Svt Nyheter (Opolitisk):

Det är ortodox annandagpåsk och i Södertälje innebär det att kyrkogården fylls med godis, ägg, fika och besökare. – Sorg och glädje är blandat den här dagen, säger Yelda Mousa.

Jonna Sundlings personliga vallare, Perry Olsson, fick inte längre fortsätta i svenska landslaget. Att byta till en ny vallare skapar en osäkerhet hos stjärnan. – Speciellt nu när det kommer ett VM kommande säsong, säger hon till SVT Sport.

För drygt ett år sedan publicerade Frida Karlsson blodiga bilder på sig själv efter en oturlig incident under ett träningspass. Nu har olyckan varit framme igen. ”Svep för 'sista åket'”, skriver Frida Karlsson på sin Instagram tillsammans med en blodig bild.

En framgångsrik mäklare i Stockholm som står åtalad för grov ekonomisk brottslighet bör dömas till flera års fängelse, yrkar åklagare Linda Johansson när rättegången avslutas under måndagen.

Enrummaren var fylld med 350 stinkande säckar med skräp och man var tvungen att klättra för att ta sig in i lägenheten. Nu krävs kvinnan som vräktes från lägenheten i Norrköping på cirka 120 000 kronor i saneringskostnader, skriver Hem & Hyra.

En 15-årig tjej skadades allvarligt under söndagen i en trafikolycka i Mantorp där en A-traktor var inblandad. Enligt VTI, Statens väg- och transportforskningsinstitut, borde åldersgränsen egentligen höjas.

Under älgjakten hösten 2022 i Hedemora avlossade en jägare ett skott som gick genom ett altanfönster drygt hundra meter därifrån, och in i magen på en man som befann sig i huset. Nu åtalas jägaren misstänkt för grovt vållande till kroppsskada.

Kommunpolitikern Jonathan Sager, som nyligen uteslöts ur Sverigedemokraterna, har lämnat in ett brev där han avsäger sig sina politiska uppdrag i Kalmar kommun.

En man och en kvinna döms till 7,5 års fängelse var för att ha förvarat 324 kilo sprängmedel i Björklinge utanför Uppsala. Det kriminella Foxtrot-nätverket har pekats ut som uppdragsgivare.

Elsa Tänglander har vunnit ungdoms-OS i längdskidor och tagit JVM-guld i skidskytte. En unik dubbel som ingen annan klarat av. Nu väljer supertalangen i två sporter skidskyttelandslaget för att få åka längdskidor också.

En lärare i Strängnäs åtalas misstänkt för sexuellt ofredande av två tidigare elever. Enligt åtalet ska han bland annat bett en elev att ha på sig stringtrosor.

Förhållandevis få poliser i Sverige har utländsk bakgrund. Men nu har Hassan Mohammad i Malung tagit första steget mot att söka till polishögskolan. – Måste träna på att simma bara, säger han.

Flera hundra soldater ska hoppa fallskärm vid den stora Nato-övningen i Hagshult och Skillingaryd på tisdagseftermiddagen. Under den tiden sänks hastigheten på E4 förbi Skillingaryd till 70 km/h, skriver Trafikverket i ett pressmeddelande.

Två poliser i Västmanland åtalas för tjänstefel och vållande till kroppsskada efter att en polishund bitit en misstänkt tjuv.

Efter att ha vunnit finska Mello, UMK, har artisten bakom Finlands eurovisionbidrag, Windows95man blivit känd bland hela hemmapubliken. Men för många sverigefinnar är han bekant sen tidigare.

Efter rapporter om ökad spridning av barnsjukdomen ”femte sjukan” ute i Europa har smittskyddet i Region Dalarna informerat mödravården i länet om att vara uppmärksamma. Sjukdomen är oftast helt ofarlig, men för gravida kvinnor finns en ökad risk.

Detta är ett uttalande från Mediernas etiknämnd: Sveriges Television klandras för att ha brutit mot god publicistisk sed. En utpekad kursledare vid ett studieförbund, beskrevs på ett förlöjligande sätt, och med, vad som kunde uppfattas som, sexuella anspelningar.

Copperstone Resources får miljötillstånd för att återöppna Viscaria-gruvan utanför Kiruna. Det meddelade mark- och miljödomstolen i dag där gruvan kan återöppna under 2026. – Det är en besvikelse, säger Niila Inga, ordförande i Laevas sameby.

Det blir en återöppning av Viscariagruvan utanför Kiruna. Gruvbolaget Copperstone får klartecken av Mark- och miljödomstolen – och det betyder att koppar på sikt kan börja brytas.

Under söndagens partiledardebatt avslöjade Jimmie Åkesson (SD) en sällsynt ärlig bild av oppositionspolitikens ekonomiska överflöd och dess löftesrika men orealistiska karaktär. Det menar de politiska kommentatorerna Viktor Barth-Kron och My Rohwedder. – Man säger att man har obegränsat med pengar och kan lova lite vad som helst, säger Expressens Viktor Barth-Kron.

Ännu mer från Sveriges television, HÄR >>>

.

Tweets - Svt Nyheter (Opolitisk):
Share on reddit
Bookmark this on Delicious
Share on FriendFeed
email this
LINEで送る
Newsing it!
Bookmark this on Google Bookmarks
Bookmark this on Yahoo Bookmark