Falköpings tidning:

Kommande helg väntar Stadsfesten. Planerar Falköpingsborna att gå? Ska du gå? Vi gick ut på stan och frågade.

Trapduvan Skaraborg har avverkat omgång 2. Den här gången var det Götene lag 1 som var vassast.

Gomorron Falköping och Falbygden!

Biogasanläggningen vid Hulesjön startade 2002. Sedan dess har den producerat fordonsgas. Nu kan det ändras.

Han bad inte om nakenbilder för att tillfredsställa sig själv, utan för att visa för hennes föräldrar vad 13-åriga dottern gjorde på internet. Säger mannen från Falköping. Mot sitt nekande döms han nu för andra gången.

Teaterveckan är tillbaka på Åsle Tå även i år. Det sammanfaller även med Tå-dagen fylld med aktiviteter. Med andra ord blir det fart och fläkt i augusti på upplevelsemuseet.

Två av fem finalister i P4 Nästa Skaraborg kommer från Falköping. I mitten av maj avgörs det om något av de banden får chansen att komma till den stora riksfinalen.

Många fastnade på bild under Motordagen. Är du en av dem?

Han är redan åtalad för en våldtäkt av barn. Nu åtalas mannen från Falköping för ytterligare en våldtäkt av barn.

De olika skidlandslagen för kommande säsong är uttagna. Som väntat finns Falköpingstjejen Johanna Hagström kvar i damernas A-landslag, som för övrigt innehåller exakt samma åkare som den gångna säsongen.

Polisdygnet: Misshandel när 20-tal hamnade i storbråk - men ingen greps. √ Sexuellt ofredande på McDonalds. √ 80-åring i singelolycka.

Alva Sonesson är med. Dock inte Sara Hagström. Det handlar om den svenska truppen till de två första omgångarna av Världscupen i orientering, vilka avgörs om några veckor.

Demokrati är en grundpelare i den fria världen – åtminstone vill vi gärna påstå det.

Grattis på pressfrihetens dag till dig som läser Falköpings Tidning. Jag önskar jag kunde gratulerat resten av världen. Men det är fullkomligt omöjligt.

Dotorpsområdet ska få en ansiktslyftning. Då flyttas återvinningsstationen från parkeringen vid Folkets park

Fråga: För ett tag sen var en kollega väldigt aggressiv och hotfull mot mig. Jag har mått väldigt dåligt efter det och är livrädd. Jag har pratat med min chef, och deras svar var att jag måste släppa det och att personen aldrig kommer be om ursäkt. Är det jag som är ”dum i huvudet” som inte bara kan gå vidare?

Mitt i natten vaknade familjen av att någon försökte ta sig in i huset. Mannen utanför uppträdde förvirrat och polis larmades. Nu åtalas ”den osammanhängande” för olaga intrång och skadegörelse.

Som arkeolog har Anders Josefson varit väldigt aktiv i att bevara kulturminnen och historia på olika sätt. Nu har Flobybon prisats för sina insatser.  – Det är kul att bli uppmärksammad för det man har gjort i livet, säger Anders.

Polisdygnet: 13-åring misshandlad av gäng. √ Togs med narkotika. √ Togs efter stöldturné.

För två säsonger sedan spelade han i division 6. I dag ser fotbollstillvaron lite annorlunda ut för Liam Samuelsson. Mot Oddevold gjorde han sitt första framträdande i superettan. – Det är inte varje dag man får hoppa in i A-laget, säger 17-åringen.

Årets förening i Västergötland finns i Falköping. Det blev klart vid årsstämman.

Fåraberget etapp två är inte färdigbyggt, men redan nu är arbetet igång med etapp tre. Under senaste mötet med byggnadsnämnden gav man stadsbyggnadskontoret i uppdrag att ta fram en detaljplan.

Västkuststiftelsen och Sveriges naturskyddsförening anordnar under sommarhalvåret en exkursionsserie med tre teman.

Tre tunnor delade på mitten. Eller två med fyra fack, eller kanske dela insamlingen med en granne? Nu testas hur en förpackningsinsamling nära folk bostäder ska gå till om ett par år.

1 maj. Röd dag. En stor fotbollsdag på det lokala planet, inte mindre än sex av våra lag var i farten, fem av dem på hemmaplan. Vi besökte dessa fem arenor.

Fråga: Hej Cathrine, min mamma dog i en bilolycka i mitten av december. Min styvpappa Zakarias tog dödsfallet mycket hårt och strax innan jul tog han livet av sig. Mamma och Zakarias har varit gifta sedan jag var sex år. Jag har varit som en dotter för honom och han som en far för mig. Han har sagt att han skulle skriva testamente så att jag skulle ärva honom, men det blev aldrig av. Zakarias hade inga egna barn men däremot två syskonbarn som hans enda arvingar. Syskonbarnen har aldrig haft någon kontakt med min styvpappa men visar nu ett mycket stort intresse för avvecklingen av dödsboet och framför allt arvet. Båda bouppteckningarna är upprättande och inskickade till Skatteverket. På bouppteckningen framkom att mamma hade en livförsäkring och att Zakarias dödsbo fått en utbetalning om 800 000 kronor. Det känns konstigt för mig att Zakarias syskonbarn ska ärva dessa pengar när jag finns. Livförsäkringen är väl ett skydd för efterlevande? Syskonbarnen är ju inte efterlevande till henne, de har ju inga släktband till min mamma! Vem får försäkringspengarna? Zenia

Det var en riktig klassiker som ägde rum på Falköpings Motorstadion under 1 maj. ”Lill-Jumbon” var tillbaka och till start kom hela 127 ekipage. – Vi är jättenöjda, säger tävlingsledaren Inge Mattsson.

Vårens modekollektion visas upp av lokala profiler och det blir tester och provsmakning när Rabalder bjuder in till helkväll i modets tecken, i samarbete med några andra lokala företag. – Vi vill visa lite att vi finns och att det händer något i Falköping, säger butikschefen Besa Shala.

När personal gick in på ett rum på boendet de arbetade på blev de hotade med kniv av en av de inlagda. Nu döms en kvinna i 30-årsåldern för flera brott. 

Falköping är känd mark för Karl-Petter Thorwaldsson. – Jag följde Bruk för alla, och besökte verksamheten två gånger om året under 25 år, berättar han strax innan förstamajtåget lämnar Plantis. Bruk för alla återkom under hans förstamajtal i Folkets park.

Trapduvan Skaraborg har dragit igång en ny säsong. Bäst i den första omgången av sammanlagt tio var Falköping lag 1.

Alkoholfri dryck som ska gå att använda till fest och vardag. Det är konceptet Johlini som kreatörerna Johanna Berglund och Evelina Lind nu har startat. – Eftersom vi jobbar som kreatörer bägge två så är det estetiska viktigt, säger Johanna.

Vården som rullar på vägarna i Skaraborg måste samordnas för att rädda fler liv, menar insändarskribenterna.

När det ska sparas i skolan är det personal som inte är behöriga lärare som får sluta först. – Vikten av att man är legitimerad och behörig blir tydlig. Men man behöver även ha de andra, säger Desirée Sandbjörk i Sveriges lärare Falköping.

En man i 35-årsåldern misstänks för flera brott efter att ha stulit verktyg från en butik i Falköping.

En Flobyman ska ha slagit en annan man upprepade gånger i ansiktet med en flaska hemma hos en bekant. Trots flera vittnen menar han att han inte ens var på plats. Nu åtalas mannen för det och flera andra brott.

Efter fyra hårda deltävlingar gick lika många band vidare till finalen i Nestor Next. Nu har juryn valt ut årets wild card som också får plats i finalen. Dessutom får ett band en gyllene biljett direkt till finalen.

Nu har Patrik Björck hamnat uppåt väggen i kommunfullmäktigesalen. Han är en i raden av före detta fullmäktigeordföranden.

Polisdygnet: Olaga intrång i Folkets park. √ Norrman togs för rattfylla. √ Körkortslös misstänkt.

Falköping och Somaliska Föräldraföreningen fick i helgen besök av EU-parlamentarikern Alice Bah Kuhnke (MP) och Sveriges första riksdagsledamot med somaliskt ursprung, Leila Ali Elmi (MP).

Det var kollisionen som orsakade kvinnans död. Men hur olyckan kunde ske återstår att besvara. Den misstänkte taxiföraren har ännu inte hörts.

Barn- och utbildningsnämnden(BUN) går i år, enligt den senaste prognosen, med ett underskott på drygt 25 miljoner. I denna svåra ekonomiska situation beslutar Koalitionen med Sofia Thuvesson (C) som ordf. i BUN att godkänna en ansökan om att starta upp en verksamhet som det inte finns något behov av i vår kommun.

Ännu mer från Falköpings tidning, HÄR >>>

.

Tweets - Falköpings tidning:
Share on reddit
Bookmark this on Delicious
Share on FriendFeed
email this
LINEで送る
Newsing it!
Bookmark this on Google Bookmarks
Bookmark this on Yahoo Bookmark