Du valde alternativ 2:

.

”Du protesterar, och vägrar att betala ett högre pris, än det pris som stod på hyllkanten”

 

DU GJORDE ETT FANTASTISKT, ANSVARSFULLT VAL (:

Problematiken som denna fråga belyser, är ett av de allra vanligaste, men kanske också allvarligaste felen som butiksägare gör,

- nämligen att de har lägre priser ute i butiken, än vad de sedan begär i kassan när man skall betala. Och detta resulterar i att kunderna kommer att plocka fler varor, än de egentligen har råd med.

Problematiken beror på att butiksägaren har ”smyghöjt” priset i kassasystemet, men inte brytt sig om att höja priset på etiketterna ute i butiken.

- Det här visar att det alltså är viktigare för butiksägarna att snabbt få roffa åt sig så mycket pengar som möjligt – på kundernas bekostnad – än att ha en tydlig och korrekt prismärkning.

Och då inser man också ”för vems skull” våra svenska mataffärer egentligen är byggda. – Inte hade de konsumenterna i åtanke, när de byggde butikerna i alla fall – för då skulle de väl ha haft attityden att det primära är att konsumenterna får korrekt och tydlig prisinformation ?

- och inte som idag, då butiksägarna fullkomligt nonchalerar prislapparna ute i butiken; vissa prislappar sitter ”på svaj”, en del prislappar sitter på fel ställe i förhållande till varan, vissa prislappar har till och med gulnat, eftersom de inte är bytta på så länge – för att inte tala om alla varor som helt och hållet saknar prislapp.

Ditt val visar att du tar ansvar fullt ut, och konsumerar solidariskt (tänker på mänskligheten i sin helhet), vilket kanske i förlängningen kommer att tvinga butiksägarna att installera elektroniska etiketter på varuhyllorna, eller bli noggrannare med prissättningen, så att det inte skall vara möjligt att ta ut högre priser av kunderna framme i kassan, än vad som prismärktes ute i butiken.

Om vi alla konsumerar solidariskt och visar civilkurage, då är det en signal till butiksägarna att deras beteende inte är acceptabelt…

 

GÅ VIDARE TILL FRÅGA 2 HÄR >>>

 

 

Posted by on juli 16, 2014 in