Telefonnummer till radioprogrammet "Ring så spelar vi": Från Sverige = 020 - 21 22 23, Från utlandet: +46 771 110 800, Låtönskningar via SMS: P4 - Mellanslag - Låt, Skickas till 722 50

“Ring så spelar vi” – Succé sedan starten år 1968 !

Radioprogrammet “Ring så spelar vi” startade år 1968 av radiomännen Lars Hamberg och Ulf Peder Olrog och var tänkt som en mjukstart på dagen, med en frågetävling och önskelåtar.

Programmet går ut på att radiolyssnarna ringer in och meddelar sitt intresse för att medverka i programmet, sedan väljer producenten för programmet ut de personer som får komma fram i direktsändningen.

Producenten ringer sedan upp de utvalda och ber dem att sitta och vänta på sin tur i telefonen.

Det är cirka 8000 personer som hör av sig varje lördag och av de 8000 är det en väldigt liten del som får komma fram i programmet och tävla.

Innan man ringer ska man tänka ut vilken låt man vill önska och förbereda sig på en klurig fråga, som kan spänna över vilka ämneskategorier som helst.

Det märkliga med “Ring så spelar vi” är att lyssnarna ombeds att ringa till programmet från sina fasta telefoner, på grund av att ljudkvaliteten på samtalen blir bättre då.

Men man kan ju i rimlighetens namn fråga sig hur många som verkligen har fasta telefoner idag ?

Det går även att ringa till programmet från utlandet.

Fasta programledare har genom åren varit bland andra Lars Hamberg, Hasse Tellemar, Mona Krantz, Tord Carlsson, Lasse Svahn och Lisa Syrén.

Programmet har ofta gästprogramledare.

.

⇐ HEM