till det som beskrivs.

- En våldshandling, till exempel.

.

..- Inga fler deckarromaner ? -

Men, ingen reklam fungerar direkt. Reklam är alltid en långsiktig investering. Ett företag kan inte kalkylera med någon vinst från en reklamannons redan detta budgetår, utan reklamannonser fungerar för att bygga upp ett företags rykte på lång sikt, kanske på tio – tjugo års sikt. – Först då kan reklamannonser ge utdelning.

De reklamannonser och “slogans” vi såg på 70-talet, kan alltså ge företagen vinst idag. – Ta den berömda tandkrämsskylten på taket på Södermalm, som exempel. Och samma sak är det med reklamen för våld. – De våldsskildringar vi läste om på 70-talet, kan faktiskt ge effekt på samhället idag.

Problemet med att skildra våld, så som de svenska deckarförfattarna gör i sina böcker, är att det finns en risk att människor blandar ihop verklighet och fantasi. Och när man nästa dag läser om en liknande våldtäkt i kvällspressen, så drar man en omedveten parallell till den deckarroman, man läste i går. – Och som man tyckte var riktigt “bra”.

Det finns otaliga exempel på att vuxna människor inte kan skilja på verklighet och fantasi. Hur många gick inte fram till en speciell skådespelare på stan, och sade att han var en obehaglig prick, när han spelade rollen som “Sten Frisk” i TV-serien “Tre kronor” ? Hur många gick inte fram till skådespelaren, som spelade “Ingrid”, i TV-serien “Varuhuset” och tyckte att hon skulle bli tillsammans med “Daniel” igen ?

Och skådespelaren i “Dallas”, som spelade “J.R. Ewing”, han fick kommentarer som “Du borde inte vara så elak mot Cliff Barnes.”

- Där ser ni. Vanliga, vuxna människor har mycket svårt att skilja på verklighet och fantasi. Man kan ju undra om inte de nya åldersgränser som nu skall sättas på filmer, snarare borde sättas nedåt. Så att inga vuxna finge se våldsamma filmer.

De verkar ju inte förstå att det är fiktion ?

Måste vi inte allihop, hjälpa de människor som inte KAN skilja på verklighet och fantasi ? Som inte KAN avgöra om en våldshandling sker på riktigt, eller inte. Och hjälpa de människor som inte längre ens reagerar, när de läser i kvällspressen att 10 kvinnovåldtäkter har ägt rum den senaste månaden.

- Om DU, som läser det här, verkligen vill hjälpa mig att göra en insats, för att långsiktigt stävja kvinnovåldet i våra parker och förhindra den uppluckrade attityd mot våldet, som vi nu ser i samhället, så ber jag dig att inte köpa en enda deckarroman till.

För, våra barn och barnbarn, kanske kommer att drabbas.

__________

- Vill vi det ?

.

häxkittel häxkittel   Namnteckning

   GÅ  TILL  START


Du kanske också gillar: / You may also like: Title of the document .
SPARA I FIL / SKRIV UT, HÄR > - SAVE TO FILE / PRINT, HERE >
Gilla oss på Facebook / Like us on Facebook:
Läs artikeln ren, HÄR > / Simple version, HERE >

Permalänk till denna artikel / Permalink to this article:

http://kokthansogreta.nu/?p=5663

För att kommentera artikeln, klicka på den gröna knappen med det vita krysset på: / To comment this article, press the green button with the white cross on it:

Andra läser också: (Others also read):

     

ANNONSER / ADS:
.

.
.KHOG/Ih Z 7 (670x250)

Mer på samma ämne: (More on the same topic):

.
Sök vad du vill: / Search what you want: .

Andra närbesläktade ämnen: / More related topics:

.

Skicka in en kommentar: / Leave a Reply:


KHOG/Ih Z 8 (622x250)

Sök i svenska Wikipedia:
Search english Wikipedia:

-----
Sök synonymer:
Search synonyms:

-----
Sök bilder:
Search images:

-----
Sök i Youtube:
Search Youtube:


Gå till artikelns start, här > / Go to Top, here >

Gå till menyn, här > / Go to Menu, here >
Annons/Ad:Nav./Exit:

 Läs / Read

 Meny/Menu

 Bookmark

 Stop scroll

 Hem/Home

 Print / Save

 Appar

 Apps

 bing >

 DuckGo >

 facebook >

 Google >

 hitta.se >

 Merinfo >

 Privatelee >

 Spotify >

 Wikipedia >

 YAHOO! >

 Yandex >

 YouTube >

O
p
e
n

-

A
P
P
S

-

C
l
o
s
e
© Kokt Hans o Greta.nu