Välkommen till MatBloggen
De senaste, säkert åtta, jularna har vi i familjen sagt att det ju inte behövs så mycket på julbordet egentligen, att vi kan dra ner på allt olika som vi brukar ha. Det är ju ändå så mycket som slängs.
Så har julen kommit och när vi ska äta har bordet ändå varit fullt av olika sillar, strömming, laxar, skinka, kalvsylta, rödbetssallad, blana, ägg, korv, köttbullar och så vidare.
I år hände det. Vi lyckades dra ner på julmaten så pass att nästan allt fick plats på bordet när vi satte oss för att äta. Tidigare har maten stått på arbetsbänken men inte denna gången. Trots detta blev vi mätta och belåtna allihop.
Men vi har inte bara ätit julmat. I måndags blev det älgstek med ugnsbakade rotsaker, champinjoner och sparris. Så himla gott. Jag skulle nog kunna äta den ömma moderns fantastiska älgstek minst en gång i veckan.
Modo vårt Hjärtelag
Sverigedemokraterna ur Riksdagen - Ja tack
Free Dawit Isaak