Helsingborgs Dagblad (Oberoende liberal):

Harvey Weinstein har framträtt i en amerikansk rättssal igen efter att en av våldtäktsdomarna mot den tidigare filmmogulen rivits upp av New Yorks högsta domstol.

Sverigedemokraterna använder andras filmklipp i sin EU-valskampanj utan tillåtelse. – Vem ska stämma oss? frågar sig kommunikationschefen Joakim Wallerstein. Frågan kan behöva prövas i domstol, enligt en upphovsrättsexpert.

USA:s centralbank Federal Reserve (Fed) lämnar som väntat styrräntan oförändrad i intervallet 5,25–5,50 procent. Orsaken är "brist på ytterligare framsteg" i kampen mot inflationen, men samtidigt ser Fed-chefen det som osannolikt att räntan snart höjs.

Hundratals bilder tas varje månad av Helsingborgs Dagblads fotografer och fladdrar förbi i medierymden. Här har vi stannat upp och valt ut några av de bästa under mars månad.

På onsdagskvällen larmades ambulans och räddningstjänst till en fullt utvecklad radhusbrand i södra delarna av Bjuv.

Mariastaden, Ringstorp, Pålsjö park eller nya Nya Kungshult? Alla är eniga om parkeringskaoset söder om Senderödsvägen – men vad heter egentligen området? Det är det stor oenighet om. – Jag säger Pålsjö Östra, men jag tycker det är lite oklart, säger Saffran Gillström som flyttade hit för några månader sedan.

En personbil körde in i ett parkerat fordon i korsningen Kalkugnsgatan/Erikstorpsvägen på onsdagskvällen.

Alexander Agrell hör ett underbart vackert balladalbum.

Företaget som äger den nedgångna hyresfastigheten på Hantverkaregatan begärdes i fredags i konkurs. Nu vet inte miljöförvaltningen vem åtgärdskraven ska riktas mot. – I nuläget kan jag inte ge besked om vad som kommer att hända, säger Lena Åkesson på miljöförvaltningen.

Malmö FF är svenska cupmästare efter ett stort finaldrama. Skåningarna tog hem cupguldet på hemmaplan mot Djurgården efter seger på straffar (1–1 efter ordinarie tid och förlängning). Målvakten Johan Dahlin blev stor hjälte med två räddade straffar.

Sommarvärme och varma vindar. Perfekt för att flyga drake tyckte hundratals personer som tog sig till stranden för att flyga under Drakfestivalen. – Nästa år blir det ännu större, lovar arrangören Ingrid Pihlsgård som nu öppnar en drakbutik i Båstad.

Räddningstjänsten larmades till en garagebrand i Häljarp på onsdagseftermiddagen.

Bakom röda fanor krävde demonstranterna i Ängelholm mer satsningar på äldreomsorgen och skolan. Men bland plakaten fanns också mer spretiga budskap – som att Ryssland lämnar Ukraina och att busstrafiken till Förslöv återinförs.

Christoffer Rifalk förlorade sin andra final – och tyckte att Rögle gick i samma fälla som 2021.  Vad händer nu? – Jag är inställd på Rögle, säger han. 

Flera skott avlossades mot en bostad kring Maria park på onsdagseftermiddagen. Ett vittne såg en ung man skjuta mot bostaden och sedan försvinna på en elsparkcykel.

Ett mäktigt myller av verk visar att alla kan vara en främling: för sig själv, sin egen kropp, familj, kultur eller land, skriver Carolina Söderholm.

Räddningstjänsten larmades till en gräsbrand i Örkelljunga under onsdagseftermiddagen.

Ännu mer från Helsingborgs Dagblad, HÄR >>>

.

Tweets - Helsingborgs Dagblad (Oberoende liberal):
Share on reddit
Bookmark this on Delicious
Share on FriendFeed
email this
LINEで送る
Newsing it!
Bookmark this on Google Bookmarks
Bookmark this on Yahoo Bookmark